Författarkurs 2 – Avancerad skrivarkurs

toni_skrivbokenNästa tillfälle att gå Författarkurs 2 – den fysiska fortsättningskursen – blir hösten 2019, start den 5 november. Vill du hellre studera på distans ger jag nästa distanskurs med start den 29 augusti 2019, läs mer här. Maila mig gärna för mer info om Författarkurs 2, eller för att anmäla dig: jorun.moden snabela gmail.com

Boka din skrivarkurs med start den 5 november här eller läs mer om programmet nedan.

Författarkurs 2 är en kurs för dig som gått grundkursen eller annan grundkurs i kreativt skrivande. Du behöver ha grundläggande kunskaper om drama, gestaltning, karaktärsteckning med mera för att få fullt utbyte av kursen. Vill du ta med och utveckla ett manus eller skrivprojekt under kursen, går det utmärkt. Vi träffas vid sju tillfällen under lika många veckor klockan 18:00 – 20:00. Jag som leder kursen är författare, lektör och grundare av Författarkurs.se, samt frilansjournalist för bland annat tidningen Skriva. Kurserna har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Tveka inte att höra av dig om det är något särskilt du undrar: jorun.moden@gmail.com.

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar.
Vecka 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Uppmuntran & genomgång av att utbyta kritik. Omskola din inre kritiker.
Vecka 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.
Vecka 3. Dialogteknik för proffs.
Vecka 4. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.
Vecka 5. Berättarknep, polaritet och vändning.
Vecka 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi. Avstämning: var befinner sig var och en i skrivprocessen nu?
Bonusmaterial: Smakprov från Författarkurs 3.

Allt det här får du
1. I gruppen jobbar vi med drama på avancerad nivå och arbetar på djupet med gestaltning och stil – med hjälp av verktyg och pedagogik som snabbt ger resultat. Vi utforskar verktyg för att skapa konfliktlager, skriva dialog som ett proffs och förbättra sin scenteknik. I en spännande workshop med berättarknep får du med dig kunskaper för att bygga spänning och twist. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

2. Hemuppgifter och manusutveckling. Ta med dig texter varje vecka och få feedback både från kursledaren och gruppen. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Individuell lärarhandledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med ett visst stilmoment, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det. Om du önskar får du lektörshandledning på synopsis på upp till ca 2 sidor, samt upp till ca 5.000 ord (motsvarar drygt 20 boksidor). På så sätt kan du få tips på dramaturgi, karaktärsutveckling, scenteknik, gestaltning och stil som kommer att göra skillnad för hela ditt skrivande.

Tid: Nästa kursstart blir den 5 november 2019
Datum:  Första träffen blir den 5 november, därefter den 12 november, 19 november, 26 november, 3 december, 10 december och 17 december.
Plats; Cinemantrix alldeles vid Hötorget, Olofsgatan 18.
Pris: 3.200 kr, inklusive kursdokumentation och lärarfeedback.
Kontakt: Mejla mig gärna på jorun punkt moden snabela gmail punkt com om du har frågor eller önskar anmäla dig.

forfattarcafe6 (1)

FÖRFATTARKURS 2 – DISTANS
Nästa kursstart blir den 3 april 2019 – läs mer här

Share