distanskurser,  författarkurser,  skrivarkurser,  skrivkurser

Författarkurs på distans sommaren 2016

Vill du hitta skrivflow och inspiration under åtta dagar, lära dig proffsens skrivtekniker och få med dig en verktygslåda för författare så att du enkelt kan repetera och gå igenom olika moment på egen hand? Välj själv om du skriver från sommarstugan, Kreta eller kanske under lediga stunder på jobbet. Du studerar på tider som passar dig och om du önskar får du konstruktiv feedback både från kurskamrater och din kursledare Jorun Modén. Allt du behöver är en dator med internetuppkoppling.

Jag heter Jorun Modén och hjälper dig gärna komma förbi skrivhinder, förbättra din skrivteknik eller påbörja ett romanprojekt. Tidigare kursdeltagare har gett sommarkursen på distans högsta betyg och mitt mål är att du ska bli lika nöjd.  Läs recensioner på oberoende Kurser.se här. Sommaren 2016 lägger vi extra fokus på skrivglädje och sinnesintryck, både för att det ökar förmågan till flow och för att skrivandet blir mer levande. Du kommer att höja din nivå som skribent, vässa författarblicken och lära dig skapa egen inspiration. Start 26 juni!

Jag som leder kursen är författare och lektör, samt grundare av forfattarkurs.se. Kursen har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Du behöver avsätta minst 2 timmar om dagen under de åtta dagar som kursen pågår för att få fullt utbyte av dina studier. Start den 26 juni 19:00 – sista dagen blir den 3 juli.

Pris: 2.500 kr för åtta studiedagar och tio lektioner, inklusive övningar, feedback på texter och live chatt. Efter avslutad kurs får du ett kurskompendium (mailas som pdf) med alla lektioner och övningar vi jobbat med, samt möjlighet att beställa studieintyg.

Allt det här får du:
– Tio teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, får berättarknep som omedelbart höjer din nivå, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och lär dig hur du presenterar ditt manus för bokförlag.

– En egen skrivarlya. Du får personlig feedback på upp till fem egna texter under kursen (max 1000 ord per text) och kan posta fler texter för utbyte av feedback med dina kurskamrater. Om du känner dig redo, ger jag dig gärna lektörskritik med konkreta tips om hur du snabbt höjer ditt personbästa. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får konstruktiva råd till sitt skrivande och för att vi har så roligt.

– Bonusövningar, i sommar med extra fokus på flow och sinnesintryck. Du väljer själv om du vill arbeta för skrivlust och nöjes skull, eller satsa för att bli utgiven. Jag ger personlig handledning utifrån vem du är.

– Tillfälle att chatta varje kväll, totalt åtta tillfällen. Du får direkt svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta på den ordinarie chattiden kan du även diskutera när det passar dig.

Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar eller diskutera en bokidé så gör vi det.

Studietakt och schema
Kursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 2 till 3 timmar om dagen på kursen beroende på ambitionsnivå.

Chattschema – Författarkurs 1
Följande chattider gäller sommaren 2016:
26 juni 19:00 – 19:45 Inledning, hitta sin bokidé, konsten att skapa skrivtid och rutiner.
27 juni 19:00 – 19:45 Drama, planera och strukturera noveller och romanbyggen.
28 juni 19:00 – 19:45 Levande karaktärer
29 juni 19:00 – 19:45 Dialoger
30 juni 19:00 – 19:45 Miljöer
1 juli 19:00 – 19:45 Berättarknep
2 juli 19:00 – 19:45 Språk och stil
3 juli 19:00 – 19:45 Knyta ihop, redigering och publicering.

Kursledaren är tillgänglig via e-post, chatt och kommentarer. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig! Mejla mig gärna på jorun.moden@gmail.com

Författarkurs 2 – BOOTCAMP på distans
Fokus under Författarkurs 2 är att vässa verktygen för författandet, men också lära oss några nya, till exempel dialogtekniken puls, polaritet och berättarteknik, samt olika knep som gör dig skickligare på att jobba med scener och nå fram till din läsare. Du kan ha med dig ett eget roman/ novellprojekt till kursen. Till varje teorimoment finns både övningar för den som vill jobba med själva verktygen, och övningar som går att tillämpa på eget projekt.

Start den 26 juni 19:00 – sista dagen blir den 3 juli.

Pris: 2.500 kr för åtta studiedagar och tio lektioner, inklusive övningar, feedback på texter och live chatt. Efter avslutad kurs får du ett kurskompendium (mailas som pdf) med alla lektioner och övningar vi jobbat med, samt möjlighet att beställa studieintyg.

Allt det här får du

1. Tio lektioner under åtta dagar, inklusive övningar och diskussioner. Fokus i den här kursen är att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya. Du får också tips om hur du redigerar din text som en lektör och en bonuslektion om guerillamarknadsföring för författare.

2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Du får personlig lektörskritik på upp till fem egna texter under kursen (max 1000 ord per text) och kan posta fler texter för utbyte av kritik med dina kurskamrater. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina alster och för att vi har så roligt.

3. Chatt varje kväll. Schema återfinns längre ner på sidan. Du får direkt svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta på den ordinarie chattiden kan du även diskutera när det passar dig.

4. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på 10 – 12 deltagare. Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig.

5. Individuell coaching. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

Studietakt och schema
Kursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 2 till 3 timmar om dagen på kursen beroende på ambitionsnivå.

Chattschema – Författarkurs 2
Följande chattider gäller sommaren 2016:
26 juni 20:00 – 20:45 Presentation, skrivtid och teknik för att hitta den röda tråden.
27 juni 20:00 – 20:45 Premiss, drama/ berättelsens stigar, prolog.
28 juni 20:00 – 20:45 Djupanalys av karaktär, psykologi och gestaltning.
29 juni 20:00 – 20:45 Dialoger och psykologi. Teknik: Använda puls.
30 juni 20:00 – 20:45 Polaritet, kontrast och konflikt.
1 juli 20:00 – 20:45 Gestaltning, stilutveckling, öva på att skriva målande/ avskalat.
2 juli 20:00 – 20:45 Scenteknik och miljöer. Dra in läsaren i scenen/ tjurens öga.
3 juli 20:00 – 20:45 Stryka och förhöja. Redigera som ett proffs/ lektörsgranska  ditt eget manus.
Bonuslektion: Guerillamarknadsföring för författare.

Kursledaren är tillgänglig via e-post, chatt och kommentarer. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig! Mejla mig gärna på jorun.moden@gmail.com

Vill du hellre träffas personligen under en intensivhelg? Då är du välkommen på författarhelg på Långsunda Gård!

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.