Författarkurs 2 – Avancerad skrivarkurs

Välj mellan att studera Författarkurs 1-3 på distans eller i Stockholm på La Petite Mort alldeles vid Karlaplan. Författarkurserna har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Jag som leder skrivarkurserna heter Jorun Modén och har mångårig erfarenhet som författare och kursledare i kreativt skrivande. Längst ned på denna sida hittar du programmet för Författarkurs 2. 

Författarkurser i Stockholm

Om du bor i Stockholm kan du välja att gå en skrivarkurs i den förtrollande miljön på La Petite Mort.  Släpp loss ditt skrivande i en omgivning som påminner mer om ett café i Paris än en skolbänk och få handledning som hjälper dig att nå dina mål. Maila mig gärna för att få information om när nya kurser släpps. Vi erbjuder även Författarkurs 1 och 2 samt en manuskurs i form av en intensivhelg. Pris: Cirka 3.500 kr för 8 lektioner och 16 timmar.

Författarkurs PROFFS på distans – för dig som är ambitiös


När du väljer Författarkurs PROFFS på distans kommer klassrummet hem till dig oavsett var du råkar befinna dig. Med hjälp av ZOOM skapar vi ett digitalt klassrum. Dessutom får du en lektionssajt fullmatad med verktyg och övningar, en egen skrivarlya och feedback som hjälper dig att höja ditt personbästa som författare. PROFFS passar dig som har höga ambitioner, vill studera live och önskar lärarfeedback på ditt skrivande. Samtliga lektioner spelas in så att du kan repetera eller ta igen ett missat tillfälle. Pris: 3.200 kr inklusive kursdokumentation och lärarfeedback.

Författarkurs GRUND – en videokurs för dig som vill utforska

Trivs du med att styra tempot på egen hand? Vill du lära dig samma verktyg som proffsen men utan press? Då ska du välja Författarkurs 1 eller 2 GRUND. Du får inspelade kursvideos och en välfylld lektionssajt till ett förmånlig pris. Perfekt för dig som vill studera helt i egen takt! Nedan kan du se ett smakprov på ett par minuter ur början av kursen. Varje video är 15 – 30 minuter. Priset för grundpaketet är 1.200 kronor.

Grundkursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Räkna med att du behöver lägga 2 – 10 timmar i veckan beroende på ambitionsnivå och individuell studietakt. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Författarkurs 2 – PROGRAM

Kursbeskrivningar i detalj hittar du på bokningssidorna – nedan kan du läsa igenom programmet för Författarkurs 2.

Fokus i Författarkurs 2 är: Fördjupa scener och karaktärer med konfliktlager, lär dig en avancerad dialogteknik, vässa din gestaltning och känsla för rytm och melodi, berättarteknik och twist, samt scenteknik. Du får bonusmaterial såsom dramaturgiska modeller för olika typer av skrivprojekt, genre och berättarmagi, men också tips om hur du tar dig igenom individuella skrivhinder. För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 ska du ha gått del 1 eller motsvarande (där du har lärt dig drama, karaktärsskildring och gestaltning samt grundläggande stilmedvetenhet).

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Lektion 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Omskola din inre kritiker. Genomgång av att utbyta kritik.

Lektion 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.

Lektion 3. Dialogteknik för proffs.

Lektion 4. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.

Lektion 5. Berättarknep, polaritet och vändning.

Lektion 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi.

Lektion 7. Bokförlag.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Skriv så det brinner – genom och bortom corona! JORUN MODÉN ...

Share