Författarkurs 4 – Skapandets väg
med Hjältens resa

Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat.

FÖRFATTARKURS 4 – Skapandets Väg

Författarkurs 4 har en atmosfär av författarcafé och fokuserar på flow samt Hjältens resa.Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London. Kursen ges via ZOOM och lektionssajt. 

Under terminen utforskar vi skrivandets process på djupet och prövar verktyg för att skriva mer levande. Dessutom vågar vi bryta mot regler och uppfinna egna! Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler, Julia Cameron och Margaret Atwood.

Pris: På distans kostar kursen 3.200 kr för åtta lektioner och hela terminen, inklusive live-lektioner via ZOOM (8 x 90 minuter), material, hemuppgifter, lärarfeedback och tillgång till lektionssajt i minst två extraveckor.

PROGRAM

Kursbeskrivningar i detalj hittar du på bokningssidorna – nedan kan du läsa igenom programmet för Författarkurs 3.

Kursplan – en överblick
Utöver temat varje vecka får du bonustips, kortfilmer och verktyg till ditt skrivande.

1. Resan börjar. Författartyper och skrivritualer. Musik och flow. Tystnad.

2. Arketyper i berättelser.
Bonus: Byrackor och kloner. Knep för att skapa karaktärer som blir levande och berör.

4. Hjältens resa. Bonus: Joruns knep för att skapa mönster i berättelser.
Finns det formler för olika genre?

5. Relationer och psyke. Att använda arketyper som masker.

6. Den kreativa hjärnan. Att läsa och skriva som hallucinatorisk upplevelse eller virtuell verklighet.

7. Verktyg för berättarproffs.
Berättelsens själ. Budskap och patos.

8. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig.
Dagdrömmar och det undermedvetna.
Planering framåt.

Bonusmaterial ingår, till exempel redigering för proffs och artiklar med verktyg och inspiration till ditt skrivande. 

Nivå: Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 – 15 deltagare.
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

Allt det här får du
Kursen pågår i en hel termin + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Du får en ny lektion ca varannan vecka plus ett antal bonusmaterial med guider och tips. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare. Förväntad studietid är 3 – 5 timmar per studievecka. Varannan vecka har vi dessutom ZOOM-lektion, vanligen kvällstid 19:00. Varje lektion spelas in och är tillgänglig i minst 100 dagar efter lektionstillfället. Du kan alltså enkelt ta igen eller repetera om du råkar missa ett zoominarium.

Schema
Gå in på bokningssidan för att se tillgängliga kurser. Om kursen just nu inte är tillgänglig kan du maila jorun.moden@gmail.com för att stå på intresselista. 

Share