Skrivkurs helg

Skrivarkurs helg
Deltagare från en skrivarkurs helg före pandemin – vi håller givetvis avstånd och följer alla hälsoregler.

Vill du bli författare och söker en skrivkurs där du får alla de viktigaste verktygen på bara en helg? Hösten 2022 gavs Författarkurs den 17-18 september som intensivhelg på Midsommargården alldeles vid Telefonplans tunnelbana och du kan gå Avancerad författarkurs den 19-20 november på Älta kulturknut.

Du bör vara fullt frisk och vaccinerad för att delta i denna skrivarkurs – om du tillhör en riskgrupp är du i stället hjärtligt välkommen till en författarkurs på distans  där klassrummet och jag kommer hem till dig. Kursen har fått högsta betyg av tidigare deltagare (flera av dem är nu utgivna författare) och mitt mål är att du ska bli lika nöjd. (Läs oberoende recensioner via Kurser.se.) Boka direkt nedan, eller läs mer om kursen på denna sida.

Författarkurs 1 - intensivhelgAntalet timmar blir fler än när väljer att gå skrivkursen med normal studietakt. Tempot är högt och du får många olika verktyg och tekniker som snabbt tar dig till nästa nivå i ditt skrivande. Skicka gärna en intresseanmälan till jorun.moden@gmail.com

FÖRFATTARKURS 2 INTENISVHELG: AVANCERAD
Under en intensivhelg med Författarkurs 2: Fördjupning får du verktyg för att fördjupa ditt skrivande med konfliktlager, en dialogteknik för proffs, samt lektioner i gestaltning och stil på hög nivå. Vi gör också en workshop för att komponera en twist. Dessutom får du hjälp med att hitta rätt dramaturgi för ditt skrivprojekt. Under helgens sista timme går vi igenom tips till ditt följebrev, vanliga fallgropar i manus, och hur du marknadsför dig som författare.

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Vi träffas på Älta kulturknut som ligger på bekvämt resavstånd från Gullmarsplan, Slussen eller Tyresö.

Lektörspaket
I kurspriset 3.500 kr ingår ett lektörspaket med lärarfeedback på ett synopsis (max 1.000 ord) och upp till 5.000 ord till ett värde av 600 kr. Klicka HÄR för att boka intensivhelg på avancerad nivå med lektörspaket.  Om du vill boka helgkurs utan lektörspaket ska du klicka HÄR – då betalar du alltså 2.900 kronor. Lektörspaketet innehåller tips för att hjälpa dig höja nivån på ditt manus. Under helgen ges även möjlighet till lektörsutbyten med dina kurskamrater. Du får en guide till att skriva synopsis inför kursstart.

Förkunskaper För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 bör du ha med dig grunder i kreativt skrivande: drama, karaktärsskildring, dialoger och gestaltning samt stil. Du är välkommen att kontakta kursledaren om du har frågor kring förkunskaper.

KURSPLAN
LÖRDAG

10 – 11 Nystart. Genväg till flow och mer inspiration.
11 – 12 Drama, berättelsens stigar, prolog och premiss. Tips på dramaturgi beroende på genre och författare
12 – 13 LUNCH
13 – 14 Levande karaktärer, konflikt och magiska frågor
14 – 15 Feedbackgrupper
15 – 16 Dialogteknik för proffs: Filter, konflikt och puls
16 – 17 Polaritet, berättarknep och twist.

SÖNDAG
10 – 11 Stilkänsla och gestaltning på hög nivå: inre gestaltning och knep som förhöjer gestaltningen. 11 – 12 Scenteknik, rekvisita och kapitelklippning. 12 – 13 LUNCH 13 – 14 Stryka och förhöja 15 – 16 Fika och feedbackgrupper 16 – 17 Följebrev, förlag och marknadsföring Bonus: Fallgropar i nybörjarmanus. Utförlig dokumentation ingår: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar efter helgen. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Författarkurs 1 - intensivhelg

skrivkramptipsFÖRFATTARKURS 1  INTENSIVHELG
Författarkurs 1 intensivhelg ca 10 -12 deltagare, pris 3.500 för två dagar inklusive kursdokumentation (levereras som pdf). En skrivkurs för dig som önskar få en första verktygslåda till författandet på bara en helg.

Författarkurs 1 är en skrivarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som författare samtidigt som du får en första verktygslåda för skrivandet och massor av inspiration. Vill du ta med och utveckla en manusidé under helgen, går det utmärkt. Du har också möjlighet att få utbyta feedback på upp till 3 texter, max 15 sidor totalt. Om du vill läser kursledaren ett synopsis + upp till 10 sidor ur ditt skrivprojekt och ger dig lektörskritik. Vill du hellre skrivträna får du i stället övningar där du tränar på de verktyg vi gått igenom under dagen.

Det är en fantastisk känsla när författarelever blir mina nya kollegor!

LÖRDAG
9:00 – 10:00 Inledning + att hitta sin bokidé
10:00 – 11:00 Drama
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12 Karaktärer
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Dialoger
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Miljöer
17:00 Slut för dagen

SÖNDAG
9 :00 – 10:00 Språk, stil och gestaltning
10:00 – 11:00 Feedbackgrupper
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12:00 Berättarknep
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Konsten att knyta ihop + redigering
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Publicering och manuspaket
17:00 Slut. Alla som önskar får studieintyg.

FIKA OCH LUNCH
Kaffe/ te, frukt och eftermiddagsfika ingår i kurspriset. Vi har tillgång till kök och matsal i anslutning till kurslokalen om du vill ta med dig egen lunch. Om du hellre vill äta lunch på en servering finns Krubb burgare och A.B. café (bägge har vegetariska och veganska alternativ) på kort promenadavstånd.

Så hittar du till Midsommargården
Med tunnelbana: Ta röd linje mot Fruängen/Mörby Centrum och stig av vid station Telefonplan. Stationen har en uppgång med två utgångar, välj den rakt fram. Sväng höger och gå över ett övergångsställe. Midsommargården ligger på torget i samma hus som Telefonplans Bibliotek och Hemköp.

Med bil: Kör E4:an och ta avfarten vid trafikplats Västberga. Söderifrån: välj tredje avfart i rondellen. Norrifrån: välj första avfart i rondellen. Kör rakt fram genom kommande rondell. Vid trafikljusen längre fram ser du ett stort gult hus till höger intill Hemköp, det är Midsommargården. Parkera på gatorna eller välj höger i korsningen och ta sedan första höger. Detta är en infartsparkering då Midsommargården inte har några egna parkeringar att erbjuda.

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande men vid sjukdom, olycksfall eller inställt evenemang får du hela kursgiften tillbaka. Du ska vara fullt frisk och vaccinerad för att delta i denna skrivarkurs. Vill du hellre studera på distans är du hjärtligt välkommen till en distanskurs där klassrummet och jag kommer hem till dig.

Kursledare
Jag som leder kursen heter Jorun Modén och jobbar som författare samt undervisar i kreativt skrivande. Just nu är jag aktuell med Skriv skriv skriv: Verktyg för författare och romanen Embla – Om du ändå levde nu. Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och anmälan till jorun.moden@gmail.com!

Share