Författarkurs 1

skrivoavsettvadMed anledning av coronavirus: Alla ska få delta i författarkurser med trygghet och glädje. Så länge pandemin pågår, kommer kursen hem till dig via ZOOM – vi träffas på distans i ett digitalt klassrum tills det blir säkert för alla med fysiska möten igen. Via ZOOM kan vi träffas som vanligt och till och med jobba i grupper, samt utbyta feedback. Du får gratis träning i att använda ZOOM om du behöver. Kursverksamheten följer aktuella riktlinjer med hänsyn till riskgrupper.

Alla författarkurser – även de på distans – har uppgraderats med ZOOM, vilket innebär att du kan gå en lärarledd författarkurs med livelektioner oavsett var du bor. Författarkurs 1 på distans är en prisvärd variant där du jobbar via en lektionssajt och även får livelektioner via ZOOM. Allt du behöver är en dator med internetuppkoppling och videokamera.

Kurserna har även utvecklats med fler guider och verktyg än någonsin. Du får med dig utförlig kursdokumentation och det finns möjlighet att gå fortsättningskurs. Fler och fler som gått kursen är nu utgivna författare, men du är precis lika välkommen om du vill utforska skrivandet som kreativt uttryck och hobby. Jag som leder kursen heter Jorun Modén och har under flera års tid fått högsta betyg från mina kursdeltagare.

FÖRFATTARKURS 1 – Till bokningen
Du bokar enklast Författarkurs 1 på bokningssidan som du når via knappen nedan (mer om programmet längre ned på den här sidan). Bokning sker med säkert bank-ID. Vill du hellre få en faktura kan du använda kontaktformuläret eller maila jorun.moden@gmail.com.

 

Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Allt det här får du:
– Teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Du som har med dig ett bokprojekt kan tillämpa varje tema direkt på ditt eget skrivande. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer och tränar på att skriva levande dialoger. Du lär dig utnyttja miljöer för att skapa inlevelse och känslor, studerar gestaltning med hjälp av en unik pedagogik, och får stilknep som omedelbart höjer din nivå.

– Personlig handledning. Tillfällen att ta med dig egna texter och få feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare.

– Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

– Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

– Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Kursplan: en överblick
Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.
Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.
Vecka 3. Levande karaktärer – att skissa dem snabbt och fördjupa dem.
Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.
Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.
Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.
Vecka 7. Berättarknep, konsten att knyta ihop.

Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt. För att få fullt utbyte av kursen är det en fördel om du kan avsätta minst 3 timmar i veckan utöver lektionstiden.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Pris: 3.200 kr för fysiska kurser med 7 träffar, två timmar per träff. 2.700 kr för en distanskurs som pågår i 8 veckor + 2 extraveckor för repetition.
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar eller diskutera en bokidé så gör vi det.

Författarkurser 2020 – 21 – i Stockholm och via ZOOM
forfattarcafe6TILL BOKNINGEN – här kan du själv boka in dig och se när nästa författarkurs börjar.

Du kan också boka din skrivarkurs via mail till jorun.moden@gmail.com. 

Intensivhelg på Älta kulturknut eller i Stockholm. Läs mer här

Share