Författarkurs 2 – Avancerad skrivarkurs

toni_skrivboken

Med anledning av coronavirus: Alla ska få delta i författarkurser med trygghet och glädje. Hösten 2020 genomförs därför de kurser som brukar vara fysiska med hjälp av ZOOM, ett digitalt konferenssystem. Via ZOOM kan vi träffas som vanligt och till och med jobba i grupper, samt utbyta feedback. Du får gratis träning i detta om du behöver. Det här innebär också att du kan gå en lärarledd författarkurs med livelektioner oavsett var du bor.

Nästa tillfälle att gå Författarkurs 2 – den fysiska fortsättningskursen – blir våren 2021. Välkommen att maila din intressanmälan till jorun.moden@gmail.com. Vill du hellre studera på distans med ett prisvärt paket och lektionssajt, ger jag nästa distanskurs med start den 3 september. Läs mer här. Maila mig gärna för mer info om Författarkurs 2, eller för att anmäla dig: jorun.moden snabela gmail.com

Boka din skrivarkurs med start den 3 september här:

Boka din skrivarkurs med start den 21 oktober här:

Författarkurs 2 är en kurs för dig som gått grundkursen eller annan grundkurs i kreativt skrivande. Du behöver ha grundläggande kunskaper om drama, gestaltning, karaktärsteckning med mera för att få fullt utbyte av kursen. Vill du ta med och utveckla ett manus eller skrivprojekt under kursen, går det utmärkt. Vi träffas vid sju tillfällen under lika många veckor klockan 18:00 – 20:00. Jag som leder kursen är författare, lektör och grundare av Författarkurs.se, samt frilansjournalist för bland annat tidningen Skriva. Kurserna har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Tveka inte att höra av dig om det är något särskilt du undrar: jorun.moden@gmail.com.

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar.
Vecka 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Uppmuntran & genomgång av att utbyta kritik. Omskola din inre kritiker.
Vecka 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.
Vecka 3. Dialogteknik för proffs.
Vecka 4. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.
Vecka 5. Berättarknep, polaritet och vändning.
Vecka 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi. Avstämning: var befinner sig var och en i skrivprocessen nu?
Bonusmaterial: Smakprov från Författarkurs 3.

Allt det här får du
1. I gruppen jobbar vi med drama på avancerad nivå och arbetar på djupet med gestaltning och stil – med hjälp av verktyg och pedagogik som snabbt ger resultat. Vi utforskar verktyg för att skapa konfliktlager, skriva dialog som ett proffs och förbättra sin scenteknik. I en spännande workshop med berättarknep får du med dig kunskaper för att bygga spänning och twist. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

2. Hemuppgifter och manusutveckling. Ta med dig texter varje vecka och få feedback både från kursledaren och gruppen. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Individuell lärarhandledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med ett visst stilmoment, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det. Om du önskar får du lektörshandledning på synopsis på upp till ca 2 sidor, samt upp till ca 5.000 ord (motsvarar drygt 20 boksidor). På så sätt kan du få tips på dramaturgi, karaktärsutveckling, scenteknik, gestaltning och stil som kommer att göra skillnad för hela ditt skrivande.

Plats; Distanskurserna ges via ZOOM hemma hos dig (i vanliga fall Cinemantrix i Stockholm, alldeles vid Hötorget, Olofsgatan 18).
Pris: 2.700 – 3.200 kr, inklusive kursdokumentation och lärarfeedback.
forfattarcafe6 (1)

FÖRFATTARKURS 2 – DISTANS
Klicka på följande länk för att läsa mer om Författarkurs 2 på distans: Läs mer här
Vill du boka direkt? Gå direkt till onlinebokningen för samtliga författtarkurser, eller maila jorun.moden@gmail.com 

Share