Författarkurs 1 – En första verktygslåda

Välj mellan att studera Författarkurs 1-3 på distans eller i Stockholm. Med hjälp av ZOOM kommer kursen hem till dig och vi skapar ett digitalt klassrum. Via ZOOM kan vi träffas ansikte mot ansikte, skrivträna och jobba i grupper. Dessutom får du en lektionssajt fullmatad med verktyg och övningar till ditt skrivande, en egen skrivarlya och feedback som snabbt hjälper dig att höja ditt personbästa som författare. Föredrar du att träffas live? Då är du välkommen till en intensivhelg, eller maila arrangören på jorun.moden@gmail.com för att få information när nya kurser släpps. 

Författarkurser på distans med Jorun Modén
Klassrummet kommer hem till dig när du väljer Författarkurs 1 – 4 på distans.

Våren 2022 erbjuds de flesta författarkurserna på distans och ett fåtal via fysiska träffar. Välj mellan GRUNDPAKET med inspelade videos eller PROFFSPAKET med live-lektioner via ZOOM och lärarfeedback. Författarkurserna har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Jag som leder skrivarkurserna heter Jorun Modén och har mångårig erfarenhet som författare och kursledare i kreativt skrivande.

När du studerar på distans kommer klassrummet hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. Välj mellan grundpaket (lugnare takt och inspelade videos) eller proffspaket (live med feedback). Läs noga igenom kursbeskrivning och schema innan du bokar. Priset för grundpaketet är 1.200 kronor medan proffspaket kostar 3.200 kronor (inklusive moms).

Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).  Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

skrivarkurs

Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Om du väljer grundpaketet får du inspelade videolektioner med övningar samt lektioner presenterade i text och bild. Perfekt för dig som vill studera helt i egen takt eller vill gå en skrivarkurs för nöjes skull! Om det är viktigt för dig att få lärarfeedback och kurskamrater att samarbeta kan du i stället välja proffspaketet.

Följande får samtliga kursdeltagare:
1. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment som ”tre lager konflikt” samt proffsens dialogtekniker.
Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

2. Inbjudan till en sluten Facebookgrupp.

Kursplan för Författarkurs 1 – en överblick
Författarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som vill få en första verktygslåda som författare. Du får veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog. Samma verktyg ingår oavsett val av paket, men i grundpaketet är lektionerna inspelade. Du som väljer proffspaketet deltar live och har även möjlighet att få lektörsomdöme på ett urval texter.

Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

Vecka 3. Levande karaktärer – att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Vecka 7 – 8. Studier och feedback. Bonuschatt.

____________________

GRUNDPAKET: Inspelade videos och lugnare takt 

Om du väljer grundpaketet får du inspelade videolektioner med övningar samt lektioner presenterade i text och bild. Perfekt för dig som vill studera helt i egen takt! Nedan kan du se ett smakprov på ett par minuter ur början av kursen. Varje video är 15 – 30 minuter.

Följande ingår också i grundpaketet:
1. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att utveckla ditt skrivande, arbeta med drama, skapa levande karaktärer, skriva dialog, höja din stilnivå, samt gestaltning och hur du vässar en text.

2. Inbjudan till en sluten Facebookgrupp.

Studietakt och schema
Grundkursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Räkna med att du behöver lägga 2 – 10 timmar i veckan beroende på ambitionsnivå och individuell studietakt. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!
____________________

PROFFSPAKET: LIVE MED LÄRARFEEDBACK
Du som väljer proffspaketet får allt ovanstående, men dessutom:
1. Live-lektioner via ZOOM med lektion, samtal och grupparbeten. Vi genomför bland annat en spännande workshop om dramaturgi, tränar miljöspaning och utforskar stil. Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt. Vi kan dessutom dela upp oss i grupper – precis som i ett riktigt klassrum – men om du föredrar går det fint att arbeta enskilt också.

2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid upp till fem tillfällen får du lärarfeedback (totalt ca 20 – 25 boksidor, 5.000 ord eller 30.000 tecken). Du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på upp till 20 deltagare.

4. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

Livelektioner via ZOOM
Varje lektionsvecka har vi live lektion kvällstid 19:00 – 20:30. Vi använder verktyget Zoom som fungerar ungefär som Skype. Om du missar en lektion kan du ta igen det efteråt då träffarna spelas in. Schemat står angivet när du BOKAR din författarkurs.

Bokningsvillkor

Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Skriv så det brinner – genom och bortom corona! JORUN MODÉN ...

 

 

Share