Vi blev utgivna – sidan 1

Bland det vackraste som finns är att få se drömmar bli verklighet. Det känns därför som ett privilegium varje gång en nykläckt författare som gått en författarkurs hos mig  hör av sig och berättar att det är bokutgivning på gång. 2022 blev 28 elever utgivna – en ökning jämfört med föregående år! Ett jättegrattis till er alla – och tack för att vi nu får läsa era böcker!

starquality

Veronica Linarfve: Bidrottningen med flera titlar
Jättegrattis till Veronica Linarfve som är aktuell med sin tredje roman – Bidrottningen – utgiven hos Harper Collins. En dag hittas Gabriella Lind under ett skrivbord fast övertygad om att hon är ett bi. Före det var hon en fullt fungerande projektledare, fru och kapabel mamma som till och med gjorde barnens läxor. Dessutom tog hon – trots insektsallergi – hand om sin hemtjänstvägrande farfar och hans sexhundratusen bin. En dag är kollapsen oundviklig. För att få möjlighet till vila flyr hon till farfars gård och med bina som guider börjar hon se på livet ur ett nytt perspektiv.

“En härlig roman om när livet tar en ofrivillig vändning.” Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet

Veronica Linarfve författare, journalist och beteendevetare. Hon bor med man och två barn i ett hus i Åkersberga norr om Stockholm och försöker just nu förvandla trädgården till en bivänlig oas.

Läs mer om Veronicas författande på hennes hemsida veronicalinarfve.se och bli inspirerad. Jag har haft nöjet att lära känna Veronicas skrivande både under Författarkurs1-3 och som hennes bollplank i processen inför Bidrottningen

starquality

Jenny Elfving: Revor av ljus

Jättegrattis till Jenny Elfving som romandebuterar med Revor av ljus hos Historiska media. Den ensligt belägna ön Högbonden och dess gamla fyrplats är uppseendeväckande, vacker och okuvlig. Och berget är lika orubbligt som de minnen Josefin försöker fly ifrån. Hon har rest till Höga kusten och den isolerade ön för att förbereda en utställning, men istället för att packa upp sina färger fyller hon sensommardagarna med att försöka ta reda på vilka som en gång levde där på klipporna. Undan för undan blir hon varse de berättelser huset och omgivningarna rymmer. En kall decemberkväll, knappt hundra år tidigare, kommer den unga lärarinnan Agnes till ön. Hon undervisar fyrfamiljernas barn och blir snabbt någon som de unga tyr sig till. När första världskriget bryter ut posteras en grupp soldater på den lilla ön – men för Agnes bär livet på Högbonden på långt större utmaningar och risker än världen utanför. Med havet och berget som fond vävs de två kvinnornas öden samman, och vissa hemligheter tycks längta efter att få komma fram i ljuset. Revor av ljus är en berättelse om skuld och skam, och om systerskapets outgrundliga villkor. Jenny Elfvings kraftfulla debutroman är också en stämningsfull och poetisk kärleksförklaring till den karga norrländska naturen.

starquality
Marie-Louise Kanon och Anna Wester: Manusgruppen (med flera titlar)

Jättegrattis till författarduon Anna Wester och Marie-Louise Kanon som träffades i just Manusgruppen hos mig. Då känns det smått fantastiskt att de ger ut en roman med samma namn hos Lind & Co. De är även aktuella med fler romaner, spana in Annas och Marie-Louises  hemsidor och bli inspirerad!

Saxat från Bokus om Manusgruppen: ”Den stora drömmen om att bli författare fick läggas på hyllan när Fanny blev gravid som tonåring. Nu har hon hunnit bli 45, och jobbet i en bokhandel hjälper till att stilla hennes längtan att få befinna sig i böckernas värld. Men tack vare ett stipendium får hon chansen att återuppväcka sin passion genom en skrivarkurs ledd av författargiganten Ruben Klingberg. På kursen träffar hon Cornelis, en ensamstående far som bär på sorgen efter sin avlidna hustru. Cornelis har kämpat för att öppna sitt hjärta igen, men för Fanny kan han inte värja sig. Det skulle kunna vara början på en vacker kärlekshistoria om det inte vore för ett komplicerande inslag – Ruben Klingberg har fattat tycke för Fanny, både som aspirerande författare och som kvinna. Kärlek, passion och skrivande vävs samman i denna hjärtevärmande berättelse om att återupptäcka sig själv och att våga drömma igen.” 

starquality


Suzanne Knutsson: Som ett ogräs i rabatten

Varmt grattis till Suzanne Knutsson som romandebuterar med Som ett ogräs i rabatten. Maria, en ung överklasshustru i 1940-talets Stockholm, blir under en tjänsteresa i Frankrike mycket förtjust i en hotellreceptionist. I samma takt som hon blir erbjuden nya spännande journalistiska uppdrag, dör hennes vilja att ta hand om den lilla dottern Sofia Magdalena.

Med olika uppfattningar om lycka och framtid begär Maria även skilsmässa från sin make. Den sedan småbarnsåren fosterhemsplacerade Sofia Magdalena söker omgivningens ärlighet och bekräftelse i tro om att det ska ge klarhet bland livets mysterier. Finner hon det hon söker? Som ett ogräs i rabatten är en dramafylld roman där livsavgörande frågor ställs på sin spets.

Suzanne Knutsson (f. 1950) utbildade sig till lärare efter tjugo år med lantbruk i Hälsingland. När hon inte skriver, sjunger i kör eller är socialt engagerad ägnar hon sig åt friluftsliv i Jämtland där hon nu bor. Suzanne Knutssons romandebut Som ett ogräs i rabatten är en livsbejakande och verklighetsförankrad kärlekshistoria.
starquality
Erica Lejonroos: Inte som dom andra
Grattis till romandebuten Inte som dom andra Erica Lejonroos! Saxat från Bokus: ”Jag har levt ett destruktivt liv med beroende och kriminalitet. Jag har också varit en engagerad fritidspolitiker och politisk tjänsteman i Sveriges riksdag. Ingen av dessa världar passade mig. De är för smutsiga. Det är för många som trampar över lik för sin egen vinnings skull. Så länge du har en viktig position så har du gott om vänner. I drogträsket kan det handla om storleken på din knarkpåse. I den politiska världen är du populär så länge du har en fin titel. Denna bok handlar om detta och om hur jag hamnade i båda dessa världar. Jag berättar även om hur jag har försökt forma ett liv trots motgångar. Ett liv där jag aldrig känt att jag passar in och till slut insett att jag får leva med att jag inte är som de andra. Detta är min sanning, såsom jag minns den. I oktober 2006 var moderaten Erica Lejonroos okänd för de flesta men efter nyhetsinslag i TV4, som senare visade sig vara osakligt, tvingades hon hoppa av kandidaturen till kommunstyrelsens ordförande i Sundbybergs kommun. Det har skrivits spaltmeter om Erica och det unika i att hon som före detta kriminell nar- koman blev en uppskattad medarbetare inom Modera- terna under regeringen Rein- feldts tid. Efter 12 år i politiken lämnade Erica både jobbet på Riksda- gen och uppdraget som fritid- spolitiker med en bitter efters- mak. Idag arbetar hon med att motivera och stötta männis- kor som är fast i beroende och psykisk ohälsa. Denna självbiografiska och mycket utlämnande bok är Ericas första.” 

starquality

Camilla Karlsson: Piren
Det är något speciellt med Författarkurs 3 – ur en och samma klass debuterade inte mindre än fem författare. En av dessa är Camilla Karlsson som är aktuell med sin ungdomsroman Piren: varmt grattis!

Dyk in i Mollys värld full av mysterier, vänskap och oväntade äventyr! Molly, en smart och nyfiken tjej, snubblar över något som förvandlar hennes sommar till en virvelvind av spänning. När en inbrottsvåg sköljer över staden, och en värdefull tavla försvinner från det lokala museet, är det upp till Molly att koppla ihop ledtrådarna och lösa gåtan. Det är inte bara detektivarbetet som snurrar till det för Molly. Två killar, James och Oskar, dyker upp i hennes liv och skapar en romantisk förvirring. Båda verkar intresserade av Molly, och det blir en svår balansgång för henne. James, med sina gåtfulla ögon och Oskar, som får hennes hjärta att slå snabbare med sitt skratt. Mitt i allt detta upptäcker Molly att James bär på en hemlighet som kan förändra allt. Kommer Mollys mod och list hjälpa henne att navigera genom dessa känslomässiga svårigheter och samtidigt lösa det spännande mysteriet? Upptäck den otroliga kraften i vänskap, mod och sanning i Mollys mysterier Piren, den första boken i serien om Molly. 

starquality

Ingela Sand: Akvarell och champagne vid Hornstull

 

Jättegrattis till Ingela Sand som inte bara är aktuell med Akvarell och Champagne vid Hornstull hos Lind & Co, utan också nominerad till Stora ljudbokspriset hos Storytel. I Akvarell och Champagne fortsätter historien om Gunhilde, som fortfarande är särbo och trivs med tillvaron. Det mesta går hennes väg. Men när Lisa ber om hjälp att arrangera en stor fest, och Gunhilde lovar att ta hand om allt, börjar bekymren. Samtidigt förvandlas den trevliga akvarellkursen till en mardröm när en kursdeltagare visar sig vara någon annan än den hon utger sig för. Problemen hopar sig runt Gunhilde och allt riskerar att sluta i katastrof. Utan vännerna vid Hornstull hade hon inte vetat vad hon skulle ta sig till.
starquality

Susanne Fellbrink: Än klingar toner falska med flera titlar

Varmt grattis till Susanne Fellbrink som är aktuell med sin femte thriller om Cilla Fallander hos Bokfabriken förlag. Cilla Fallander har gått igenom en tuff period och behöver något nytt att fokusera på, och anmäler sig till en workshop i körsång med den omtalade danska kören United Voices, på den gamla militärön Storholmen utanför Sundsvall. När en av Cillas kurskamrater försvinner spårlöst anar Cilla ett samband med två andra kvinnors tidigare försvinnanden. Spåren leder Cilla hela vägen till den mytomspunna danska ön Anholt där körverksamheten har sitt säte. Hon märker snart att det är något märkligt som pågår kring kursgården, som omgärdas av öken. Det sägs att förr i tiden begravdes de skeppsbrutna där, både levande och döda. Plötsligt är hon indragen i en härva där hon fruktar att både hennes eget och andras liv står på spel. Än klingar toner falska är den sjätte delen i serien om artisten Cilla Fallander.

Författaren Susanne Fellbrink har som artist, låtskrivare, konsertarrangör och körledare en mångårig erfarenhet av underhållningsbranschen, där hon också valt att låta sina nervkittlande spänningshistorier utspela sig.

starquality

Jättegrattis till Kristin Brorsson som är aktuell med den tredje romanen i feelgoodserien om Ebba och Julie – Tills livet skiljer oss åt! Utgiven på bokförlaget Lind & Co. 

Två år har passerat sedan Julie i all hast lämnade Norrland och flyttade tillbaka till Stockholm. Nu lever hon varannan vecka-livet och begraver sig i arbete för att mota bort tankarna på ungdomskärleken Kristoffer som sårad och besviken blev kvar uppe i hemorten. Kanske Tinder kan hjälpa henne att gå vidare?

Ebba delar vårdnaden om lilla Nora med Aron, samtidigt som hon och Micke drömmer om ett gemensamt barn. Att bli gravida verkar dock svårare än de trott, vilket sliter på relationen. Dessutom har Ebba fått en ny chef som verkar ha bestämt sig för att göra hennes liv till ett helvete.

Ovanpå allt beter sig Aron märkligt, och gamla oroskänslor flyter upp till ytan. Vågar Ebba och Julie lita på honom nu?

starquality

Kristina Kolthoff: Vila i sprickorna
Grattis till Kristina Koltoff som har gett ut en bok till tröst och förståelse: diktsamlingen Vila i sprickorna. Dikterna färdas genom årstiderna och omfamnar livet och döden, glädjen och sorgen. De berättar om moderskapet och den förunderliga kroppen. De håller i ångesten, rädslan och ilskan. De vilar i kärleken och hoppet och tron. Boken är ett försök att få syn på det osynliga. Dikterna är korta betraktelser med naturen som kuliss och en blinkning till klassisk litteratur.

starquality

Sophia Rautenberg och Anne-Marie Rautenberg: Höstskogens under 
Varmt grattis till Sophia Rautenberg och Anne-Marie Rautenberg, som har skapat boken ”Höstskogens under”. Boken är sponsrad av Kulturrådet. Sophia och Anne-Marie vill påminna om ”det stora i det lilla”, att om vi är uppmärksamma finns mycket att upptäcka.

Till skillnad från den ström av snabba kickar och intryck som dominerar dagens värld, är budskapet att se bortom ytan, där vi närmar oss reflektion om livet och vår existens, detta skildrat genom en flickas vandring i skogen. Bilderboken finns att köpa på de flesta näthandlar.

starquality

Therese Fredriksson: Playa del Grödeby

Jättegrattis till Therese Fredriksson som romandebuterar med Playa del Grödeby

Mona drömmer om sol, sand och mysiga grekiska kvällar. Men istället för semestern till Medelhavet överraskar maken Palle med att de i åtta veckor ska fira sitt nya pensionärsliv med att återuppleva platsen där de en gång förlovade sig – Grödeby camping. Farväl stränder och exotiska drinkar – nu vankas hemester med husvagn, sudoku och foppatofflor! När deras närmaste campinggranne visar sig vara en förförisk, rödhårig änka som försöker slå klorna i Palle, är Mona inte sen med att dra på sig offerkoftan och snart förvandlas hon till någon hon inte vill vara.

Palle och Mona har olika drömmar, och att navigera genom en värld av konflikter, missförstånd och frukostsamtal som aldrig går djupare än vädret, visar sig vara en kärleksprövning utan dess like. Hur hittar man gnistan igen efter fyrtio år tillsammans, när dottern är utflugen, bostadslånen är betalda och man plötsligt har obegränsad tid att tillbringa tillsammans?

 

starquality

Malena Sundström: Kan man få en jävla like? 
Varmt grattis till Malena Sundström som romandebuterar med feelgoodhistorien Kan man få en jävla like? Kan man få en jävla like? är en satirisk pärla som blandar det bästa av feelgood med en vass blick på samtiden. Möt Molly, en förvirrad kvinna mitt i Stockholms lyx och flärd. Hon har allt utom det som verkligen räknas äkta glädje. Mollys desperata jakt på likes och följare tar henne på en hysterisk resa genom befruktningsförsök, detox-dieter och ett tappert försök att älska tofu. Bakom den flashiga fasaden kämpar Molly med en stor sorg och ett komplicerat förhållande till sin mamma. När åttiofemåriga bloggaren Märta Ferrari kliver in i Mollys liv, vänds allt upp och ner. Tillsammans utforskar de den absurda världen av sociala medier över varmkorv och förmiddagssherry, och Molly finner något hon inte haft på länge en sann vänskap och skratt som botar själen. Kan man få en jävla like? är en vass och humoristisk roman som speglar vår statusuppdaterande samtid där jakten på likes ofta överträffar verkliga upplevelser. Följ med på Mollys resa mot drömmar och självinsikt, kryddad med en dos ironi som garanterat får dig att skratta högt. Malena Sundström, som själv jobbar med sociala medier, bjuder läsarna på ett friskt andetag i den digitala ångestens era. Kan man få en jävla like? är hennes debutroman.

starquality

Karin Tjäder: Ett hus av glas och vindar

Jättegrattis till Karin Tjäder som romandebuterar med Ett hus av glas och vindar. Anna, som närmar sig de fyrtio, tillbringar några sommarveckor i det gotländska kustsamhället Farlingbo. Där hyr hon ett källarrum hos en excentrisk sjubarnsfamilj. Hennes avsikt med vistelsen är att tänka över planen att lämna sin bartendertillvaro för präststudier.

Koncentrationen sviktar dock, hon fastnar i ensamma vodkakvällar och promenader längs stranden. Under en av dessa träffar hon Natasja som driver en strandrestaurang. Anna och Natasjas unge köksadept med smeknamnet Romario kommer snart nära varandra. Den somaliskfödde kocken, som även är tränare för ortens ungdomsfotbollslag, har tagit den funktionsvarierade och utstötte pojken Greger under sina vingars skugga. En natt hittas Greger knivmördad i skogen. Samtidigt är Romario försvunnen.

Spekulationer och vardagsrasism frodas i det lilla samhället. Anna, som fäst sig vid Romario, är förtvivlad. Frågorna kring det inträffade växer. Har Romario varit inblandad i dådet? Har han också blivit utsatt för våld? Kommer Anna någonsin möta att honom igen? Ett hus av glas och vindar är en roman om sökande, efter en tro, efter sanningen om det förflutna. Det är en roman om skuldbörda. En roman om ett möte mellan två besläktade själar, från olika platser i livet.

starquality

Elisabeth Essegård: Pappsens praliner med flera titlar
Jättegrattis till Elisabeth Essegård som är aktuell med Pappsens praliner – andra delen i serien om bokcirkeln i Haparanda! Saxat från Bokus:
”Förlåt, det var inte rätt”, sade Åke som på film. Ingen behövde be om ursäkt. Båda hade tappat det totalt. Bea är tillbaka i Tornedalen där hon hyr en liten stuga vid älven. Efter sommaren i Haparanda, med pappa som tynade bort i en sjukhussäng bredvid pianot, behöver hon pausa det vanliga livet. Hon siktar in sig på en lugn plats där hon kan laga god mat och skriva sin bok. Äntligen är det dags för bokcirkelträff i Haparanda. Men Majsan vill inte läsa fler böcker, utan föreslår en ny resa tillsammans. Hon styr och ställer, precis som vanligt och gruppen följer gränslöst med. Liisa får gulddiadem och Carolasång, Mirja får hela livet att verka glatt och enkelt. Och Vivi, som är tryggare än Luppioberget, är den som tänker innan hon pratar. Katten Pappsen rullar sig på köksbordet, men pappa är verkligen borta. På gården intill stugan bor Lasse med mentolsnusen och Sinikka som tycks ha kristyr under hilkkan. Snart är alla involverade i Majsans nya idéer och den lugna pausen som Bea planerat blir till något helt annat. Dessutom, vad vill egentligen Åke? Följ berättelsen om äkta vänskap och gänget som vågar göra något helt nytt. Man får bli berörd, känna längtan till Tornedalen och inte minst skratta när man följer ”Pappsens praliner”.

starquality

Ellika Shilling: En enkel till Uppsala – Majas resa
Jättegrattis till Ellika Shilling som debutera med sin historiska roman En enkel till Uppsala – Majas resa. En gripande historisk roman om kärlek och mod baserad på en sann berättelse om rasbiologen professor Herman Lundborg och hans lappländska älskarinna Maja Isaksson. Hösten 1926 tar Maja Isaksson det djärva steget att lämna sitt hem och sin trygghet. Med en enkelbiljett till Uppsala i fickan kliver hon på tåget i Nattavaara. I Uppsala väntar jobbet som städerska på rasbiologiska institutet och ett liv med sin stora kärlek, den kontroversielle professor Lundborg. Snart blir Maja varse att verkligheten i Uppsala är långt från den hon förväntat sig. Ryktena om lapphäxan som förvridit professorns sinne når hennes öron, och blickarna från Uppsalaborna talar sitt tysta språk. Maja tvingas leva i skuggan av Lundborg, och när hon blir gravid inträffar det som inte får hända. En mardröm tar sin början, och dess konsekvenser är oöverstigliga. En enkel till Uppsala Majas resa är inte bara en sann berättelse från Sveriges mörka baksida med världens första rasbiologiska institut som fond, det är framför allt Majas historia som är hjärtat i berättelsen, en stark kvinna från samhällsmarginalen på 1920-talet som vågade gå sin egen väg.

Författaren Ellika Shilling, brorsdotterdotter till Maja, skildrar Majas öde med ett språk som fångar läsaren och målar en varm och levande bild av den kärva situation som Maja befann sig i. Följ med på Majas resa genom livets prövningar och glädjeämnen i en tid som format vår värld. När jag läste Maja Hagermans Käraste Herman , som handlar om professor Herman Lundborg, kom berättelsen om Maja till mig. Hon var trots allt min mammas faster. Jag bestämde mig. Majas historia måste berättas. Problemet var att hennes flytt till Uppsala hände för så länge sedan (1926) så det var skralt med källor, vilket i sig blev en välsignelse för då kunde jag skildra min egen tolkning av hennes tio första år i Uppsala.

starquality
Therese Strand: Högmod går före fall
Jättegrattis till Therese Strand som romandebuterar med Högmod går före fall, första delen i en feelgoodserie. 

Henrik stod i badrummet och rättade till den klarblå bröstnäsduken framför spegeln. Jösses, vad snygg han var! Den svarta kostymen satt som klistrad och tillsammans med den eleganta slipsen såg han ut som en miljon dollar. Även om framsidan avslöjade en begynnande gubbmage var bakdelen smärt. Han ställde sig i den pose som han hade övat in. Med rumpan en aning putande vred han sig för att peka mot den fiktiva skärmen. Kvinnorna kommer bli galna, tänkte Henrik och log. Henrik tog en pincett och ryckte några förargliga näshår. En stark känsla av lycka fyllde honom och intuitivt visste han att inget kunde gå fel idag. Ljudet av steg avbröt hans tankar. Dörren slets upp och hans fru uppenbarade sig.

starquality

Monica Lönnbom: En vän för livet 

Jättegrattis till Monica Lönnbom som romandebuterar med En vän för livet! Alice är en tillbakadragen, medelålders kvinna som fastnat i en händelselös tillvaro. Hon är emotionellt tillknycklad av en kärlekslös uppväxt och några misslyckade relationer, något som gjort att hon har gömt sig bakom ett skal av självvald ensamhet. Numer sitter hon mest hemma och kurar och har gett upp hoppet om ett roligare liv. Plötsligt händer något som bryter tristessen. En morgon dyker en mystisk kvinna upp från ingenstans och vägrar dessutom att ge sig av. Med märkliga knep och förmågor sätter hon fart på Alice och får henne att närma sig en öppnare tillvaro. Saka men säkert utvecklar de en udda vänskap som kommer att förändra Alices liv. Men resan är inte utan friktion. Alice kämpar med ett stressigt jobb, en illvillig chef och den gnagande oron att bli överglänst av yngre talanger. Hon får en ny vän men förlorar en annan. Mitt i alltihop kommer dessutom hennes livs stora, mörka hemlighet tillbaka med full kraft och ställer allting på sin spets. Vad är det Alice försökt dölja hela sitt liv – och vem är den mystiska kvinnan som verkar ligga bakom allt som händer? En vän för livet är en berättelse om kraften i vänskap och värdet av att våga förändra även om man inte riktigt törs.

starquality

Anethe Bergendahl: En andra chans i juletid, Det fantastiska livet med flera titlar

Författaren Anethe Bergendahl är aktuell med En andra chans i juletid (förlag Saga Egmont) och Det fantastiska livet (Anemon förlag). Sedan tidigare har hon även skrivit Drömlivet i Toscana och romandebuten Livet blir aldrig som man tänkt sig. Stort grattis! I boken En andra chans i juletid möter vi Veronica, som har burit på en familjehemlighet i nästan femtio år. En hemlighet som kommer att förändra livet för alla involverade. Hon avslöjar historien för sitt barnbarn Chloe. Vi hamnar i år 1971 där unga Veronica har flyttat till drömmarnas stad – London. Och det är där, en vacker decemberdag, som hon faller för den vackra italienaren Francesco. Men livet kommer emellan och hemligheten tär isär det förälskade paret. Med hjälp av sitt barnbarn väcks Veronicas hopp på nytt. Men kommer de lyckas hitta tillbaka till varandra eller är deras kärlek för evigt förlorad? 

Det fantastiska livet är tredje delen i serien om Jessica Schöön. I första boken, Livet blir aldrig som man tänkt sig, krossas Jessicas tillvaro när maken lämnar henne. Hon finner dock ny lycka tillsammans med kärleken Maria och vi följer paret vidare i Drömlivet i Toscana. Första delen i serien, Livet blir aldrig som man tänkt sig, låg på Storytels topplista i flera veckor och var en av de mest spelade ljudböckerna sommaren 2018. 

Anethe Bergendahl föddes år 1963 i Malmö. Hon har haft författardrömmar ända sedan barnsben. När barnen flyttade ut passade Anethe Bergendahl på att utveckla sin skrivande ådra fullt ut. I bagaget har Anethe bland annat en skrivarutbildning från Österlens Folkhögskola samt Författarkurs 1, 2 och 3. Drömmen gick äntligen i uppfyllelse 2018 då hon gav ut sin första bok Livet blir aldrig som man tänkt sig. Du hittar hennes titlar i bokhandeln, till exempel hos Storytel och Adlibris

starquality

Åke Flygare: Äggsamlaren

Varmt grattis till Åke Flygare som är aktuell med fackboken Äggsamlaren, en kulturhistorisk skildring som utspelar sig i Tornedalen! I juni 1853 anländer den förmögne engelske läkaren John Wolley till Tornedalen i sin jakt på sällsynta fågelägg. John Wolleys plan är att stanna i Tornedalen under några veckor för att samla ägg, men Wolley råkar tillbringa större delen av de kommande fyra åren i området. För att lyckas lär sig Wolley finska, att åka skidor samt köra ackja efter ren. Det välbetalda äggsamlandet engagerar många av traktens människor och blir samtidigt en räddning ur missväxt och svält. Munaherra – Äggherren – blir hans namn bland den finsktalande befolkningen. 
 
Åke Flygare är född och uppvuxen i Tornedalen, läkare, fågelskådare, samt har flera års studier inom arkeologi och historia. Detta är hans debutbok. Författaren kommer att medverka på Kiruna Bokmässa i november 2023. Äggsamlaren finns att beställa i bokhandeln redan nu. 

starquality
Folke Lundberg: Min husar
Varmt grattis till Folke Lundberg som romandebuterar med Min husar! Arkeologen Ulrika från Kalmar arbetar som arkeolog och åker till Ryssland för en utgrävning. Efter ett märkligt jordskred vid utgrävningsplatsen hittas en kropp. Ulrika lyckas få liv i mannen som visar sig heta Philippe och är en husar från Napoleontiden. Är Philippe en bedragare, en förvirrad fantast eller är han en äkta husar från napoleontiden? Ulrika tar med honom till Kalmar, där många pinsamma förvecklingar uppstår i Philippes försök att anpassa sig till det moderna Sverige. Han är varken bevandrad i nutidens livsstil och vet inget om hur man beter sig på ett politiskt korrekt sätt. Samtidigt växer spänningarna i den lilla staden, där både ett kriminellt gäng och en ohederlig finansman trakasserar befolkningen. Det blir en utmaning för Philippe, Ulrika och hennes vänner att försöka reda ut situationen.

Folke Lundberg är uppvuxen i Stockholm, men arbetade många år som finansman i Amsterdam. Nu bor han i Kalmar med fru och hund, samt sommarställe på Öland. Han har ett starkt  historieintresse, speciellt kring napoleontiden, vilket gav idén till nutidssatiren ”Min Husar”. Att få debutera som författare var en dröm som fick fart efter pensionen. Bland annat har han låtit sig inspireras av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Åke Lundbergs roman är utgiven hos Vulkan förlag och finns att köpa i bokhandeln. 

Läs mer om Folke Nyberg och hur romanen kom till här

starquality

Jenny Hansson: Bröllopskaos på Korfu med flera

 

Jättegrattis till Jenny Hansson som är aktuell med sin fjärde roman Bröllopskaos på Korfu hos Lind & Co. Rasmus har sadlat om från reseledare till att hjälpa gatuhundar på olika charterorter, men företaget står på ruinens brant efter en börskrasch. Precis i rättan tid hör en okänd gåvogivare av sig som Rasmus bjuder in till en träff på hundcentret på Korfu, dit Rasmus själv ska åka för att planera bäste vännen Patriks bröllop. Väl på plats visar det sig att förhållandena på hundcentret är under all kritik och bröllopsförberedelserna går åt pipan. Som om inte det vore nog dyker gåvogivaren upp inkognito för att spionera och trots att Patrik vill planera själv skickar den blivande frun ner sin kusin som är bröllopsplanerare. Kaoset är ett faktum. 

Jenny Hansson är författare och jobbar halvtid som lärare i matematik. Jenny skrev på Mytomanen på Madeira under sina två första författarkurser hos mig. Jenny har också blivit antagen med två fantasynoveller i Nohiding Förlags novellantologier. Läs mer om Jenny här: https://jennyhansson.se

starquality

Mats Hellstrand: Blodsjärn och Hemligt kontrakt

Jättegrattis till Mats Hellstrand som är aktuell med Blodsjärn, den andra delen i trilogin Systrakretsen vars första del är Hemligt kontrakt (Ormstunga förlag). Året är 1764 och fyra år har gått sedan Ylva Jonsdotter, Brita och systrakretsen i huvudstaden propagerade öppet för ökad frihet och kvinnors rätt. Med sig bar de det hemliga kontraktet, en budkavle om jämställdhet som givits dem av deras fäder. Från en lugn tillvaro hemma i Möklinta kallas Ylva till ett möte på Nykrogen för att möta Brita. Det visar sig vara en fälla gillrad av Svarta liljan för att slutgiltigt tysta henne. Händelsen blir upptakten till ett nytt dramatiskt äventyr där Ylva tar strid i Jönköping för vapensmedernas rätt till skälig ersättning. Konfrontationen får dödlig utgång. Snart hör hon även om stångjärn som ska smidas efter underliga mått och kallas voyagejärn. När Ylva och Brita undersöker saken närmare förstår de vilka ohyggliga konsekvenser denna export har för slavhandeln, men även på vilket ovärdigt sätt deras fäder har varit inblandade. Under 1700-talet blev Sverige världens främsta exportör av så kallat voyagejärn. Järnet fungerade som en central valuta i slavhandeln och Storbritannien var den främsta köparen. Exporten blev en viktig motor i Sveriges ekonomi. Mats Hellstrands roman Blodsjärn tar upp ett ämne som varit aktuellt i århundraden: De moraliska konsekvenserna av den svenska exportindustrin.

Hemligt kontrakt börjar tidigt på morgonen den 28 december 1757. Bönder från Möklinta i Västmanland drabbar samman med vaktfolk från Sala silvergruva, ett slagsmål som hotar sluta i dråp. Änkan och skogsbonden Ylva Jonsdotter lyckas avstyra bråket och möter därefter inspektor Brita i Högfors. Mötet blir upptakten till ett dramatiskt äventyr där Ylva och Brita genom den hemliga systrakretsen försöker förändra villkoren för de som har det sämst ställt i samhället, för kvinnorna. Upplysningens frihet och jämlikhet ställs mot kyrkans ortodoxi och de besuttnas maktbegär. Ylva jagas av varghundar, anklagas för häxeri och utsätts för mordförsök från gardet Svarta liljan.

Romanen Hemligt kontrakt utspelar sig under den period i svensk historia som kallas Frihetstiden (1720–1772), en tid som präglades av såväl vetenskaplig och kulturell utveckling som korruption och hänsynslös rovdrift. Berättelsen bygger på verkliga händelser. 

starquality

Hanna Ljungberg – Mer än en fiende
Jättegrattis till Hanna Ljungberg som romandebuterar med sin roman Mer än en fiende hos Historiska media. Det är september 1943 och den franska småstaden Chantons är ockuperad av tyskarna. En sen kväll stöter den svensktyske kaptenen Markus på fransyskan Caroline och ställs inför större utmaningar än han kunnat föreställa sig. Men också inför större känslor. Caroline visar sig vara mycket mer än en fiende. Genom henne blir han medskyldig till ett terrordåd som sätter igång en kedja av händelser i den franska motståndsrörelsen och hos den tyska kommendanten i staden.

Snart står Markus inför en situation där kärleken till Caroline och hundra oskyldiga människors död ligger i ena vågskålen, och hans egen överlevnad i den andra. Tillsammans tar Markus och Caroline liv, räddar liv och flyr för sina liv. Och hela tiden brottas de med den största utmaningen av alla – att hitta medmänsklighet i en omänsklig tid. Mer än en fiende är en historisk spänningsroman om att välja väg i krig, kamp och kärlek. Tempot är högt och läsaren får omväxlande följa Markus och Caroline när de korsar och krossar inre och yttre gränser.

Författaren Hanna Ljungberg arbetar som programledare på P4 Skaraborg, Sveriges Radio. När hon var 14 år såg hon Memphis Belle för första gången. Det blev starten på ett nästan osunt intresse för andra världskriget. Hanna har diabetes och fick inte bli stridspilot, vilket var hennes dröm, så istället blev hon journalist för att få mesta möjliga spänning i tillvaron. Hon har jobbat bland annat i Skövde, Vara, Skara och Götene, och dessutom som kulturarvskommunikatör i Västra Götalandsregionen. Hanna bor på historisk mark intill Varnhems klosterkyrka, älskar museer och förstår egentligen inte hur hon hinner med att skriva – hon har nämligen fem barn. Hanna älskar museer och skriver på all sin lediga tid. När hon inte skriver tar hon hand om sin stora familj och sina hästar.

Jag har haft glädjen att följa Hanna Ljungbergs skrivande på Författarkurs 3: Manus, lektörsläsning och inspiration. 


starquality

Annika Tibbliln – Skambäraren
Varmt grattis till Annika Tibblin som är aktuell med sin roman Skambäraren. När Hannas mamma frontalkrockar med ett träd och hamnar i koma börjar Hanna skriva brev till henne. Hon erinrar sig oförglömliga barndomsscener, trauman som alltid funnits där men som först nu fått en röst. I brevskrivandet kämpar Hanna med sitt modersporträtt och att begripa varifrån hon kom och sin plats i världen. Vem blir man när ens familj plötsligt är borta? Vad gror inom en människa som genomlevt en trasig barndom? Kan man bära sin moders skam?
När hon tittar i backspegeln ser jag hennes ögon, de liknar ögonen hos en schäferhund som blivit piskad hårt till lydnad. Blicken ser nedbruten ut men samtidigt rasande. Jag iakttar mammas galna ögon i backspegeln, håller koll på dem. Erik sover nere på det kalla smutsiga bilgolvet, rör sig oroligt i sömnen. Jag viskar Så ja, så ja. Försöker trösta honom i hans oroliga drömmar.  Skambäraren är en familjekrönika om övergrepp och förtryck i en adlig läkarfamilj, om att bära en djupt dold hemlighet, samt modet att försöka förstå och förlåta det som skett, hela det som skadats. Boken är även en hyllning till djur, vänskap och frihet, att trots allt resa sig och vandra vidare. Finns via Visto förlag och i nätbokhandeln. 

starquality

Sabine Mickelsson – Skogshäxans skatter
Jättegrattis till Sabine Mickelsson som är aktuell med Skogshäxans skatter, första boken i serien om portvärlden hos Nohiding förlag (9-12 år).  Alex mamma bara jobbar och pappa har rest till Kos med sin nya flickvän. Vilken urusel början på sommarlovet! Men en natt öppnar sig vägen till den mystiska Portvärlden och Alex får veta att hon är en stjärnriddare. Bakom varje port väntar en farlig uppgift som bara hon kan lösa. Den första dörren leder till en plats full av monster, rövare och magiska skatter – men där finns också vänner som katten Tara och trollkarlslärlingen Kevin. Tillsammans måste de klara av stjärnriddaruppdraget. Annars kan Alex aldrig mer återvända hem. Skogshäxans skatter är den första boken i serien om Portvärlden. Ett fartfyllt äventyr för fantasyälskaren med inslag av keltisk mytologi. 

Sabine Mickelsson är född och uppvuxen i Österbotten, Finland. Hon har brunnit för att skriva ända sedan hon som femåring upptäckte ordens förmåga att trollbinda. Hösten 2022 debuterade Sabine med Gåblin och de vilda dammråttorna, en bilderbok om empati för åldrarna 3–6 (Visto förlag). Hon är också aktuell med en kommande fantasytrilogi för unga vuxna (Skuggriket, Seraf förlag), samt en historisk paranormal romance i ljudboksformat (Bergtagen, Seraf förlag). Ett stort antal av Sabines noveller är publicerade i olika antologier och tidningar. ​När hon inte sysslar med skrivrelaterade saker arbetar hon som fritidsledare för barn och unga.​ Hon är också ambassadör för Läsvärlden, en ideell förening som vill främja barns utveckling och välbefinnande genom att öka högläsning i hemmet och i skolan.

Träffa Sabine på hennes hemsida och bli inspirerad! 

 

starquality

Johan Gyllenswärd – En sista deal

Varmt grattis till Johan Gyllenswärd som är aktuell med sin andra roman En sista deal, utgiven hos Lava förlag.  Huvudpersonen Lupita Mendez är advokat och problemlösare för Sinaloakartellen i Mexiko. Med livet som insats använder hon all sin kreativitet och allt sitt mod för att driva in en kokainskuld från militären i San Pedro, ett laglöst land i Centralamerika. Hon tvekar inte att samtidigt ta hämnd på män som utnyttjat och förnedrat henne. I en riggad upphandling blir Holmstroem Defence Industries en enkel måltavla för mutor som ska gå rakt ner i kartellens fickor. Den svenska vapentillverkaren på ruinens brant drar sig inte för oortodoxa metoder för att vinna affären.

I centrum står också tjänstemannen Ulf Didriksson, en bitter medelmåtta som förvandlas till en manipulativ bedragare för att själv sko sig på det olagliga pengaflödet. Som två rovdjur driver Lupita och Ulf affären framåt på var sin sida om Atlanten. Vad ingen av dem vet är att CIA är dem tätt i hälarna. En sista deal är en spänningsroman om svek och svarta pengar

Johan Gyllenswärd har haft en internationell karriär i svenskt näringsliv där han bott och verkat i Egypten, England, Mexiko och Holland. Han driver nu ett konsultföretag och skriver böcker. Debutromanen Kungens hemliga resa utkom 2020 och handlar om Gustav II Adolfs friarfärd till Berlin 1620. Läs mer om Johan Gyllenswärd och hans böcker gyllensward.com

starquality

Annelie Wahlstedt: Nytt balsam för själen

Jättegrattis Annelie Wahlstedt som är aktuell med sin andra bok, novellen Nytt balsam för själen. Det är sista konserten för säsongen och nu väntar några månader i studion men Meta har svårt att släppa näringen hon får på scenen. Samtidigt infinner sig en känsla av förväntan inför framtiden, trots att alla hennes önskningar redan slagit in. Dagen efter händer dock något som tycks ge Metas liv en helt annan riktning. I en varm ton med humoristiska inslag skildrar boken hur perspektivet på tillvaron plötsligt vänds upp och ner efter att strålkastarna har släckts och ett annat outtömligt ljus har möjlighet att börja sippra in. 
 
Anneli Wahlstedt bor utanför Stockholm tillsammans med sin man. Hon brinner för att skriva om och för personer som är nyfikna på en större mening med livet. Hon vill inspirera genom fiktiva berättelser som speglar tro, hopp och kärlek samt väcker tankar. Kryddar gärna med en gnutta humor, 80-tal och smakar av med inspiration av olika konstnärliga uttryck. Författarens första roman Herr T – en konstnär med altitud släpptes 2022, men skrivandet har funnits med länge som en del av den kreativitet hon gärna utforskar.

Köp Nytt balsam för själen från BoD Bookshop.
starquality
Erland Olsson: Har mamma det bra? 
Varmt grattis till Erland Olsson, aktuell med fackboken Har mamma det bra? som riktar sig till alla som arbetar inom äldreomsorg. De flesta av oss kommer någon gång i livet i kontakt med äldreomsorgen, antingen utifrån våra egna behov eller som närstående. Ett äldreboende är en komplex verksamhet. Men när engagerade och kunniga medarbetare arbetar i team runt den boende kan det göra underverk. Även delaktiga boende och närstående kan också bidra till kvaliteten i omsorgen.

”Till skillnad från en vara där kvalitet finns i produkten, är kvaliteten i äldreomsorgen en färskvara” skriver författaren Erland Olsson. ”Den skapas i nuet, i mötet med den boende och närstående.”

Har mamma det bra? tar ett samlat grepp om äldreboendet och fungerar utmärkt som en introduktion för vikarier och även som underlag för kvalitetsutveckling för chef, legitimerad personal och övriga medarbetare. Erland Olsson beskriver på ett enkelt sätt flertalet av de processer som behöver ingå för att den praktiska vården och omsorgen ska fungera. Han lyfter också frågor som värdegrund, bemötande och förhållningssätt i olika situationer.

Med reflektionsfrågor i varje kapitel får du som läser möjlighet att fundera över hur verksamheten fungerar på det egna äldreboendet. Reflektionsfrågorna lämpar sig också väl som underlag för diskussion i en studiecirkel eller i samband med era personalmöten på äldreboendet.

Erland Olsson är specialistsjuksköterska i psykiatri och egen företagare som Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska samt kvalitetsutvecklare i vården. Han har under en livslång gärning gått den långa vägen i vården och arbetat som städare, vårdbiträde, skötare, sjuksköterska, verksamhetschef och MAS. Därutöver har han varit ordförande i en socialnämnd och haft styrelseuppdrag hos flera vårdgivare.

starquality

Katarina Warnström: Uppslukad av jorden 

Tolvårige John råkar bokstavligen snubbla över en dold jordkällare på familjens släktgård. I jordkällaren hittar John och hans kompisar William och Julia en mystisk lapp som de misstänker är ett kodat meddelande. Snart dyker ännu ett meddelande upp bland den forne kyrkoherdens kvarlåtenskap. Med hjälp av dagböcker, brev och arkiv lyckas de tyda koden. Det visar sig att Johns gammelmorfar, och senare även hans morfar, använde jordkällaren till något helt annat än att förvara mat i. En verksamhet som inte bara var olaglig utan som med tiden blev allt farligare. I takt med att pusselbitarna faller på plats börjar John misstänka att morfar inte alls gick genom isen och drunknade när mamma var liten. Men varför iscensatte han sin egen död? Vart tog han vägen? Och kan det vara så att han fortfarande lever? 

Uppslukad av jorden är en pusseldeckare (läsålder 9-12 och uppåt). Handlingen utspelar sig under ett par sommarveckor i dagens Överkalix men har sina rötter i händelser i Finland och Sovjetunionen under 1940- och -70-talen. Boken berör ämnen som krig, förtryck och yttrandefrihet utan att bli tung eller sorglig. Tvärtom. Den är fylld av humor, kluriga ledtrådar och oväntade vändningar.

Katarina Warnström har tidigare jobbat som copywriter, reporter och chef för reklam, press och PR på Liseberg. I sina tidigare roller har hon skrivit tusentals texter men aldrig något så omfångsrikt som en roman. Sedan 2017 bor hon i Silicon Valley där hon bland annat arbetat som svensk språkexpert på olika AI-projekt för Google och Apple, men nu har hon sagt upp sig för att skriva på heltid. Hon har gått Författarkurs 1-3. 


starquality

Kristina Kolthoff: Lektioner för duktiga flickor 
Det här är berättelsen om läraren Maria och hennes resa till utmattning. Om att nå botten och sedan sakta ta sig upp igen. Det är en berättelse om att lära sig att säga nej till det som stör och att säga ja till det som stärker.

Lektioner för duktiga flickor är en kortroman för att även läsare med trötta hjärnor ska ha möjlighet att läsa den. Språket är lågmält och poetiskt, med en historia som läsaren ska kunna tolka utefter sig själv.

Författaren Kristina Kolthoff har egen erfarenhet av utmattning. Sommaren 2018 anmälde hon sig till en författarkurs för att hon längtade efter att göra något hon verkligen ville.

Hennes debutroman finns i nätbokhandeln, till exempel från Adlibris

starquality

Helen Burman: Bokklubben som slutade läsa

 

Jättegrattis till Helen Burman som är aktuell med Bokklubben som slutade läsa på Lind&Co! Vad händer när man säger ifrån och när ett nej inte räcker? En av Sveriges mest kända skådespelare hittas en sen natt fastbunden i trappuppgången utanför sin bostad på Östermalm. Runt halsen hänger en skylt med ett pinsamt erkännande. Hans ego är kränkt, men annars är han oskadd. En månad senare hittar ett par kvällsflanörer i Linköping en av universitetets professorer irrandes i närheten av stadens domkyrka. Han är fåordig när paret stoppar honom och erbjuder hjälp. Även han bär en skylt med en generande bekännelse. Det har gått några år sedan Metoo-debatten svepte över landet och kvinnorna i bokklubben ”Bokälskarna” förundras över att ingenting tycks ha förändrats fastän så mycket har sagts. En händelse under hösten utlöser en ilska i gruppen och de börjar utarbeta en plan som snart verkställs med önskat resultat. Vem kunde ana att fem medelålders kvinnor som läser böcker tillsammans besitter en urkraft när de säger nej?

Helen Burman är utbildad florist och hobbykeramiker. Hon har två vuxna söner och bor stora delar av året i södra Frankrike med sin man och två hundar. Jag har haft nöjet att lära känna Helens skrivande under flera av mina författarkurser (del 2, 3 och ”Skriv som en journalist”). 
starquality

Sara Molin: Ta ner solen

Jättegrattis till författaren Sara Molin som är aktuell med Ta ner solen som är hennes fjärde roman på Norstedts förlag. Huvudpersonen Ella bor med sin farmor i ett radhus i Sollentuna och hon har en mycket ovanlig diagnos: hon tål inte solljus. I heltäckande kläder och solhatt måste hon ta sig an världen. Minsta gnutta solljus kan få det att bränna i huden. Människors viskningar hade gjort dubbelt så ont om det inte var för farmors ständiga omsorg, och omtanken från hennes vänner. Efter en incident på studentdagen blir Ella sängliggande med svåra smärtor och vännerna glider allt längre ifrån varandra. När Ella till hösten påbörjar sin meteorologutbildning, ett sätt för henne att försöka få kontroll över sin tillvaro, tvingas hon för första gången stå på egna ben. Flera år senare uppdagas hemligheter från förr och Ella inser att vännernas omtanke kanske inte enbart har varit av godo. Och vad var det egentligen som hände den där studentdagen? Vi får följa vännerna under nio år av vänskap, sorger och glädje. Ta ner solen är en varm, charmig och rörande roman som kommer skänka solljus i även den mörkaste tillvaro. 2016 gick Sara Molin Författarkurs 1 och 2 på distans hos mig och 2019 skrev hon kontrakt. Hennes feelgoodromaner har alltid en originell vinkel och ger dig garanterat en strimma välbehövligt ljus.

starquality
Christian Danielsson: Över gränsen

Jättegrattis till Christian Johansson som romandebuterar med Över gränsen hos Nordic Design förlag. Handlingen utspelar sig i en alternativ verklighet. Östra Europa är i spillror efter senaste världskriget som slutade 1999. Terroristgruppen Organisationen har spridit kaos i flera år och planerar en attack som befaras bli den värsta hittills. Den brittiska underrättelsetjänstens ansträngningar med att infiltrera organisationen har misslyckats. I ett sista desperat försök rekryteras läkaren James Bell för att spionera på sin flickvän Deliah som misstänks vara en av världens mest eftersökta terrorister. James slits mellan att göra vad han vet är rätt och känslorna för Deliah. Och vem kan han egentligen lita på?

Författaren Christian Danielsson (f 1986) är uppvuxen i Sollefteå. Efter flera år av att jobba inom allt ifrån restaurangyrket till marknadsundersökare bestämde han sig att återvända till det han älskade som barn: att skriva. 

Över gränsen finns att köpa direkt från förlaget och i nätbokhandeln

starquality

Per Westerlund: Månskuggor

Immokalee höjde bågen, spände strängen och sköt iväg pilen i en enda svepande rörelse 

Jättegrattis till Per Westerlund som romandebuterar med ”Månskuggor”, den första delen i bokserien om Immokalee. Efter att ha förlorat sin familj i en traumatiserande trafikolycka, bestämmer sig cherokesen Immokalee för att bli polis. Hon får stipendium till Penn State och blir anställd av FBI. Men även om kroppen är återställd, hemsöks hon av minnena. Är hennes syster verkligen död?

Tillsammans med sin kollega, svensken Christian Jons, blir hon anlitad av CIA. Kärnvapen från gamla Sovjet är stulna av sicilianska maffian och ska bytas mot en stor mängd narkotika. Människor från olika håll i världen dras in i härvan och det blir ett farligt, fartfyllt och explosivt fall. Både Immokalee och Christian utmanas till det yttersta.

MÅNSKUGGOR är en rafflande thriller i internationell miljö, där du får följa en ovanlig och spännande hjältinna, Immokalee. 

starquality

Christina Lundquist: Drömtiden

Jättegrattis till Christina Lundquist som är aktuell med relationsromanen ”Drömtiden” på Lava förlag. Huvudpersonen Sylvia har allt: en framgångsrik karriär, ett lyckligt äktenskap och gott om pengar. Men när det planerade barnet uteblir, blir hon förnedrad och dumpad av sin make, och barndomens trauma gör sig återigen påmint. Hennes dåliga självkänsla leder henne till Malta och rakt i armarna på Mike, som snart visar sig ha dolda sidor. Från ett par flyktiga möten med Patrick, en aboriginsk musiker får hon ny kraft. Tonerna från hans didgeridoo slår an något djupt inom Sylvia och hon bestämmer sig för att helt byta spår i livet – precis som hennes förfader kapten Björck, en gång gjorde. Drömtiden är en relationsroman om att känna frid, trygghet och kärlek. Finns att köpa i nätbokhandeln.

I Christinas roman möts två människor från två århundranden och det visar sig att frågorna om livet är desamma: jag vill bli älskad, jag vill veta vem jag är, jag vill ha frid i mitt sinne. Inspirationen till romanen fick författaren från en sjömanskista som står i hennes hem och som tillhör hennes mans släkting. Han dog på Malta 1876 efter att ha legat på sjukhus en tid. Tidigare har Christina skrivit en roman tillsammans med en av sina söner om en tonårsfamiljs utmaningar. Hon har också medverkat i en antologi tillsammans med tre andra kvinnor. Christina Lungquist har en bakgrund från folkbildningen där hon har författat pedagogiska kurs- och studiematerial.

starquality

Gunilla Dufour: Rent mjöl i påsen

Jättegrattis Gunilla Dufour som romandebuterar med ”Rent mjöl i påsen”, en berättelse om Gustav som tidigt inser att det torparliv han fötts till i Misterhult i Småland i slutet av 1800-talet inte är det liv han vill leva. Kantorn i församlingen får honom att inse att det mesta är möjligt bara man vill och försöker tillräckligt. När han blir orättvist beskylld för att ha misshandlat en ung flicka och mördat ett syskonpar, vandrar han mot huvudstaden och kusin Oskar. Bit för bit bygger han upp sin duglighet. Trots ett antal antagonister blir han till slut storbonde.

Med Gustavs vandring vill Gunilla Dufour visa hur rättslös en människa utan medel kunde vara i slutet av 1800-talet.

starquality

Jonas Hultqvist: Mordet på Per Albin

Jättegrattis till Jonas Hultqvist som romandebuterar med Mordet på Per Albin, en burlesk spänningsroman baserad på en rad osannolika händelser i Sverige våren och försommaren 1939. Hitlers Tyskland rustar för krig och vill säkra tillgången av svensk järnmalm. Men då måste landsfadern först röjas ur vägen. Romanen lovordas av Staffan Heimerson i Aftonbladet: ”Jag läser just nu … den bok som det här året gett mig störst läsglädje, Jonas Hultkvists Mordet på Per Albin. Hultkvist, en gammal tidningsräv som sitter på KB i dagar och månader, fångar tidsandan från maj 1939. En nazistiskkupp är på gång. Handlingen myllrar av riktiga personer med äkta namn – ståthållaren Nothin, adelsfamiljen von Rosen, Furugård, statsminister Hansson, Karl Gerhard, Göring, radiomannen Jerring, Barbro Alving, wallenbergare med flera. Intrigen, vare sig vi vill sorterar in boken underpolitisk thriller eller polisroman, blandar spänning och fars. Den är sällsynt välformulerad, den ofta skabrösa dialogen för handlingen framåt och Hultkvist är den ende svenska författare som kommer med nya, kvicka metaforer.” 
Jag hade nöjet att lära känna Jonas Hultqvist och hans skrivande under en författarkurs som jag höll i Frankrike. Han har tidigare varit medförfattare i hälsoboken Konsten att överleva sin 50-årsdag och är känd som radiorösten Göte Johansson. Köp Mordet på Per Albin i bokhandeln, till exempel HÄR.
starquality

Jenny Glemme Moberg: Fyrahundra meter fågelvägen

Stort grattis till Jenny Glemme Moberg som är aktuell med sin tredje roman, Fyrahundra meter fågelvägen.  Camillas liv har under de senaste trettio åren liknat vilken feelgoodroman som helst, hon har trots sina dåliga odds utbildat sig, funnit kärleken och klassrest från miljonprogrammets betonggårdar till villaidyllen. Hon har skaffat sig en man, två barn och en hund. Ingen Volvo utan en Audi, någon stil får det vara. Den välbehövliga silverbröllopsresan överträffar hennes förväntningar samtidigt som hennes man ser resan som ett vackert farväl. Hennes framgångssaga tvärvänder under några korta februaridagar mitt under pandemins utbrott. De som älskade varandra mest av allt blir hjälplöst till främlingar för varandra, barnen och sig själva. Terapitimmar, dejtingappar och råden från vännerna och veckotidningarna hindrar henne inte från att falla. Den mörka sorgen från barndomen tränger sig på, vem finns kvar när Camillas omsorgsfullt spacklade fasad rämnar och hur långt eller kort är egentligen fyrahundra meter? Jenny Glemme Moberg är född 1974 och uppvuxen i Sundbyberg. Hennes skrivande drivs av fantasin och en fascination över människors historier och av tidens och samhällsklimatets skiftningar. Jenny har tidigare författat romanen Mandelkubb eller döden och Vild värld. Köp din egen Fyrahundra meter fågelvägen i bokhandeln, till exempel HÄR.

starquality

Therése Johansson: Byggnadsvård och polkagrisar

Jättegrattis till Therése Johansson som är aktuell med feelgoodromanen Byggnadsvård och polkagrisar, utgiven hos WA Publishing. Saxat från bokbeskrivningen: ”Det var som om huset i Gränna stått och väntat på henne Efter en uppslitande separation söker sig Emelie till Gränna, den lilla staden med sina mysiga polkagrisbutiker. Här hoppas hon finna ro och återuppleva barndomsminnen. Under en promenad får Emelie syn på ett 1800-talshus med renoveringsbehov. Huset är till salu och trots att hon inte ens kan slå i en spik rakt köper hon det. Hon anmäler sig raskt till en kurs i byggnadsvård och sätter igång med renoveringen. Men snart börjar det hända oförklarliga saker i Emelies nya hem. Vem är egentligen den gamla damen med vit kattunge som dyker upp och försvinner lika fort? Och ligger det någon sanning i grannen Görans prat om en gammal skatt som den förre ägaren lämnat kvar? Instucket bakom kakelugnen hittar Emelie ett svartvitt bröllopsfoto, och paret känns märkligt bekant … I takt med att Emelie vårdar huset läker hennes hjärta. Och det blir allt svårare för henne att hålla fast vid sitt löfte om att inte släppa in kärleken på nytt.” 

Byggnadsvård och polkagrisar är en feelgoodroman med humor, spänning och kärlek och första fristående delen Grännaserien.

Therése Johansson är en svensk författare från Smålandsstenar. Hon har arbetat inom skola och barnomsorg i mer än tjugo år och har även ett stort intresse för teater och historia. Therése skriver berättelser med lyckliga slut, men vägen dit är ofta långt ifrån spikrak. Hon är sedan tidigare utgiven med bland annat  Jag firar inte jul på Saga Egmont förlag. Du får följa Lizzie som absolut inte firar jul. Det spelar ingen roll hur mycket hennes jultokiga chef på caféet i Gränna än försöker – hon vägrar att delta. Julen är inte för henne och punkt slut. Läs mer om Therése och hennes skrivande på hennes hemsida och bli inspirerad! starquality

Eva Nysäter –  Livsberättelser om ADHD och autism  Caroline Jonsson (red)
Stort grattis till Eva Nysäter som är en av tretton röster som berättar om hur det är att få en NPF-diagnos sent i livet. I antologin Livsberättelser om ADHD och autism (Gothia Kompetens förlag) berättar hon öppet och närvarande om förväntningarna på att få sin diagnos, men också om att uppleva att det förklarande ljuset inte riktigt vill infinna sig. Minnen och reflektioner varvas med tvära kast in i vardagen, som i följande utdrag:
”Ett liv går alldeles för fort. Doris Lessing skrev i någon av sina böcker att vi människor egentligen skulle bli flera hundra år. Det kändes väldigt sant när jag läste det. Kanske ska jag försöka städa hemma. Putsa fönstren mellan mig och verkligheten.” 

Eva  Nysäter har sedan tidigare fått flera noveller publicerade, till exempel Skaka kalejdoskopet när du tröttnar, en berättelse om att fungera på ett annorlunda sätt utan att det syns, i antologin Över ytan från Ariton Förlag. Temat för Evas bidrag är konsten att förhålla sig till de neuropsykiatriska diagnoser som hon har fått som vuxen, men också att vara född på 50-talet och utlovas en strålande framtid som aldrig riktigt tycks vilja infinna sig. Eva har ett prosalyriskt uttryck och en förmåga att se världens nyanser på ett oväntat vis. Hon vågar närma sig det mörka utan omsvep och på ett unikt sätt, samtidigt som hon skriver om en längtan efter att sitta på en blåmålad trapp som leder upp till ett gult hus.

Eva Nysäter är konstnär, född och uppvuxen i Stockholm men arbetar också som spärrvakt. Hennes novell Min sommar i underjorden blev publicerad i Föreningen Arbetarskrivares tidskrift Klass nr. 3/2016. Novellen skildrar en rad möten med resenärer. Eva är dessutom med i När ni andra sover en antologi om nattarbetare utgiven av Liv i Sverige 2016. Hon debuterade i antologin Kneg, utgiven av föreningen arbetarskrivare 2006. Jag har haft nöjet att följa Evas skrivande i Manusgruppen.

starquality
Helena Hedström: Julius och mysteriet på pensionat Skogsgläntan

Jätttegrattis till Helena Hedström som romandebuterar med Julius och mysteriet på pensionat Skogsgläntan. Boken vänder sig till 9-12-åringar som gillar mystik och spänning.

Då plötsligt dyker en vit gestalt upp, mitt i skogen. Julius hoppar bak i sätet, blinkar hårt innan han hastigt vänder sig mot bakrutan och spanar. Ingen där. En kuslig känsla ilar genom honom. Vad som helst skulle kunna finnas bakom stammarna och de gröna små höjderna. De har åkt en lång stund genom skogarna. Inga byggnader. Inte ens en bil har han sett. Helt ödsligt och ruggigt, utan livstecken.

Julius har planerat för världens bästa sommarlov. Han ska åka till mormor och morfar, gå barfota i sanddynerna, fiska i havet och, det bästa av allt, tälta själv i skogen för första gången. Hela sitt tioåriga liv har han längtat efter äventyr, såna som finns i böckerna. Men så kommer mammas jobb emellan och förstör allting …Istället för västkustens vildmark och äventyr tvingas Julius följa med mamma till en gammal herrgård mitt ute i ingenstans. Det känns urtrist, fram tills han börjar luska lite i sin mammas arbete. Mamma är där för att skriva om en flicka som dog på herrgårdens marker under mystiska omständigheter. Kanske blir det ett mer äventyrligt sommarlov än vad han först hade trott. 

När Helena Hedström var barn läste hon alla spänningsböcker hon kom över. Enid Blytons ”Vi fem-böcker” var en favorit. De flesta av sina somrar sedan barnsben har hon spenderat på landsbygden i Södermanland. Där finns fantastiska insjöar, ängar och härliga skogar som har gett inspiration till miljöerna i boken. Just nu skriver Helena på en psykologisk spänningsroman för vuxna samt en uppföljare till min bok om Julius. Läs hela intervjun med Helena Hedström på Boktugg.se och bli inspirerad! 

Du kan beställa Julius och mysteriet på pensionat Skogsgläntan direkt från Visto förlag eller via nätbokhandeln, till exempel Adlibris och Bokus. Den finns även som e-bok. Jag har haft nöjet att få följa författaren Helena Hedströms skrivande i Manusgruppen. 

starquality
Anna Breitholtz Monsén – Slottet och Stranden

Jättegrattis till Anna Breitholtz Monsén som deckardebuterade med Stranden och nu är aktuell med uppföljaren Slottet, där kvarlevorna av en okänd person hittas på slottet Sindstaholms marker. Samtidigt anmäls slottets åttioåriga ägarinna Tyra Syderhielm försvunnen av sina barnbarn. Linas morfar, den pensionerade polisen Eskil, är övertygad om att hans vän Tyra är i fara. Lina, som vill fira en lugn jul med morfar och katterna blir indragen i en mordhistoria som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Slottet är den fristående uppföljaren till Anna Breitholtz Monséns kritikerrosade debut Stranden, som också handlar om den före detta polisen och livvakten Lina Lantz.  

I Stranden är det 1988. Sextonåringarna Erik och Peter har sommarlov och fördriver de långa dagarna vid havet med freestyle­lurarna i öronen. En dag försvinner Peter spårlöst. Det enda han lämnar efter sig är några blodiga kläder på stranden. Drygt trettio år senare kommer den före detta polisen och livvakten Lina Lantz till Sandinge i Skåne. Hon har ärvt ett gammalt hus efter en vän till familjen och leker med tanken på att börja ett nytt liv i den lilla kuststaden tillsammans med sina katter. När en ung man hittas mördad på stranden dras Lina motvilligt in i en utredning som leder henne tillbaka till händelserna den där sommaren för länge sedan.

Anna Breitholtz Monséns deckare kännetecknas av både värme och svärta. Med romandebuten förverkligade hon en dröm som hon har haft i 20 år. Serien ges ut  är utgiven hos Bokfabriken.  Jag har haft nöjet att få lära känna Anna och hennes fantastiska manus på Författarkurs 1-4. Besök Anna Breitholtz Monséns hemsida och bli inspirerad: www.annabreitholtzmonsen.se

starquality

Kjell Stjernholm: Koloristen som vägrade svart

Innerligt grattis till Kjell Stjernholm som romandebuterar med ”Koloristen som vägrade svart”, en skröna med skruv. Pär är en 40 årig man med Downs syndrom som älskar att måla. Efter hans mammas död försvinner han från Malmö, till systerns stora fasa. Pär är redo att leva livet utifrån egna val. Han använder teckningar som växelvaluta, vilket tas emot med blandade reaktioner, och målar allt större. När han stöter på Kala, en svensk Banksy med hemlig identitet, får han lära sig graffiti.

Pär tar över det offentliga rummet till den grad att han blir en internationell nyhet, jagad av polis och föremål för politisk konflikt. Samtidigt kämpar hans syster mellan att försöka hämta hem honom, och då beröva honom hans egenmakt, eller låta honom leva det liv han själv väljer. Allt medan värdet på hans konst varierar mellan noll och miljoner beroende på hur många av hans kromosomer som är kända för köparen. Sverige får en skrattspegel. En ovanlig protagonist, fri från stereotyper, drar med oss i ett levnadsöde fyllt av normbrott och överraskningar. 

Kjell Stjernholm är regissör och folkbildare. Han grundade Moomsteatern i Malmö, en professionell teater baserad på skådespelare med intellektuell funktionsnedsättning, och har levt hela sitt liv i skärningspunkten mellan kultur och funktionshinder.  ”Koloristen som vägrade svart” är hans romandebut, men han har skrivit, bearbetat och regisserat för scen i hela sitt liv. Något som har gett honom Kvällspostens Thaliapris, Nationalencyklopedins kunskapspris och möjligheten att höras som sommarpratare i P1. 

Du hittar Koloristen som vägrade svart direkt från Lava förlag eller i nätbokhandeln, till exempel hos Adlibris och Bokus

Jag har haft äran att följa Kjells skrivande under flera författarkurser och önskar varmt lycka till med det fortsatta skrivandet. 

starquality

Ingela E Larsson: Drömmarnas Vind
Jättegrattis till Ingela E Larsson som gör romandebut med Drömmarnas Vind, en svindlande släkt- och hembygdssaga som kretsar kring hennes annmoder Elna. Tiden är 1800-tal och platsen Stora Brödhult i Blekinge. Redan som sextonåring är Elna gift med Ola och har ett spädbarn på armen. Tillsammans flyttar de till sin nya gård, Stora Brödhult, för att skapa ett liv för sig själva och den växande familjen. Livet för med sig glädjeämnen men är också en kamp. Hungersnöd väntar. Under sin levnad får Elna och Ola femton barn, men bara åtta får bli vuxna. Boken handlar om Elnas vardag, men också hur fyra söner emigrerar till Amerika. Amerikabreven inger både glädje och den djupaste sorg och förtvivlan. 

Boken är vackert illustrerad och en inspirationskälla för alla som vill utforska sitt släktträd bakåt i tiden. Den är baserad på verkliga människor och händelser men författaren har tagit sig friheten att ändra eller lägga till händelser av dramaturgiska skäl. 

Ingela E Larsson är född 1947 på släktgården i Stora Brödhult i Blekinge. Hon har kvar sin mormors och morfars undantagshus som sitt andra hem. Till vardags bor hon i Stockholm där även barn och barnbarn är bosatta. Hennes yrkesverksamma liv som IT-konsult har alltid kombinerats med det stora intresset för trädgård och skrivande.  

starquality

Filippa Törnwall: Vax 
Jättegrattis till Filippa Törnwall som debuterar med romanen ”Vax” – en berättelse om femtiotalets USA. Om klass, rasism och våld. Lennon Johnson har lyckats göra det ingen gjort förut. Som ende afro­amerikan någonsin har han antagits till Little Big high, en elitskola i den amerikan­ska Södern. Albin Hudson, skolans fruktade rektor, är dock allt annat än nöjd med sin nya elev. Driven av rashat, men också av en märklig känsla av att tappa fotfästet i pojkens närvaro, går han in för att göra Lennons studietid till ett inferno. Vad ingen av dem vet är att deras liv är ofrånkomligt sammanflätade. Romanen handlar om ungas maktlöshet i en kontrollerad vuxenvärld.

Men också om kärlekens kraft, och att det aldrig är för sent att be om förlåtelse.

Författaren Filippa Törnwall bor i Lomma och är uppvuxen i Ängelholm. Många äventyrliga resor och förmånen att få bo utomlands som barn och tonåring berikade hennes uppväxt. Kärleken till goda berättelser har varit med henne sedan barnsben. Jag har haft nöjet att följa Filippa Törnwalls romanprojekt genom flera författarkurser och det är inget annat än magiskt att få hålla den i handen nu! Finns att köpa i nätbokhandeln, till exempel Adlibris och Bokus.
starquality

Sabine Mickelsson: Gåblin och de vilda dammråttorna
Jättegrattis till Sabine Mickelsson som debuterar med bilderboken Gåblin och de vilda dammråttorna. Här får vi träffa hustrollet Gåblin som så gärna vill vara vän med sexåriga Stella. Hon är nyinflyttad och vet inte om att hon har ett eget troll, de får nämligen inte visa sig för människor. En morgon sker den stora katastrofen. Pappa säger att Stella ska städa, trots att hon är rädd för de otäcka dammråttorna – annars blir det ingen efterrätt! Kan Gåblin hjälpa Stella utan att bryta mot några trollregler och samtidigt bli hennes kompis? Gåblin och de vilda dammråttorna jobbar med temat empati och hur det kan kännas både svårt och härligt att hjälpa den man bryr sig om.

Så här säger Alva, 4 år och 10 månader, om boken: Jag vill också ha ett hustroll hemma! Om jag skulle ha ett hustroll, så skulle jag ge glass till det. Under sängen. På natten.

Sabine Mickelsson är född och uppvuxen i Österbotten, Finland. Hon har brunnit för att skriva ända sedan hon som femåring upptäckte ordens förmåga att trollbinda. Gåblin och de vilda dammråttorna är hennes bokdebut, men hon har tidigare medverkat med ett dussintal noveller i olika antologier och är även aktuell med en äventyrsfantasy för mellanåldern samt en fantasytrilogi för (unga) vuxna. När hon inte skriver jobbar hon som fritidsledare för barn och unga och som danslärare.

starquality

Anna Wester – Qampus Queenserien
Jättegrattis till Anna Wester som är aktuell med Qampus Queen: Hämnden hos Southside Stories, där hon sedan tidigare även har gett ut första delen i serien Qampus Queen. Det har gått två år sedan instagramprofilen Amanda Olsson avslöjade att hennes dåvarande pojkvän Carl Fredrik var medlem i en nazistisk sekt som låg bakom mordet på deras lärare. Amanda hyllades i tidningarna och fick stipendium, men vad Carl Fredrik gjorde mot Lina var det ingen som pratade om. Hon fastnade i mörkret medan alla andra gick vidare. Nu har hon tagit sig ur den värsta perioden av sömnlösa nätter på nätforum, drogberoende och ångest. Hon bor ihop med Simon och ska börja plugga igen. Men demonerna plågar henne fortfarande, och snart dras hon in i en ny spiral av destruktiva handlingar – och ett hämndbegär som bara växer. QampusQueen: Hämnden är en bok om sår som inte läker, ensamhet och svartsjuka. Men också om vänskap och kärlek. Om människor som kämpar för en bättre värld. Och de som inte gör det.

I ”QampusQueen” möter vi Amanda Olsson, vänsterbloggare, debattör och instagramkändis. Men Amanda har också en vardag på universitetet, med vanliga drömmar och utmaningar. När hon träffar överklasskillen Carl Fredrik förändras allt. De är varandras motsatser och Amanda märker att han ljuger om det mesta, ändå släpper hon in honom i sitt liv. Samtidigt rämnar saker runt omkring. Amandas förebild och favoritlärare Bo Lundgren försvinner mystiskt och nätets mörkare sidor fylls av ledtrådar. Hot och hat riktat mot Bo och andra kända vänsterprofiler. Amanda och hennes nya studiekompisar kommer en nazistisk sekt på spåren och registrerar profilen QampusQueen på Flash för att få kontakt. Men vem kan hon egentligen lita på? A

Författaren Anna Wester brinner för frågor som rör rättvisa och mänskliga rättigheter och är verksam inom den ideella sektorn. Anna har tidigare skrivit journalistiska artiklar och reportage och bor i Årsta i Stockholm. ”QampusQueen” är hennes debutroman. ”QampusQueen” av Anna Wester, i inläsning av Amanda Ooms, släpps den 29 december 2020. Jag har haft glädjen att få lära känna Annas skrivande i Manusgruppen.

starquality

Kristin Brorsson: Som man ligger får man bädda

Kristin Brorsson, Pressbild, Lind & Co, 2021

Jättegrattis till Kristin Brorsson som är aktuell med sina andra bok hos bokförlaget Lind & CoSom man ligger får man bädda, en uppföljare till debuten Gammal kärlek rostar alltid.  Julie har precis återvänt till hemorten i Norrland med svansen mellan benen. Nyskild, ensamstående och aningens tilltufsad, det var inte direkt så hon hade sett sitt liv framför sig när hon som sjuttonåring lämnade de norrländska skogarna för storstadsliv i Stockholm. Men, det är bara att bita ihop och bygga upp ett nytt liv bland föräldrar och barndomsvänner.

Dessutom måste hon möta ungdomskärleken Kristoffer igen – något som rör upp starka känslor. Ebba är höggravid och inställd på att bli ensamförälder eftersom pappan till barnet avsagt sig allt ansvar. Men är det något man kan vara säker på så är det att livet är oförutsägbart och snart har både föräldraskapet och kärleken utvecklat sig i en riktning Ebba aldrig kunde ha anat.

Som man ligger får man bädda är den andra, fristående, romanen om Ebba och Julie. I del 1, Gammal kärlek rostar alltid får du lära känna Julie som är föräldraledig med två små barn. Hon är trött, ställer enormt höga krav på sig själv och känner sig vilsen. Allt gick så fort, i ena stunden var hon nyförälskad och i nästa mamma. Julie lever med en man som sätter jobbet först. Därefter festen. En man som är frånvarande även när han är hemma, vilket han är alltmer sällan.

Ebba är singeln som desperat längtar efter det trygga familjelivet. För några år sedan trodde hon att hon träffat den rätte, men fick istället hjärtat krossat och har sedan dess inte riktigt gett kärleken en chans. En dag dyker den gamla flamman upp i hennes liv igen och hon blir kär på nytt – problemet är bara att han numera är gift. Snart kommer Ebbas och Julies vägar att korsas. Gammal kärlek rostar alltid är Kristin Brorssons debut och den första romanen om Ebba och Julie. En välskriven relationsroman för läsare av Anna Lönnqvist, Kristin Hannah och Anna Fredriksson.

KRISTIN BRORSSON är utbildad lärare men har de senaste åren arbetat som översättare. Hon är född 1983 och bor med sin familj på Malta.

 

starquality

Sammy Jeridi – Ghettoserien
Jättegrattis till Sammy Jeridi som sedan succén med Ghettokungen även gett ut Ghettobröder, Ghettolegender och Ghettoprinsessan. Redan efter romandebuten Ghettokungen jobbade Sammy Jeridi vidare med del 2 och 3. Sammy Jeridi har även synts reportage och TV-soffor i både Sverige och Norge. Du läser Ghettokungen och uppföljarna på egen risk, redan i första kapitlet hamnar Leon i knipa och blir utsatt för gruvlig misshandel och hot med motorsåg. Saxat från Adlibris: ”Leon driver det framgångsrika företaget Ghettosäljarna. Det du vill ha, det fixar han. Vill du ha ut försäkring på din bil ser Leon till att den brinner upp. Om någon vill sälja eller köpa saker man inte hittar i en affär ställer Leon alltid upp. Vare sig det är en levande tvättbjörn eller ett förstahandskontrakt i City. Pengarna använder han för att ge sin lillebror Emir det han själv aldrig fått: en bra utbildning och ett respektabelt yrke – ett Svenssonliv.

När gangstern Jambolo vill ha tillbaka ett vapen som Leon sålt riskerar drömmen gå i kras, för Leon har principer, han avslöjar aldrig säljare och köpare för varandra. När även kriminalkommissarie Eva Möller, som mot sin vilja blivit förflyttad till Palmegruppen, får upp ögonen för Leon dras snaran åt. Nu är det Leon som har ett pris på sitt huvud, och han är jagad, jagad av alla. Sammy Jeridi är uppvuxen i Solna men bor i dag i Nordnorge och Spanien. När han sålde sitt framgångsrika makeup-företag fick han tid och möjlighet att verkliga sina författardrömmar. Ghettoserien ges ut hos Bokfabriken.

Mer om boken och författaren kan du läsa om på https://sammyjeridi.com/

starquality

Ännu fler har blivit utgivna efter författarkurser hos mig – nedan hittar du länkar till fler kursdeltagare som blivit författare. De senaste åren har 20-28 författare per år blivit utgivna. 

VI BLEV UTGIVNA SIDAN 5

Har du gått en skrivarkurs hos Författarkurs.se och blivit utgiven? Hör av dig så sprider vi nyheten och inspirationen vidare! Vill du också skriva noveller eller romaner, eller kanske helt enkelt för att det är så roligt och utvecklande? Välkommen att gå en författarkurs med mig. Det finns både skrivarkurser online och i Stockholm och du kan botanisera bland skrivkurserna via toppmenyn,

Share