Vi blev utgivna – sidan 4

Här fortsätter firandet av utgivna författare som har gått en författarkurs i regi av Jorun Modén. Varmt grattis!

starquality

 Ingela Sand – Grabbarna Stort grattis till Ingela Sand som författardebuterar med novellen Grabbarna, en berättelse som utspelar sig 1930 och handlar om fyra unga grabbar som söker en utväg i Göteborgs hamn på sin flykt undan rättvisan. Novellen antogs hösten 2019 till antologin Dikt Midskepps – berättelser från de sju haven där flera etablerade författare och några debutanter medverkar. Antologin är den femte som ges ut av Bokanjärerna. Novellen Grabbarna är baserad på några scener ur romanen ”Den andres bröd” som Ingela skrivit tillsammans med Leif Norström. Just nu skriver Ingela på sin andra roman Gunhilde, om en kvinna som mitt i livet får en chans att börja om.

Ingela har gått Författarkurs 1 och 2.

starquality

Lena Weström och Carina Eriksson – Dunkelt förebud Lena Weström och. Carina Eriksson är tillsammans aktuella med en relationsthriller som utspelar sig på Gotland, Dunkelt förebud. Saxat från Adlibris: ”Överläkare Henrik lutade sig närmare spegeln och ryckte ut ett grått hårstrå. Hur skulle han gå tillväga för att ställa allt tillrätta? Hela hans tillvaro stod på spel, allt kunde gå förlorat på grund av hans snedsteg. Vad hade han egentligen sett hos den unga sköterskan? Ångern värkte i bröstet. Tänk om Astrid skulle göra allvar av sitt hot? Han ville inte tro det, men något i hennes röst hade sagt att det var hans sista chans.Ingrid kunde inte släppa tanken på kristallkulan som hade blivit svart. Vad ville den ha sagt med det? Varslade den om olycka eller kanske till och med död?” Systrarna Lena Weström och Carina Eriksson var redan flerfaldigt utgivna när de anmälde sig till en författarkurs hos mig, och jag har haft förmånen att få följa deras skrivande under fler distanskurser sedan dess. Läs mer om författarna på deras hemsida och beställ senaste romanen Dunkelt förebud hos Adlibris!

starquality

Madeleine Andersson – reseblogg och manusförfattare När Madeleine Andersson mailade mig för att berätta att hon numera driver en reseblogg för välmående och drömmar blev jag så klart tvungen att kika in och läsa. Bloggen har lockat över 3.000 läsare på en månad och jag förstår varför … fastnade direkt i hennes artiklar om att följa sina drömmarhur Madeleine bytte medicin mot löpträning och hur man blir hjärnstark. Som om inte bloggen var nog, har Madeleine sålt in flera artiklar och även fått ihop ett teatermanus som förhoppningsvis ska sättas upp i Eskilstuna under sommaren 2021! Jag hade nöjet att lära känna Madeleine och hennes skrivande under Författarkurs 1 och Skriv som en journalist.

starquality

Eva Björkegren – Farliga kretsar Jättegrattis till Eva Björkegren som debuterar med en novell i antologin Farliga kretsar som har ett lite annorlunda tema. Vad händer när vardagliga tekniska föremål inte uppför sig som förväntat? När rakapparaten får smak på blod eller mobiltelefonen börjar skicka hemliga meddelanden till alla i din adressbok? I denna novellantologi får du möta människor som på ett eller annat sätt har kommit på kant med tekniken. Bilar som tar kommandot, mystiska meddelanden från en gammal skrivare, hemsökta hushållsmaskiner, rulltrappor som vägrar släppa sitt grepp och mycket, mycket mer.

Farliga kretsar är resultatet av en novelltävling som anordnades våren 2019 av Marwa Förlag. 18 författare deltar med sina berättelser om vad som kan hända när tekniska prylar inte riktigt uppför sig som de ska.

starquality

Susanne Brijker – Mannen som hyrde en familj  Stort grattis till Susanne Brijker, som debuterar med en tragikomisk feelgoodroman utöver det vanliga. Trots att han är långt över pensionsåldern har 83-årige Gustav inga planer på att lägga karriären och sin höga position på hyllan. Men mitt under ett viktigt styrelsemöte faller han plötsligt ihop av en stroke. När han vaknar på sjukhuset kan han tänka klart, men kroppen vill inte lyda och talet hänger inte längre med. Gustav, som inte har några barn, tvingas inse att han inte kan ta hand om sig själv och flyttar till StjärnHof, traktens lyxigaste äldreboende. Här värderar man att familjen finns på plats och eftersom Gustav alltid strävat efter att vara lyckad hyr han en familj. Lättare sagt än gjort. Istället för den perfekta familj Gustav tänkt sig står han nu med den evighetsstuderande losern Kristoffer till son, en ensamstående mamma till svärdotter och hennes två diagnosspäckade ungar till barnbarn. Mannen som hyrde en familj är en tragikomisk feelgood-roman med karaktärer som griper tag och väcker känslor.

Susanne Brijker bor i Järfälla utanför Stockholm där hon arbetar som nattsjuksköterska med palliativ vård och som teamledare. Idén om den grinige gubben Gustav som hyr en familj fick hon genom sitt arbete där hon sett att många äldre människor ofta är ensamma, trots att de har familj. Hennes romandebut har redan uppmärksammats i media. Följ Susanne på Facebook och skaffa ditt eget exemplar av Mannen som hyrde en familj via bokhandeln, till exempel Adlibris. Jag har haft nöjet att lära känna Susanne och hennes skrivande i Manusgrupppen och även som hennes lektör.

starquality

Camilla Brandt – I häxans tecken Jättegrattis till Camilla Brandt som romandebuterar med I häxans tecken, en roman där du får möta tre kvinnor under olika tidsepoker, sammanlänkade av återfödelsens eviga hjul. Själsfränder möts livstid efter livstid. Ragnhild, Sophie och Charlotta lever i olika tider och under helt olika förutsättningar. En själ, flera liv. Hur påverkar upplevelser i ett tidigare liv det liv vi lever här och nu? Skiljer döden oss verkligen åt? Vilka konsekvenser blir det när karmiska möten inträffar? För två hundra år sedan började en bok att skrivas men blev inte färdigskriven. Nu ligger den i din hand.

I häxans tecken är Camilla Brandts debutroman och den första delen i trilogin om Charlotta Bergstrand. Camilla är publicerad i två novellantologier – Trädet och Sjön – sedan tidigare. Beställ I häxans tecken direkt från författaren Camilla Brandts Facebooksida (då kan du också få den signerad) eller via nätbokhandeln, till exempel Bokus. Jag har haft nöjet att följa Camillas skrivande under Författarkurs 1 – 4 på distans.

starquality

Anethe Bergendahl: Drömlivet i Toscana och Livet blir aldrig som man tänkt sig Jättegrattis till Anethe Bergendahl som är aktuell med sin andra feelgoodroman om Jessica Schöön, Drömlivet i Toscana.  Sedan barnsben har Anethe Bergendahl burit på ett brinnande skrivintresse och hösten 2017 förverkligade hon sin författardröm med feelgoodromanen Livet blir aldrig som man tänkt sigNär barnen flyttade ut passade Anethe Bergendahl på att utveckla sin skrivande ådra fullt ut. I bagaget har Anethe bland annat en skrivarutbildning från Österlens Folkhögskola samt Författarkurs 1, 2 och 3. Hon delar med sig av erfarenheter kring sin skrivarresa i sin blogg: https://anethebergendahl.wordpress.com/ Du kan även följa Anethe Bergendahl på henns facebooksida: https://www.facebook.com/Anethe-Bergendahl-F%C3%B6rfattare-275532605967364/

Drömlivet i Toscana handlar om hur livet fortsätter sin oberäkneliga bana kring Jessica och hennes vänner. Nu bor Jessica i byn San Gimignano tillsammans med kärleken Maria. Utanför Villa La Bella Amore ses kilometerlånga vinfält, ett hav av solrosor och körsbärsröda vallmor. Jessica har fått vårdnaden om exmaken Niklas dotter Alicia. Äntligen har hon blivit mamma och lyckan ler mot henne. Men allt är inte rosenrött i förhållandet och att vara förälder är tuffare än vad hon trodde. De nya grannarna Annica och Antonio visar sig vara mycket mera än bara grannar.Beställ ditt eget exemplar av Drömlivet i Toscana här: https://www.adlibris.com/se/bok/dromlivet-i-toscana-9789198424874

Första delen i serien, Livet blir aldrig som man tänkt sig, låg på Storytels topplista i flera veckor och var en av de mest spelade ljudböckerna sommaren 2018. Vi får följa sekreteraren Jessica Schöön som bor i Malmö. Äktenskapet med Niklas rullar på och deras femtonåriga bröllopsdag närmar sig. Över en kväll förändras allt: Niklas lämnar henne och Jessicas tillvaro krossas. Livet krackelerar och känns som en enda stor bluff där Jessica kämpar för att behålla sina hemligheter utan att bli avslöjad. Livet blir aldrig som man tänkt sig är första delen av tre och du kan beställa ditt exemplar av boken via nätbokhandeln eller här: https://anethebergendahl.wordpress.com/bestallningsformular/

starquality

Veronica Linarfve – I huvudet på Miss Lyckad och Inte helt Miss Lyckad

Ett rungande jättegrattis till Veronica Linarfve som är aktuell med sin andra roman i serien om Louise Locke, Inte helt Miss Lyckad. Veronica debuterade som författare för ett år sedan med romanen I huvudet på Miss Lyckad hos bokförlaget Lind & Co. Hon har ett unikt sinne för humor och du kan förvänta dig en feelgoodroman där du uppslukas, våndas och skrattar från början till slut. Särskilt i bok nummer två lyckas hon även med att väva in tankeställare och budskap kring en huvudperson som försöker kombinera karriär, barnuppfostran och kärlek.

I första boken drömmer Louise om att vara lyckad och göra karriär som redaktör på ett resemagasin, men hon vill också vara en superbra mamma och givetvis också en perfekt sambo. Hennes älskade Johan är läkare och blir bara snyggare för varje år, men i stället för att fria börjar han bli alltmer introvert och smusslar med mobilen.

Själv har Louise utvecklats åt rakt motsatt håll. Håret är ständigt uppsatt i svans, handväskan är utbytt mot en praktisk skötväska och allt oftare väljer hon sköna mjukisklänningar i stället för något läckert. På jobbet är det fullt upp och chefen Manilla ger Louise utökat ansvar, något som först känns som just den chans hon har väntat på, men allt tycks bli mer och mer komplicerat. Det här kan aldrig sluta lyckligt. Eller?

I bok nummer 2 verkar lyckan äntligen ha infunnit sig i Louises liv! Men säg den lycka som varar längre än en blinkning. När hennes älskade Johan får ett erbjudande om utlandstjänst från Världens Läkare och kollegorna på resemagasinet Away börjar smussla bakom Louises rygg står hon plötsligt inför helt nya utmaningar. Till råga på allt har hennes tio år yngre syster Kajsa, som håller på att utbilda sig till livscoach, bestämt sig för att flytta in i villan i Åkersberga. Louise blir hennes första och högst ofrivilliga klient.

Jag har haft nöjet att följa Veronica Linarfves skrivande under Författarkurs 1 – 3, under en förtrollande skrivarvecka i Frankrike, och även i Manusgruppen. Veronica Linarfve är journalist och utbildad beteendevetare. Hon leder en kommunikatinsbyrå och har ett förflutet som chefredaktör för ett resemagasin. Läs mer/ beställ boken … Läs om. Veronica på hennes hemsida: https://ingoodcompany.se/forfattare Veronicas författarpresentation hos Lind&Co: https://www.lindco.se/forfattare/veronica-linarfve/

starquality Erik Karlberg: E-handel för en digital nomad, En praktisk väg till platsoberoende 

Stort grattis till Erik Karlberg som är aktuell med sin bok E-handel för en digital nomad: En praktiskt väg till platsoberoende. Tänk dig att du sitter på ett kafé och sköter ditt jobb. Kaféet ligger ena dagen på en kullerstensgata i ett somrigt Visby, en annan på en regnig gata i New York. Det kan också vara ditt alldeles egna köksbord du sitter vid medan snöflingorna dalar ned utanför. Eller uppkrupen i soffan en stund efter att barnen har somnat.Vi lever i en digital värld och att vara digital nomad innebär att digitalisera sitt arbetsliv.

Vi behöver inte längre stå i en butik för att sälja varor eller knacka dörr för att sälja tjänster. Livet är numera online och så kan ditt arbetsliv bli.E-handel för en digital nomad ger dig allt du behöver för att starta ett företag som kan skötas varifrån som helst i världen. Köp Erik Karlbergs bok och packa väskan, det är dags att ge sig av!

Erik Karlberg är entrepenör, författare och studerar just nu journalistik. Besök hans hemsida för att prenumerera på tips om att vara Besök hans webbplats https://erikkarlberg.se/ för att bli inspirerad, läsa mer om hans första bok, och för att prenumerera på hans nyhetsbrev. Jag har haft nöjet att lära känna Eriks skrivande under kursen Skriv som en journalist.

starquality Dagmar Wallén: En vanlig människa

Jättegrattis till Dagmar Wallén som har gett ut sin roman En vanlig människa, som egentligen var tänkt som en biografi till släkt och barnbarn men som så småningom blev en roman som kan beställas hem via bokhandeln! En vanlig människa är en berättelse om en vanlig människa vars familj fick fly för sitt liv under krigets sista månader. Oddsen för ett vanligt liv var inte precis lysande. Så hur blev det? Här berättas historien om en uppväxt som kan ses som ett tidsdokument över efterkrigstidens generation i ett land i uppbyggnad. Ett liv i en ny tid där tonåringar blev något att räkna med och invandringen till Sverige började ta fart.

starquality Pia Hillerblad: Contra tiempo

Stort grattis till Pia Hillerblad som är aktuell med sin roman Contra Tiempo, som jag hade nöjet att få provläsa medan Pia gick på författarkurs hos mig. Contra Tiempo är en spännande relationsroman med inslag av magi. Den utspelar sig växelvis i Lund i början av 2000-talet och i Sevilla runt 1840. Maria drömmer Mariams liv, utan att veta vem Mariam är. Maria jobbar på på det stora sjukhuset i Lund, där hon träffar ST-läkaren Stefan. Han blir blixtförälskad, trots att han är gift med vackra, danska Trine. När Maria börjar dansa flamenco på Medborgarskolan börjar känslor komma upp till ytan. Marias drömmar förändras och blir mer innehållsrika. Vem är denna kvinna som hon möter i sina drömmar och hur ska hon undvika att bli kär i Stefan?

I Sevilla befinner vi oss bland romerna i Triana. Mariam är en ung flicka, en fantastisk dansare. Vi får möta hennes mor och far, hennes bröder och brorsbarn och hennes handikappade syster. Vi får också lära känna Don Esteban Carrera, som blir förälskad i Mariam när han ser henne dansa. Förbjuden kärlek, heder, kloka gummor och ond bråd död är några av ingredienserna i historien som utspelar sig bland gränderna i Triana och i floden Guadalquivirs dalgång.

Köp din egen Contra Tiempo på Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/contra-tiempo-9789188187581

starquality Päivi Karabetian: Hallelujabröderna

Jättegrattis Päivi Karabetian som är en av tre nominerade författare till Selmapriset 2019. Läs juryns motivering och en intervju med författarna HÄR.  Päivi vann även B.O.D, Books on Demands tävling – där priset var en bokutgivning med författarintervju och marknadsföring. Päivi är uppvuxen i Trollhättan men flyttade 2011 till Gotland där hon arbetar som farmaceut. Hon har tidigare gett ut böckerna Hem jävla hem och End of game- världen som lekplats för själen men är nu aktuell med Hallelujabröderna, en varm och humoristisk roman.

”I mitt huvud finns 6–7 romaner som spinner i olika varvtal och väntar på att få komma ut”, berättar Päivi i en intervju på B.O.D.s hemsida. ”Så länge jag har historier i huvudet skriver jag. Så länge jag lever skriver jag. Det är inte ett yrke, utan ett kall.”

Saxat från Adlibris om Hallelujabröderna: ”Bröderna Karlsson planerar en rånturné i Småland. När de hamnar i Helgeryd som dörrknackande mormoner väntar frälsningen på dem, vare sig de vill eller inte. Med en stor summa redovisningsskyldiga rånpengar startar bröderna sekten Hallelujabröderna för att i fred tvätta sedlarna i kollekten. Då har de inte räknat med den lokala Ica-handlaren eller den snokande kvinnan från Kammarkollegiet som vill granska Haralds egensinniga bibeltolkningar. Det kommer att behövas ett himmelskt ingripande.”

Följ Päivis skrivarresa på hennes hemsida: https://sadutrorduarforfattare.wordpress.com/2018/02/04/hallelujabroderna-snart-klar/

starquality

M.F. Skuggeld – Alvy – Den förlorade M.F. Skuggeld är aktuell med fantasyromanen Alvy – Den förlorade som ges ut hos Miramir förlag. Alvy har alltid har känt sig annorlunda och hennes ursprung är höljt i dimmor. Tillsammans med sin pappa och katten Movitz bor hon på Kungsholmen i Stockholm. Pappan reser i sitt arbete, så Alvy är ofta ensam, men hon vet att hon hör hemma där trädkronorna viskar och strömmarna forsar, där stigen tar slut och vildskogen börjar.Så här skriver Anna-Karin Närkling (BTJ) om boken:

”Alvy – den förlorade är en fantasybok med en egen stil. Det är en kul idé att låta fornnordisk mytologi möta det moderna Stockolmslivet och att krydda berättelsen med fasa. Författaren berättar en kuslig historia föredömligt rappt med distinkta beskrivningar. Olika karaktärer skildrar berättelsen ur olika perspektiv i text, minnen och drömmar. Det här är en bra och annorlunda fantasybok för ungdomar och unga vuxna.”

Läs mer om Alvy här. Samtliga böcker från författaren Skuggeld hittar du via följande länk: http://www.skuggeld.se/ Jag har haft nöjet att följa Skuggelds skrivande på flera författarkurser. Köp din egen Alvy här: https://www.fantastikbokklubben.se/produkt/alvy-den-forlorade/ Rekommenderad läsålder är från 11 – 120.

starquality

Emma Trobeck – Tyska avdelningen – Om krisen, ryssen eller mellanchefen kommer Jättegrattis till Emma Trobeck som debuterar med Tyska avdelningen, en sanslöst rolig och tankeväckande historia som utspelar sig på en tågresa.

Vad har en insatsräv med rysskräck gemensamt med en frireligiös sexdrömmare från Kristinehamn? Hur kan en kvinna med funktionsvariation bidra till stordåd fast att hon är blind?Vad är hemligheten bakom kulturtanten Birgittas sätt att komma undan så billigt fast att hon förespråkar hållbarhet och hur ska det gå för stackars Kicki som är ny ombordansvarig på SJ?

Tyska avdelningen handlar om människor som inte kan bete sig i allmänhet och i kris på tåg i synnerhet. Följ med på en resa från Arvika till Stockholm där yttre makters påverkan och intrång på datan kan få vad som helst att spåra ur. Du beställer enklast hem Tyska avdelningen via nätbokhandeln.

Emma Trobeck har tidigare arbetat som brandman samt med krisberedskap, och jobbar numera kapacitetsbyggande för hållbar utveckling. Hon bor i Karlstad med make och två barn. Jag har haft nöjet att lära känna Emma Trobeck och hennes skrivande under författarkurser i Frankrike, och hon har även deltagit i Skriv som en journalist.

starquality Lisa Benghts –  Bruno Flash hundvalpen och Bruno Flash flyger flygplan  Stort grattis till Lisa Benghts, aktuell med två barnböcker om en charmig blandrashund. Boken Bruno Flash – Hundvalpen vänder sig till alla barn som undrar hur det kan vara att få hem en hundvalp. Bruno Flash är en glad liten blandrashund som berättar för dig om sin första valptid och om när han flyttar hem till sin nya familj. Dagarna innebär till exempel lek med barnen, motion,lära sig att bli rumsren och besök hos veterinären.

I den andra boken, Bruno Flash flyger flygplan, får alla barn som undrat hur det är att åka flygplan en följa med Bruno Flash på en flygresa med incheckning och allt annat som hör till. Båda böckerna är illustrerade av Malin Eskilsson. Du hittar dem på både Adlibris och Bokus.

starquality

Annika Radlöv –  Odlaren från Ingermanland Jättegrattis Annika Radlöv, som är aktuell med sin roman Odlaren från Ingermanland, en spännande berättelse om kärlek, mod, tro och mirakel. En blandning av historisk realism och fiktion från 1875-1939, delvis byggd på Annikas förfäders historia. Romanen utspelar sig i Ingermanland, Helsingfors, Stockholm och ett av de värsta Gulaglägren i Sibirien. Om ett glömt folk och ett glömt folkmord.

Annika lät sig inspireras av sina förfäders historier och ville ta den ingermanländska befolkningen fram ur glömskan. Många minoriteter har blivit illa behandlade av Ryssland, men ingermanländarna fick lida särskilt hårt. Om de överlevde sina avtjänade straff i Gulag (oftast för påhittade brott eller gudstro), konfiskerades deras hem, och de blev fredlösa. En tredjedel av befolkningen mördades eller dukade under som en följd av krigshandlingar, en tredjedel deporterades och den resterande  tredjedelen spreds till det inre Ryssland, till Estland och Finland eller flydde till  Sverige. Beställ Odlaren från Ingermanland här.
 
Annika Radlöv bor i den norska fjällvärlden, och arbetar som akupunktör, qigonginstruktör och life alignment terapeut. Hon debuterade 2012 i samarbete med en kollega, med ”Andarnas rike” – en bok om hälsa, självutveckling och kommunikation med andevärlden.
 

starquality Elisabeth Magnusson Rune – fem noveller och boksläpp Elisabeth Magnusson Rune har blivit antologiutvald inte mindre än fem gånger – samtliga via Ariton bokförlag. Dessutom har Elisabeth gett ut boken Hitta läkningen i skogen – En hjälp ut ur utmattningssyndrom. En bok för människor som gått in i väggen, men även för de som är i riskzonen. Boken beskriver på ett lättillgängligt och tidvis humoristiskt sätt hur man kan hitta tillbaka till en harmonisk tillvaro med hjälp av skogens alla detaljer. Stubbar och stenar, kottar och barr, myror och löv allt får en helt ny innebörd i denna bok.

Serien Över en fika från Ariton bokförlag har gjort succé med flera olika teman och Elisabeth är en av författarna i Över en fika kan allting hända, Dolt under ytan, Över en vårfika, Över en sommarfika och Över en fika i Svea rike.

Läs mer om Elisabeth och hennes författarskap på hennes hemsida och bli inspirerad: http://www.elisabethmagnussonrune.se/forfattare/

Jag hade nöjet att lära känna Elisabeth på Avancerad Bootcamp sommaren 2018.

starquality

Malin Inger – Över mållinjen  Jättegrattis till Malin Inger – aktuell i Ariton bokförlags antologi Över mållinjen, där du får tips och råd om konsten att ta sig över mållinjen av 20 kvinnor som uppnått sina mål. Malin Ingers har läst och skrivit ända sedan fyraårsåldern, bor med make och tvillingar i Sundbyberg, och arbetar till vardags som projektledare på Telia. Hon har valt att föra fram aspekten att vi alla har olika förutsättningar och att det finns saker vi inte kan göra hur mycket vi än vill – men att du kan göra det bästa du förmår med de förutsättningar du har. Hon lär dig också konsten att säga nej och betonar vikten av realistiska mål. Läs mer om Malin och hennes författande HÄR. Beställ ditt eget exemplar av Över mållinjen HÄR.

starquality Päivi Karabetian, Anna-Maria Sandström och Marie-Louise Kanon: På tal om framgångsrik kommunikation Ett trefaldigt grattis till Päivi Karabetian, Anna-Maria Sandström och Marie-Louise Kanon, som är några av de författare som medverkar i antologin På tal om framgångsrik kommunikation från Ariton bokförlag. Boken tar upp kunskaper om olika sätt att kommunicera och du får ta del av 28 olika kvinnors erfarenheter och tips om kommunikation.

Några exempel på ämnen: Att snacka snällt med sig själv, Nonviolent Communication, Extended DISC, sociolingvistik, kroppsspråk, i huvudet på en headhunter, att vara ny på jobbet, hur en flygledare tänker, att kommunicera i skrift, att kommunicera med tonårspojkar samt vad vi kan lära oss av naturen om kravlös kommunikation.

Päivi Karabetian är även författare till flera böcker och vinnare i BoD:s tävling där hon vann en bokutgivning av sin roman Hallelujabröderna. Marie-Louise Kanon är skribent och kommunikatör, har eget skrivföretag och arbetar just nu på en roman.

Dessutom är Anna-Maria Sandström aktuell i antologin Över en fika kan allting hända, också från Ariton förlag. I den här boken ger 32 författare inspirerande, underhållande och tankeväckande berättelser om exempelvis viktiga beslut, överraskande möten, oanad kärlek och oväntade möjligheter. Anna-Maria Sandström är uppvuxen i Afrika och arbetar för Svenska kyrkan. Hon brinner för ämnen som fred, försoning och rättvisa, och har skrivit ett antal blogginlägg för Svenska kyrkans räkning. Läs mer om Anna-Maria här.

Jag har haft nöjet att lära känna Malin, Päivi, Anna-Maria och Marie-Louise på skrivarkurser hos mig, både fysiskt och på distans, och

starquality Agneta Nordenskjöld – Tid att leva Jättegrattis till Agneta Nordenskjöld som har skrivit Tid att leva, en bok om att vilja sjunga fler sånger och berätta fler sagor bortom ett cancerbesked. Nedan följer Agnetas egna ord: ”Det här är min berättelse om när jag blev sjuk och hur viktigt det blev för mig med stöttningen från min familj och mina vänner. Den handlar också om hur jag kommit igenom det svåra och hur jag kan fortsätta ha ett bra liv efteråt, trots allt. Jag berättar om svåra saker, men också om allt det positiva som hänt under tiden och hur jag lärt mig att inte ta allt för givet och att uppskatta livets glädjeämnen mer än tidigare.

Jag är lyckligt lottad som hela tiden haft personer i min närhet som velat och kunnat finnas till för mig när det behövts som mest. Det är min förhoppning att alla, även de som lever ensamma, kan ha någon någonstans som orkar och vill stötta dem. Har du själv drabbats av cancer eller någon annan allvarlig sjukdom, eller är du närstående till någon som drabbats och som är i behov av stöd, hoppas jag att du får kraft av det jag berättar.”

Boken finns att köpa i nätbokhandeln. Det går fint att kontakta författaren via mail a.nordenskjold@gmail.com. Författaren är support/stödperson för andra personer som genomgått samma komplicerade käkkirurgi som hon har gjort.

starquality Christian Jutvik – Vägen till Indien Varmt grattis till Christian Jutvik som debuterar med ”Vägen till Indien och den sköna konsten att lifta.” Vägen till Indien är berättelsen om en händelserik resa när författaren 1969 liftade till Indien, kom till Kolkata, Ganges delta och gjorde sin första långa vandring i Nepal.

Du blir den första som får läsa Christians dagböcker från första resan till Indien. Förvänta dig osannolika möten och en förståelse för människors olika livsvillkor.Dessutom kommer du att få många skratt.

En viktig bok för dig som är intresserad av resor, turism och resefilosofi.

Christian Jutvik grundade även resföretaget Läs och Res år 1979 och är en legendarisk researrangör med ambitionen att det inte räcker att resa, utan att du också ska lära dig något.

Christian har även en blogg som heter Läs & Res, och han arbetar just nu på nästa bok med restema – beställ hans bok Vägen till Indien HÄR. starquality

Marie-Louise Kanon – Mer än bara ord Stort grattis till Marie-Louise Kanon som deltar i antologin Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation. Marie-Louise är snart även aktuell i ännu en antologi med titeln Över mållinjen och just nu skriver hon på en psykologisk thriller som snart är klar. Marie-Louise har växlat om till en skrivkarriär där hon varvar skrivuppdrag med eget författande. Så här säger Marie-Louise i en intervju på alltomskrivande.se:

Att fråga varför jag skriver är som att fråga varför jag äter, varför jag andas, varför jag tycker om att sitta i skuggan när solens strålar är alltför varma så att de bränner mot min hud och får huvudvärken att hota bakom pannan. Det är en naturlig del av mitt liv. En del av mig och mitt DNA.

Saxat från Adlibris om antologin Mer än bara ord:  ”Hur får du andra att förstå dig?Hur nyfiken är du på att förstå andra människor? För dig som vill bli bättre på kommunikation har vi skapat denna bok som bland annat tar upp: Att snacka snällt med sig själv, Nonviolent Communication, Extended DISC, sociolingvistik, kroppsspråk, i huvudet på en headhunter, att vara ny på jobbet, hur en flygledare tänker, att kommunicera i skrift, att kommunicera med tonårspojkar samt vad vi kan lära oss av naturen om kravlös kommunikation. Låt dig inspireras av 28 kvinnor som delar sina bästa kommunikationstips.” Läs mer om antologin och beställ hem ditt eget exemplar här: https://www.adlibris.com/se/bok/mer-an-bara-ord-pa-tal-om-framgangsrik-kommunikation-9789187813016 Möt författaren Marie-Louise Kanon på hennes hemsida: https://mimiskanon.com/

starquality

Frida Moisto – Som nitroglycerin

Foto: Tommy Engström

Jättegrattis till Frida Moisto som i våras gick Författarkurs 1 intensivhelg – nu har hon sålt 2.000 exemplar av sin egenutgivna deckardebut Som nitroglycerin och landat förlagskontrakt hos Bokfabriken. Boken ligger 1:a hos Akademibokhandeln i Jönköping City. Både Fridas debut och uppföljaren kommer att ges ut av Bokfabriken förlag. Frida Moisto är sjuksköterskan som drömmer om att sätta hemstaden Jönköping på deckarkartan. Som Nitroglycerin är en fiktiv brutal deckare som utspelar sig i Jönköping, en gudfruktig stad där ondskan lurar under den perfekta ytan. Berättelsen kretsar kring kärlek, mord och starka kvinnor som slår tillbaka.  Mer om Fridas spännande resa mot utgivning och kontrakt här: https://www.jp.se/article/klart-forlag-ska-ge-ut-frida-moistos-deckare/ Frida Moistos hemsida: http://fridamoisto.se/ Boken finns att köpa hos en välsorterad bokhandlare och kan även beställas på Bokus/ Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/som-nitroglycerin-9789198462807

starquality Pär-Olof Högstedt – Farfar och jag

Pär-Olof Högstedt från Stenberga i ljusaste Småland är författaren Pälle Nävers sonson och han är fjärde generationen i familjen som har skrivandet i blodet. I boken, Farfar och jag, berättar Pär-Olof på sitt eget sätt om sin farfars liv och författarskap. Med en varm och närvarande ton bjuder han in oss till Pälle Nävers universum. Det är en stimulerande blandning av finstämd poesi, naturlyrik, märgfulla personporträtt, färgstarka bygdeskildringar, varm humor och andlöst vackra bilder från Vättehult, Vättehagen och Gölaberget.

Här står naturligtvis Pälle Nävers dikter i centrum. Men här finns även med dikter av Pälle Nävers far Algot, av hans son Stig – och av Pär-Olof själv. Boken kan köpas i bokhandeln i Vetlanda, bokhandeln i Eksjö och genom Pälle Näver-Sällskapet (uppgifter nedan), det litterära sällskap som håller farfars minne levande. Beställning av boken görs genom Ann-Kristin Johansson, 070-5127451, ajohan48@gmail.com Den kostar 250 kr + 55 kr för porto och vadderat paket.

starquality Robin Östman – Så håller du dig i trim Så håller du dig i trim – bränner fett och mår bättre är inte ”ännu en bantningsbok”, utan en lättläst, pedagogisk och praktisk handbok som du enkelt kan använda för att komma i trim, bränna fett och må bättre. Den bygger på både teoretisk vetenskap kring biokemi och kroppens sätt att fungera och många års beprövad erfarenhet.

Författaren Robin Östman har åtta års studier av biokemi vid Linköpings universitet samtidigt som träning och kost varit hans stora passion i livet. Han leder mycket populära kurser i ämnet och vet vad han pratar om när det kommer till hur man formar sin kropp och permanent bränner sitt fett. Boken binder samman den kunskapen med den verkliga anledningen till att de flesta personer inte lyckas, de mentala aspekterna.

Boken består av två delar: Den första delen innehåller tydliga exempel som leder läsaren till att strukturera upp sin kost, medan den andra delen berör de mentala områden som är viktiga för att lyckas nå målet. Till varje område medföljer enkla, men effektiva, övningar som vem som helst kan lägga till sin vardag. Boken finns att beställa på exempelvis Adlibris.

starquality

Cathrin Monell – Blessyrer från en lång väg hem Jättegrattis till Cathrin Monell som debuterar med Blessyrer från en lång väg hem. En februarikväll får Cathrin Monell en hjärnblödning, 36 år gammal. Det blir början på en annan historia. En där den invanda ångesten och depressionen, som har varit hennes sanning i mer än ett decennium, ersätts av ett nytt sökande efter mening och sammanhang.

Boken Blessyrer från en lång väg hem tar med läsaren på en resa från mörker till hopp. Det är en berättelse om att hitta sin plats i tillvaron, en plats där man definieras utifrån vem man är i hjärtat, och inte utifrån sin sjukdomshistoria.

”Jag lägger mig ner ligger fullständigt stilla medan orden passerar min tunga på väg mot mina öron

Viskar om den eld som ej förtär
som får mig att se upp från min bekväma tekopp
ta på mig ytterkläderna
och gå ut genom dörren”
 
Cathrin Modell har en unik röst som skapar bildspår där läsaren får följa henne in i starka känslor och upplevelser. Du kan förvänta dig att bli berörd och få ett nytt perspektiv på tillvaron. Beställ Blessyrer från en lång väg hem direkt från Cathrins blogg, där du även kan läsa om hennes resa som författare: https://cathrinsbokskap.wordpress.com/2018/05/04/blessyrer-fran-en-lang-vag-hem-antligen-ute/ Boken går också att beställa från Adlibris och Bokus.
 
starquality
Ännu fler har blivit utgivna efter författarkurser hos mig – nedan hittar du länkar till fler kursdeltagare som blivit författare. De senaste åren har 20-28 författare per år blivit utgivna. 

VI BLEV UTGIVNA SIDAN 5

Har du gått en skrivkurs hos Författarkurs.se och blivit utgiven? Hör av dig så sprider vi nyheten och inspirationen vidare! Vill du också skriva noveller eller romaner, eller kanske helt enkelt för att det är så roligt och utvecklande? Välkommen att gå en kurs i kreativt skrivande med mig. Du hittar alla författarkurserna via toppmenyn,

Share