Skriv Skriv Skriv –
en bok fylld med verktyg för författare!

Klicka på omslaget för att ladda hem en större version.

Nu kan du beställa boken Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare via mail till jorun.moden@gmail.com. En handbok  om allt jag har lärt mig under snart tio år som författare och lärare i kreativt skrivande. Du kommer att få tips om alltifrån hur du skapar skrivtid till verktyg och aha-upplevelser till dramaturgi, karaktärer, gestaltning och berättarkonst. Boken ges ut på Bortbyting förlag och tryck är planerat till januari/februari 2021. Innehåller 256 sidor verktyg och inspiration för författare.
– Enbart bok kostar 229 kr + frakt 59 kr.
– Signerad bok med en fin bokpåse, bokmärke och vykort kostar 259 kr + frakt 59 kr.
– Ett skrivande år med Jorun Modén. Du får ett paket med två böcker, två bokpåsar och dessutom 10 träffar på distans under året, start sista söndagen i februari. Läs mer och boka här. Antalet platser är begränsat.
Följ gärna processen till färdig bok på Instagram och Facebook, eller läs mer nedan.
Boken kommer även att finnas i den vanliga bokhandeln från och med våren 2021.

För bara 30 kr extra får du en fin bokpåse och annat smågodis för författare med din beställning. Klicka på bilden för att förstora.

Från idé till en bok om skrivkonst
Vi är allra lärjungar i en konst där ingen någonsin blir mästare
– Ernest Hemingway

Tanken bakom min första författarkurs var att lära ut allt jag önskade att jag hade förstått innan jag blev utgiven. Jag var författare innan jag blev lärare, och jag lär ut genom mitt författande. Snart skulle det dock visa sig att jag var lika mycket elev som lärare. För varje fråga och fundering från mina kursdeltagare, uppstod nya verktyg.

Inte bara om skrivteknik, dramaturgi, karaktärer och gestaltning, utan också hur man hamnar i flow, skapar skrivtid och tar sig genom olika hinder.

Klicka på bilden för att se baksidan i större format.

Baksidetext
Att skriva är en paradox: det är både ett hantverk och en passion. I den här boken hittar du verktyg och inspiration för att ta dig från idéstadiet till färdiga romaner och noveller. Du kommer att lära dig att bygga skrivrutiner och ta dig över skrivhinder, komponera dramaturgiska mönster, skapa karaktärer med djup och skriva dialoger som ett proffs. Dessutom får du knep och övningar för att fånga detaljer, knäcka gestaltningskoden och vässa ditt manus. Boken handlar också om att lita på den egna processen, skriva med inlevelse och kunna släppa taget för att hamna i flow.

Skriv Skriv Skriv kan användas för självstudier, som en inspirationsbok för författare, eller som komplement till en författarkurs. Din handledare blir Jorun Modén, författare och grundare av Författarkurs.se. I boken ingår också konkreta exempel från ett antal av hennes elever som nu är utgivna på bokförlag.

Om författaren 
Jorun Modén är uppvuxen i Östersund och bosatt i Nacka. Hon har studerat i Frankrike, Sverige och England och har arbetat som bland annat språkkonsult, frilansjournalist och författare. Några av hennes mest uppmärksammade verk är Embla, Socioterna, Samael, Vidunder och Nära föräldrar. Hon har läst och skrivit så länge hon kan minnas och anser att det finns en särskild våglängd för skrivande vänner.

Innehåll 
Om det finns en bok som du verkligen vill läsa, men som inte har blivit skriven ännu, då måste du skriva den. – Toni Morrison

Bokens 256 sidor innehåller 12 kapitel med olika teman. Varje tema utvecklas till en rad underrubriker med verktyg, inspiration och tips. Dessutom får du exempel på alltifrån drama till gestaltning från utgivna författare som har gått på författarkurser i min regi. I slutet på varje kapitel hittar du skrivövningar så att du kan omvandla teori till eget skrivande. Övningarna är nyskrivna, så att även du som har varit med på kurs hos mig tidigare, får glädje av att repetera dina kunskaper och fördjupa dig ytterligare.

1. Skriv din egen bok
2. Skrivtid, rutiner och kramp
3. Dramaturgi
4. Karaktärer
5. Dialoger
6. Miljöer och beskrivningar
7. Scener och kapitel
8. Gestaltning
9. Stil
10. Berättarteknik
11. Redigering
12. Skrivandet som kall

Illustrationer
Du kommer aldrig att kunna döda skrivkonsten för den är en del i den mänskliga planen. Vi blev till med den. – Margaret Atwood

I boken ingår också illustrationer av konstnären Anders Muammar till kapitlen om drama, karaktärer och redigering. Varje illustration är skapad för att ge aha-upplevelser om berättarkonst och karaktärer, men också för att vara dekorativ. Till vänster visas en skiss till en av Anders Muammars illustrationer till boken. Teckningen är vattenmärkt – det gula trycket kommer alltså inte att synas med i den färdiga boken. I boken sätts ormen i ett sammanhang och hjälper dig att forma din berättelse från början till slut.

Bortbyting förlag
Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare ges ut på Bortbyting förlag. Tanken bakom Bortbyting förlag är att öppna dörrar till andra världar, och vi hoppas att du med boken Skriv Skriv Skriv ska få verktyg till att göra dina författardrömmar till verklighet.

Teamet bakom boken 
Ett helt team står bakom när du får handboken Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare i din ägo:

Kursdeltagarna från tio års författarkurser som gav inspiration till en pedagogik för skrivande själar.

Carl Stjärnlöv som skapat inlagan, omslaget, grafisk design och bokens visuella koncept.

Vanja Vinter som i egenskap av redaktör jobbade med vässning av manuset.

Anders Muammar som har ritat illustrationer till kapitlet om dramaturgi och karaktärsblad.

Līga Kļaviņa har ritat den läsande bortbytingen som kommer att pryda både boken och bokpåsar med mera.

Seida Krauze Modén tog omslagsbilden och producerade videopresentationen till kickstartern.

Mina testläsare, däribland Alexander Chiffergarde Brus.

Författare som tidigare har gått mina författarkurser och nu är utgivna på bokförlag. Jag har bett några av dessa om exempel och citat till alltifrån drama till karaktärer och dialoger. Besök gärna fliken Vi blev utgivna hos Författarkurs.se för att läsa mer om kursdeltagarna som blev författare. I boken Skriv Skriv Skriv får du ta del av verktyg för att förverkliga din egen författardröm, oavsett om du skriver för att utforska den kreativa processen eller drömmer om romankontrakt.

Kickstartern – en flygande start för Skriv Skriv Skriv
Kickstartern för Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare är nu avslutad, men i videon nedan berättar jag mer om projektet. Beräknad utgivning är januari – februari 2021.

Boken Skriv Skriv Skriv fick en flygande start tack vare Kickstarterkampanjen, där tanken var att erbjuda förköp till ett förmånligt pris. Redan efter 5 dagar hade vi nått det första målet. Jag satte ett sista mål för min nya bok ”Skriv Skriv Skriv” som kändes som en utmaning: 233% backning och 70.000 kronor. Vi flög över mållinjen och hamnade på över 90.000! Budskapet från alla skrivande själar är tydligt: vi ska skriva genom och bortom dessa tider. Totalt hamnade vi på 300%. I praktiken innebär det att vi trycker en extra vacker bok i hårdpärm med rundad rygg, bokmärkesband i kopparfärg och omslag med kopparfoliering.

Jag postar bilder och uppdateringar kring processen med utgivningen på min instagramsida: https://www.instagram.com/jorun.moden/
Så även på Facebook:
https://www.facebook.com/forfattarkurs/

Om du föredrar att få en uppdatering och en uppdatering med skrivtips en gång i veckan kan du i stället anmäla dig till mitt NYHETSBREV.

Boken "Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare" sedd framifrån. Omslaga och inlaga av Carl Stjärnlöv. Foto: Seida Krauze Modén
Boken ”Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare” sedd framifrån. Omslaga och inlaga av Carl Stjärnlöv. Foto: Seida Krauze Modén

Författarkurs.se
Vill du få konkret handledning, verktyg och tips till ditt skrivande? Då är du varmt välkommen att gå en författarkurs med Jorun Modén! Vi går igenom allt du behöver veta för att komma igång med att romaner och noveller.  Du kan söka bland de olika kurserna via menyn eller skicka en förfrågan via kontaktsidan.

Share