Spännande samtal på Salong Zonen, en författarkurs i Stockholm.

Skrivkurs helg

Vill du bli författare och söker en skrivkurs där du får alla de viktigaste verktygen på bara en helg? Hösten 2023 ges Författarkurs 1 som intensivhelg i en förtrollande miljö alldeles vid Karlaplan. Kursen har fått högsta betyg av tidigare deltagare (många av dem är nu utgivna författare) och mitt mål är att du ska bli lika nöjd. (Läs oberoende recensioner via Kurser.se.) Boka direkt nedan, eller läs mer om kursen på denna sida. Antalet timmar blir fler än när väljer att gå skrivkursen med normal studietakt. Tempot är högt och du får många olika verktyg och tekniker som snabbt tar dig till nästa nivå i ditt skrivande. Skicka gärna en intresseanmälan till jorun.moden@gmail.com

Författarkurs 1 - intensivhelg

FÖRFATTARKURS 1  INTENSIVHELG
Författarkurs 1 intensivhelg ca 10 -12 deltagare, pris 3.100 – 3.600 för två dagar inklusive kursdokumentation (levereras som pdf). En skrivkurs för dig som önskar få en första verktygslåda till författandet på bara en helg. Du kan också boka en lite billigare variant

Författarkurs 1 är en skrivarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som författare samtidigt som du får en första verktygslåda för skrivandet och massor av inspiration. Vill du ta med och utveckla en manusidé under helgen, går det utmärkt. Du har också möjlighet att få utbyta feedback på upp till 3 texter, max 15 sidor totalt. Om du vill läser kursledaren ett synopsis + upp till 10 sidor ur ditt skrivprojekt och ger dig lektörskritik. Vill du hellre skrivträna får du i stället övningar där du tränar på de verktyg vi gått igenom under dagen.

Det är en fantastik känsla när mina elever blir utgivna. Du möter dem på sidan ”Vi blev utgivna”.

LÖRDAG
9:00 – 10:00 Inledning + att hitta sin bokidé
10:00 – 11:00 Drama
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12 Karaktärer
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Dialoger
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Miljöer
17:00 Slut för dagen

SÖNDAG
9 :00 – 10:00 Språk, stil och gestaltning
10:00 – 11:00 Feedbackgrupper
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12:00 Berättarknep
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Konsten att knyta ihop + redigering
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Publicering och manuspaket
17:00 Slut. Alla som önskar får studieintyg.

PRIS 
Välj mellan att boka en författarkurs med lektörspaket eller endast skrivarkurs. Kurs med lektörspaket kostar 3.500 kr inklusive moms och omfattar lärarfeedback på ett synopsis (max 1.000 ord) samt upp till 5.000 ord. Lektörspaketet innehåller tips för att hjälpa dig höja nivån på ditt manus. Under helgen ges även möjlighet till lektörsutbyten med dina kurskamrater. Du får en guide till att skriva synopsis inför kursstart. Klicka HÄR för att boka Författarkurs 1 med lektörspaket.
Endast författarkurs kostar 2.900 kr. Klicka HÄR för att boka Författarkurs 1 intensivhelg utan lektörspaket.

FIKA OCH LUNCH
Kaffe/ te, frukt och eftermiddagsfika ingår i kurspriset. Vi har tillgång till kök och matsal i anslutning till kurslokalen om du vill ta med dig egen lunch. Om du hellre vill äta lunch på en servering finns Krubb burgare och A.B. café (bägge har vegetariska och veganska alternativ) på kort promenadavstånd.

Så hittar du till La Petite Mort
Adress: Grevgatan 68, alldeles vid Karlaplan (cirka 5 minuters gångavstånd).

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande men vid sjukdom, olycksfall eller inställt evenemang får du hela kursgiften tillbaka. Du ska vara fullt frisk och vaccinerad för att delta i denna skrivarkurs. Vill du hellre studera på distans är du hjärtligt välkommen till en distanskurs där klassrummet och jag kommer hem till dig.

Kursledare
Jag som leder kursen heter Jorun Modén och jobbar som författare samt undervisar i kreativt skrivande. Just nu är jag aktuell med Skriv skriv skriv: Verktyg för författare och romanen Embla – Om du ändå levde nu. Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och anmälan till jorun.moden@gmail.com!

FÖRFATTARKURS 2 INTENISVHELG: AVANCERAD
Ges nästa gång hösten 2023. 
Under en intensivhelg med Författarkurs 2: Fördjupning får du verktyg för att fördjupa ditt skrivande med konfliktlager, en dialogteknik för proffs, samt lektioner i gestaltning och stil på hög nivå. Vi gör också en workshop för att komponera en twist. Dessutom får du hjälp med att hitta rätt dramaturgi för ditt skrivprojekt. Under helgens sista timme går vi igenom tips till ditt följebrev, vanliga fallgropar i manus, och hur du marknadsför dig som författare.

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Vi träffas på Älta kulturknut som ligger på bekvämt resavstånd från Gullmarsplan, Slussen eller Tyresö.

Lektörspaket
Välj mellan lektörspaket med lärarfeedback på ett synopsis (max 1.000 ord) och upp till 5.000 ord till ett värde av 600 kr. Om du vill boka helgkurs utan lektörspaket betalar du 2.900 kronor. Lektörspaketet innehåller tips för att hjälpa dig höja nivån på ditt manus. Under helgen ges även möjlighet till lektörsutbyten med dina kurskamrater. Du får en guide till att skriva synopsis inför kursstart.

Förkunskaper
För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 bör du ha med dig grunder i kreativt skrivande: drama, karaktärsskildring, dialoger och gestaltning samt stil. Du är välkommen att kontakta kursledaren om du har frågor kring förkunskaper.

KURSPLAN
Nedan kan du se ett exempel på kursplan – tiderna kan variera beroende på val av helg.

LÖRDAG

10 – 11 Nystart. Genväg till flow och mer inspiration.
11 – 12 Drama, berättelsens stigar, prolog och premiss. Tips på dramaturgi beroende på genre och författare
12 – 13 LUNCH
13 – 14 Levande karaktärer, konflikt och magiska frågor
14 – 15 Feedbackgrupper
15 – 16 Dialogteknik för proffs: Filter, konflikt och puls
16 – 17 Polaritet, berättarknep och twist.

SÖNDAG
10 – 11 Stilkänsla och gestaltning på hög nivå: inre gestaltning och knep som förhöjer gestaltningen.
11 – 12 Scenteknik, rekvisita och kapitelklippning.
12 – 13 LUNCH
13 – 14 Stryka och förhöja
15 – 16 Fika och feedbackgrupper
16 – 17 Följebrev, förlag och marknadsföring
Bonus: Fallgropar i nybörjarmanus. Utförlig dokumentation ingår: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar efter helgen. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Share