Författarkurs 4 – Skapandets väg

Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat. Under terminen utforskar vi skrivandets process på djupet och prövar verktyg för att skriva mer levande. Dessutom vågar vi bryta mot regler och uppfinna egna! Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler, Julia Cameron och Margaret Atwood. Om del 4 inte finns tillgänglig för bokning är du välkommen att maila jorun.moden@gmail.com för att stå på intresselista inför nästa tillfälle.

FÖRFATTARKURS 4: Program och kursbeskrivning
Författarkurs 4 har en atmosfär av författarcafé och fokuserar på flow samt Hjältens resa.Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London.
Kursen erbjuds dels fysiskt i Stockholm i kreativa lokaler på Olofsgatan 18 nära Hötorget, dels som distanskurs. Den fysiska kursen ges åter tidigast sent under våren 2020.

Pris: På distans kostar kursen 2.700 kr för åtta veckor, inklusive material, hemuppgifter, lärarfeedback och tillgång till lektionssajt i minst två extraveckor. Den fysiska kursen kostar 3.300 kr för 7 lektioner inklusive feedback, hemuppgifter och material.

Kursplan – en överblick
Utöver temat varje vecka får du bonustips, kortfilmer och verktyg till ditt skrivande.
1. Resan börjar – Författartyper och skrivritualer.
2. Den kreativa hjärnan.
3. Arketyper i berättelser.
4. Hjältens resa.
5. Verktyg för berättarproffs.
6. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig.
7 – 8. Tid för extra studier + feedback.

Kursen pågår i tolv veckor + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Du får en ny lektion varannan vecka plus ett antal bonusmaterial med guider och tips. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 5 timmar per studievecka. Varannan vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, kvällstid eller helg för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten.

Schema
När du bokar ser du schemat. Vi träffas vanligen vardagkvällar 19:00 – 20:30. Uppehåll för lov.

Nivå: Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt om du önskar.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 – 12 deltagare.
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

Kontakt: jorun.moden@gmail.com

Share