Författarkurs 3: Manus, lektörsläsning och inspiration

Fokus i Författarkurs 3 är att vässa ditt manus som ett proffs. Jag delar med mig av mina bästa verktyg som lektör och du får göra lektörsutbyten med kurskamrater. På distans heter kursen helt enkelt Författarkurs 3 PROFFS – när den ges fysiskt i Stockholm heter den Manusgruppen och hålls på La Petite Mort alldeles vid Karlaplan.  

FÖRFATTARKURS 3 PROFFS – Manus, lektörsläsning och inspiration


När du väljer Författarkurs 3: Manus, lektörsläsning och inspiration, kommer klassrummet hem till dig oavsett var du råkar befinna dig. Med hjälp av ZOOM skapar vi ett digitalt klassrum. Dessutom får du en lektionssajt fullmatad med verktyg och övningar, en egen skrivarlya och feedback som hjälper dig att höja ditt personbästa som författare. Kursen passar dig som har höga ambitioner, vill studera live och önskar lärarfeedback på ditt skrivande. Samtliga lektioner spelas in så att du kan repetera eller ta igen ett missat tillfälle. Pris: 3.200 kr inklusive kursdokumentation och lärarfeedback.

Författarkurs 3 – PROGRAM

Kursbeskrivningar i detalj hittar du på bokningssidorna – nedan kan du läsa igenom programmet för Författarkurs 3.

Författarkurs 3 ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter. Studierna genomförs via vårt digitala klassrum i ZOOM och lektionssajt.

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår. Alla får lektörsfeedback på upp till totalt 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis.

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).
Pris: 3.200 kr inklusive utförlig kursdokumentation.
Tidsestimering: 3 – 5 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition.

Kursplan – en överblick
Lektion 1. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus. Alla postar sina synopsis i skrivarlyorna.
Lektion 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Lektion 3. Scenteknik, driv mm.
Lektion 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Lektion 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Lektion 6. Guerillamarknadsföring för författare.
Sista veckorna Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna – läs mer om författarna här.

Share