Författarkurs 4 – Skapandets väg

Författarkurs 4 har en atmosfär av författarcafé och fokuserar på flow samt Hjältens resa. Kursen erbjuds dels fysiskt i Stockholm i kreativa lokaler på Olofsgatan 18 nära Hötorget, dels som distanskurs.  Den fysiska kursen ges åter tidigast sent under våren 2019. Nästa kursstart på distans ges också våren 2019 med start i januari/ februari och det går bra att skicka en intresseanmälan.

FÖRFATTARKURS 4: Skapandets väg
Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat. Under kursens sex veckor utforskar vi skrivandets process på djupet och prövar verktyg för att skriva mer levande. Dessutom vågar vi bryta mot regler och uppfinna egna! Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler, Julia Cameron och Margaret Atwood.

Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London.

Pris: På distans kostar kursen 2.500 kr för sex veckor, inklusive material, hemuppgifter, lärarfeedback och tillgång till lektionssajt i minst två extraveckor. Den fysiska kursen kostar 3.200 kr för 6 lektioner inklusive feedback, hemuppgifter och material. Vi träffas ungefär varannan vecka och kursen räcker därmed hela vårterminen 2019.

Datum: Distanskursen börjar den 7 februari 2019 – den fysiska versionen är inte fastställd ännu men du är välkommen att skicka en intresseanmälan.

Kursplan – en överblick
1. Resan börjar – Författartyper och skrivritualer
2. Den kreativa hjärnan
3. Arketyper i berättelser
4. Hjältens resa
5. Verktyg för berättarproffs
6. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig

Chattschemat för distanskursen kommer att publiceras nedan
Varje vecka öppnar en ny lektion och vi chattar onsdagar eller torsdagar. kl 20:00.

Nivå: Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt om du önskar.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 – 12 deltagare.
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

Kontakt: jorun.moden@gmail.com

Share