Böcker och noveller

EMBLA – Om du ändå levde nu
Embla – Om du ändå levde nu utkommer i slutet på oktober 2018 hos Bokförlaget Mormor. Axel har äntligen bestämt sig för att bokstavligen begrava sina drömmar om att bli arkeolog, när han råkar gräva upp ett käkben som han finner alldeles oemotståndligt. Trots att han borde rapportera fyndet till Länsstyrelsen, påbörjar han en utgrävning. I hemlighet. Medan hans fästmö Lina planerar inför bröllop, blir Axel allt mer fascinerad av kvinnan från forntiden. Tretusen år tillbaka i tiden är Embla på väg att gifta sig med en jägare från norr, trots att hon i syner upplevt att hon hör samman med en annan man. Embla – Om du ändå levde nu, är en historia om att gräva sin egen grav och hitta en annan, en hyllning till människor som är lite eljest, och om följderna av att äta space cake.

VIDUNDER

I september 2017 utkom Jorun Modéns bestiarium VidunderMax Ströms förlag, ett drömprojekt om magiska väsen och deras läten. Fascinerande fakta om enhörningar, drakar och odöda (totalt 22 olika varelser) varvas med förtrollande illustrationer av legendarerna Peter Bergting och Henrik Tamm. Dessutom kan du lyssna på filmiska återgivningar av hur varelserna låter. I arbetet med monsterboken har författaren utforskat gränslandet mellan fantasi och verklighet: var myter och varelser kommer ifrån och vad de betyder för oss i dag. Ofta har de uråldriga anor och de lever vidare i nutida filmer och dataspel, vilket visar hur ikoniska de är. Från 9 – 12 år. Beställ boken här.

Vidunder är ljudsatt av Nakatomi Productions. Inspirationen till boken kommer från medeltida bestiarier och David Days ikoniska bestiarium, men också från iakttagelser, mytologi och historiska dokument. Läs mer om arbetet med Vidunder.

SOCIOTERNA
Världen drivs av mäktiga korporationer, och människor står i kö till paradiset. Livet efter döden är ett faktum – men allt är inte som det verkar. Jorun Modén, hederspristagare i MIX förlags och SF-bokhandelns stora novelltävling, skriver om tre personers kamp mot systemet, i en dystopisk framtidsvision om vårt samhälle som samtidigt är en svidande satir. Köp ett exemplar av Socioterna här.

Socioterna har också översatts till finska i antologin Surupukki och till engelska med titeln Casewankers.

Foto: Ola Hedin

SAMAEL
Samael, Natanael och Gabriel är tre bröder som har ett annat ursprung än vanliga dödliga. Tillsammans kallas de Sanaga. Två av de tre bröderna tillhör de Odödliga, ett folkslag som härstammar från fallna änglar, och som levt sida vid sida med andra människor sedan tidernas begynnelse. De Odödliga har Ljus och en förmåga att skapa egna världar. Den tredje brodern Natanael är av släktet Nefilim, och Samael måste försöka älska honom, trots att Nat har en skrämmande sida som blir allt mer påtaglig.

Mytologi och historisk verklighet blandas i en spännande roman baserad på Döda havsrullarna och andra autentiska dokument. Samtidigt är Samael en berättelse om en splittrad familj, och om en syskonkärlek som spränger alla gränser.

NÄRA FÖRÄLDRAR
Biologiskt sett är barn skapta för massor av närhet. I boken Nära föräldrar får du veta varför, men du får också handfasta råd om hur du knyter an till ditt barn, svarar på barnets behov, hittar alternativ till skrikmetoder, skapar ett eget sovarrangemang och om hur bärsjalar underlättar i vardagen. Du får dessutom ta del av berättelser ur andra föräldrars liv.

Boken Nära föräldrar var den första på svenska om Attachment Parenting (Nära föräldraskap) och fokuserar på barn upp till tre år. Nära föräldrar är till för dig som hellre vill lyssna på ditt barn och dina instinkter än den senaste föräldratrenden. Boken är slutsåld hos förlaget men finns att låna hos biblioteken (även som ljudbok).

 

Share