Vi blev utgivna – sidan 5

Här fortsätter firandet av utgivna författare som har gått en författarkurs i regi av Jorun Modén. Varmt grattis!

starquality

 Camilla Olsson – Klådan, Det ingen sade, och Familjegrejen Camilla Olsson är aktuell med novellen Klådan där vi möter en människa i förfall. Klådan under huden har tagit över. Den är det enda som betyder någonting och det enda som tillåts existera. Novellen gick raka vägen upp på Storytels topplista när den släpptes. Den har kallats utmanande och suggestiv:

”Det bultar och hettar i musklerna och under det ligger den, klådan. Den är alltid där, gnager under ytan och vägrar ge upp. Alla tjatar på honom, vill att han ska gå till läkaren för att visa upp den, men klådan är hans och de ska inte lägga sig i. Han varnade dem, han sade att de skulle låta honom vara ifred.”

År 2017 blev Camilla Olssons novell Familjegrejen en av vinnarna i Fantastikportalens novelltävling. Den finns publicerad i antologin Bortom Portalen 2. Antologin såväl som Camillas novell har fått fina recensioner. Camilla har även publicerat noveller via Hoi förlag. Det ingen sade är en gripande novell om brustna drömmar och om att förlora sig i mörkret. Camilla Olsson har gått både Författarkurs 1 och 2 hos mig. Du kan följa Camillas författarskap på hennes facebook sida: https://www.facebook.com/Camilla-Olsson-978252119007259/

starquality

 Carina Aynsley – Grannen from Hell Carina Aynsley är en produktiv författare som just nu är aktuell med sin roman Grannen from Hell. Lisa från Gävle reser till Koskenjärvi i norra Finland för att söka sina rötter. Det visar sig vara en inte helt enkel uppgift och de två semesterveckorna blir mer händelserika och livsavgörande än hon kunnat ana. Boken utvecklar sig till en salongskomedi som skulle kunna platsa på någon av Stockholms privatteatrar med förvecklingsföreställningar på repertoaren. En så osannolik berättelse att den nästan kunde vara sann.

Författaren Carina Aynsley är känd som Sveriges novelldrottning. Hon har bland annat medverkat i novellantologier från Ariton förlag: #Älskanoveller – 32 nyanser av kärlek (en uppföljare till #Älskanoveller), De sju dödssynderna; högmod, girighet och vällust samt Över en fika. Hennes senaste novell Riktiga kvinnor i antologin Över en sommarfika handlar om barnlöshet, frivillig och ofrivillig och är till viss del självupplevd.

I början av juni 2014 gav Ariton Förlag ut novellantologin ”Insikter” där 32 författare delar med sig av om hur och varför folk kommit till insikt. Carina Aynsley medverkar med novellen ”En livstid”, som utspelar sig under hennes volontärtid i Kathmandu. Läs mer om Carina på Aritons förlag!

Hon bidrog även med en novell i novellsamlingen #Älskanoveller. Boken kan beställas här. Carina har dessutom gett ut bloggboken Ajj La Vjoo – följ hennes blogg Författarkvinna för att läsa mer. Carina har tidigare gått Författarkurs 1 -3 – och jag har just nu nöjet att få följa hennes skrivande i kursen ”Skriv som en journalist!”

starquality Lena Forsslund: Kallstrålar, Saras bok

Stort grattis till Lena Forsslund som är aktuell med andra delen i sin trilogi Kallstrålar. Lena lever enligt devisen ”varje dag ett nytt äventyr” och har genom sitt liv och verksamhet inspirerat många människor att våga gå okända stigar. Frankrike, Kanada och Stockholms skärgård är platser hon betraktar som hemma. Andra delen i Lenas trilogi heter Kallstrålar – Saras bok och vi får följa Sara som vill återvända hem efter månader på Östermans ö för att bli en bättre människa, mamma och fru. Det finns bara ett problem: dödsannonsen. Under sin frånvaro har Sara blivit dödförklarad. Ska hon våga återvända? Och i så fall till vad? Läs mer om Saras bok här.

Lena Forsslund debuterade med första delen i sin trilogi: Kallstrålar, Christoffers bok. Saxat ur presentationen om boken på Adlibris: ”Sedan mammas begravning, som han vägrat vara med på, har Christoffer förskansat sig i sitt rum. ”Man går inte på sin mammas begravning, speciellt inte när ens mamma inte är död.”

Polisen är övertygad om att kvinnan som gav sig av på skidor en kväll i mars har gått ner sig i en isränna och drunknat. Men Christoffer är övertygad om att mamma lever. Att ingen lyssnar på hans starka känsla är han van vid. Ingen bryr sig heller om att han kan prata med djur, eller att han känner på sig saker innan de händer. Varför ger sig Christoffers mamma iväg från familj och hus i Saltsjöbaden, på skidor, kvällen innan hon ska fira sin fyrtioårsdag tillsammans med hundratals vänner på det anrika Grand Hôtel? Om hon lever, varför kommer hon inte tillbaka? Kallstrålar – Christoffers Bok – är första delen i en trilogi på flera plan och i olika miljöer.” Köp boken på Adlibris.

starquality Eva Gerger: Prata med barn i sorg

Eva Gerger har skrivit en oerhört angelägen bok: Prata med barn i sorg. Du får ta del av Evas trettioåriga erfarenhet som socionom och samtalsterapeut för barn som mist en förälder. Föräldrar, vänner och skolpersonal undviker ofta att prata om döden, av rädsla för att det ska kännas värre för barnen. Eva visar att det i stället är precis tvärt om. Det är genom raka och rediga samtal om döden som det så småningom kan uppstå en läkande kraft.

Boken genomsyras av handfasta råd och positiva glimtar.  Barnens röster finns med på ett självklart sätt, de får komma till tals och tas på allvar. Jag kan bara instämma i förordet av Jan Pålsson: ”Detta är en sorglig och en levande bok. Skriven med förstånd hämtat från djupet av hjärtat och från den vassaste hjärna.”

Prata med barn i sorg är en bok om att prata om döden som alla borde läsa: både för att ha beredskap inför de svåraste av besked och för att kunna bemöta varandra utan onödiga tabun, men med respekt och medkänsla.

Läs mer om Eva Gerger på hennes hemsida: http://semig.se/#om-mig Boken kan beställas från bland annat Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/prata-med-barn-i-sorg-9789188489067

starquality

 x Annika Esstasy Lovén – SolvikenCroissants till frukost, Alla dessa hemligheter och Gröna fingrar sökes. Annika Esstasy har etablerat sig med inte mindre fyra feelgoodromaner som du säkert har sett i en bokhandel eller bokklubb nära dig. Hon debuterade med den mycket uppmärksammade romanen  Solviken skapat feelgood i skärgårdsmiljö. Solviken har varit Månadens bok i medlemstidningen med samma namn och är en varm relationsroman om längtan efter kärlek och bekräftelse och om att våga för att vinna. ”För den som gillar författare som Kajsa Ingmarsson och Marian Keyes är det här lika självklart som solkräm i strandväskan” (Mama).

Våren 2014 gav Annika ut uppföljaren Croissants till frukost som är en tragikomisk roman om kärlek, biologiska klockor som tickar och livsdrömmar på kollisionskurs. Sedan dess har Annika fortsatt skriva romaner.

Missa inte Annikas författarblogg som är både tänkvärd och inspirerande. För några år sedan träffade jag Annika när hon gick Författarkurs 1 – 3 som jag på den tiden höll på Studieförbundet Vuxenskolan och några av styckena i Solviken kom till redan då.

starquality Sofia Rustan: Deckarnoveller i Sundsvallsmiljö

Stort grattis till Sofia Rustan som debuterar med Deckarnoveller i Sundsvallsmiljö. Häftet innehåller de tre kortnovellerna Instängd, Försoning och Dörren. I novellerna har författaren vävt in mer psykologi än våld. Instängd berör maktlöshet i livets slutskede medan Försoning tar upp livets skörhet. Dörren ger ett ansikte åt brottsligheten som kryper närmare det trygga hemmet och den lämnar slutet öppet åt fantasin.

Sofia Rustan har använt Sundsvall som bakgrund eftersom hon tycker att det är fantastiskt vackert med Stenstaden, havet och bergen men historierna skulle kunna utspela sig var som helst i Sverige. Hon är i grunden jurist, har arbetat med överfallsskador sedan 1996 och har inspirerats av mitt arbete som skadereglerare. En av hennes läsare har gjort följande sammanfattning av novellerna. ”Berättelserna driver mig framåt, jag vill inte sluta läsa. Så kommer det oväntade slutet. Jag måste läsa nästa och nästa. Jag ser fram mot boken som ska komma.” För närvarande jobbar Sofia Rustan med en deckarroman i Sundsvallsmiljö som berör destruktiva relationer. Hennes ambition är att boken ska vara klar inom två år. Du beställer Deckarnoveller i Sundsvallsmiljö på Sofias hemsida www.sofiarustan.se

starquality

 Anne-Marie Davis och Malin Strandh: Över en fika i Svea rike, en novellantologi om sådant som skrämmer oss Jättegrattis till Anne-Marie Davis och Malin Strand som deltar i antologin Över en fika i Svea rike med varsin novell. Anne-Maries novelldebut ”Den ljusnande framtid” är inspirerad av studentflaken som får henne att minnas lyckoruset från hennes egen studentdag. Läs mer om Anne-Marie här. Malin Strandh fick en scen i huvudet som så småningom utvecklades till hennes novell ”I skuggan av vår tid”. Läs mer om Malin här. 

Novellsamlingen  Över en fika i Svea rike är utgiven på Ariton förlag och fylld av sådant som skrämmer oss. Du får möta författare från Vuollerim i norr till Österlen i söder, Frankrike och USA i åldrarna 18 till 85 år. De ger dig 35 tankeväckande berättelser om exempelvis våld i nära relationer, ensamhet, kärlek, depression, teknikfobi, sysslolöshet och att möta sig själv.

starquality Johanna Hedström: Vidare och igenom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jättegrattis till Johanna Hedström som debuterar hösten 2017 med sin roman Vidare och igenom.

Sanna har just klivit av flygbussen i staden där hon bor. Efter ett par veckors vistelse i Toscana, längtar hon nu efter att träffa sina nära och ta tag i tillvaron med nya krafter. Hennes man Simon ska hämta henne vid bussen. Men Simon dyker inte upp och när hon ringer hans mobil svarar en främmande röst.

Detta är början till en förvandlad verklighet som öppnar sig för Sanna. Vad har hänt med Simon? Vem bor i deras hus och varför känner inte systern igen henne? Berättelsen om Sanna vill väcka tankar om hur vi hanterar det oförutsedda. Förändring är oundvikligt men kan vi lära oss att leva med den och skapa våra liv så som vi längtar efter?

Jag lärde känna Johanna Hedström under ett skrivarretreat i Frankrike som enligt Johanna blev en igångsättare: ”Jag förstod att det här var något jag faktiskt kunde göra” skriver Johanna i ett mail till mig. ”Det var sen på flyget hem som själva idén kom till mig utifrån en sms-konversation med min sambo. Vilken känsla det var att bara veta vad jag ville skriva om, som om berättelsen legat där och väntat på att bli upptäckt. Det mest spännande var själva processen. Jag hade en bild av målet men vägen dit blev en spännande resa med många överraskningar. Kunde inte sluta skriva för jag var så nyfiken på hur det skulle gå.”

Köp Vidare och igenom på Adlibris. Till Johanna Hedströms hemsida.

starquality

Chatrin Stenklyft: ”Det som göms i snö” i antologin GRIMM

  • Chatrin Stenklyfts novell ”Det som göms i snö” är ett av bidragen i Marchetti förlags novellantologi Grimm Darker – som kan beskrivas som en mörkare syster till GRIMM. ”När jag skriver vill jag beröra läsaren, gärna att budskapet stannar kvar en stund” berättar Chatrin i ett mail till mig. I antologin Grimm Darker får du uppleva de klassiska bröderna Grimms sagor i nya skepnader. Har du någonsin undrat vad som skulle kunna hända om sagorna hade alternativa slut? Eller vad som skulle hända om de utspelade sig i nutid. Grimm Darker består av 27 noveller. Med en del twister och förflyttningar i tid och rum, men även en del av de kända karaktärerna byter kön och transformeras på andra sätt. Läs mer om Grimm Darker/ köp ditt eget exemplar.
  •  
  •  

starquality

Gudrun Wennerström: Novellen Rödluvan 2.0 i antologin GRIMM

Uppdraget var att skriva om gamla bröderna Grimm-sagor, ge dem en modern twist eller lägga dem i modern tid. Gudrun Wennerströms novell Rödluvan är en av de noveller som valts ut av Marchetti förlag till en sagosamling för dig som gillar både klassiker och magisk realism. Så här skriver förläggaren Sofi Poulsen: ”Har du som jag undrat vad som skulle kunna hända om sagorna hade alternativa slut. Eller om de hade utspelat sig i nutid. Grimm består av 29 noveller. Med en del twister och förflyttningar i tid och rum, men även en del av de kända. karaktärerna byter kön och transformeras på andra sätt.” Du kan beställa ditt eget exemplar av GRIMM här.

Gudrun Wennerström är en skicklig novellförfattare och jag har haft nöjet att lära känna henne både på distanskurser samt på författarkurser i Frankrike.

  •  
starquality

Camilla Brandt, Malin Inger, Kristina Suomela och Åsa Wall: ”Trädet” Är du en läsare som lika gärna botaniserar bland fantasyberättelser som i thrillerhyllan, på feelgoodavdelningen eller bland magiska realister? Novellantologin Trädet tar dig med ut på spännande resor där trädet som tema knyter samman och betraktar, lyssnar och överraskar. Det finns ett träd i varje berättelse och de spelar viktiga roller för berättelserna.

En ovanlig och underbar antologi utgiven på Miramir förlag. Jag har haft glädjen att följa denna fantastiska kvartett författare under flera skrivarkurser – och träffade dem även på Bokmässan 2017 där de signerade en egen Trädet åt mig.

starquality

 

Birgitta Walentin: ”Lögnen”

Hösten 2017 debuterar Birgitta Walentin med Lögnen, utgiven på Calidris Förlag. Från bokens baksida: ”Strax efter midnatt landar planet på Milanos internationella flygplats. Petra skyndar på stegen, längtar efter sin lilla dotter som hon tvingades lämna kvar i Italien när hon reste till sin mormors begravning. Trots att Alessandro tidigare inte visat något intresse för sin dotter, lovar han att ta ledigt från sitt arbete som advokat för att ta hand om Olivia under de dagar Petra kommer att vara borta.

Hon låser upp dörren till lägenheten på via Savona och smyger in i sovrummet. I skenet från gatlyktan utanför fönstret upptäcker hon den tomma ytan där spjälsängen brukar stå. För ett ögonblick blir hon stående alldeles stilla, innan hon kastar sig fram till garderoben och rycker upp dörren. De vanligtvis välfyllda lådorna med Olivias babykläder gapar tomma. Alla spår efter dottern är utplånade. Som om hon aldrig existerat. Och var är Alessandro?”

Lögnen är en gripande roman om kärlek och svek, om en mors förtvivlade kamp för att få tillbaka sitt barn. Du hittar Lögnen på Adlibris.

starquality

E.P Uggla: ”Första hösten: Blå gryning”

Hösten 2017 debuterar E.P. Uggla med sin dystopiska skräckroman Första hösten: Blå gryning.  Från bokpresentationen på Adlibris: ”När skördarna förstördes oroade sig alla för vintern. Så naivt. De flesta skulle inte överleva hösten.

Stockholm. De nya blommorna spränger igenom ännu en trottoar och Livsmedelsverket kallar till krismöte. Vad gör man när de blå blommorna inte kan sorteras ut från skördarna? När gräset har försvunnit och kornas mjölk är ljusblå?

Ändå är det inte vad de borde fokusera på. Hösten är här och Lisen är forskaren som först ser förändringen. Inte som hon skulle önska under ett mikroskop. Hon ser den i sig själv.

Första hösten är en dystopisk skräckroman som skickligt väver in vår tids vetenskap i en verklighet bortom de mest groteska mardrömmar.” Boken har redan nu fått topprecensioner med omnämnanden såsom ”bladvändare med oväntade vändningar” – och hamnade på kort tid på bibliotektens topplista över inbunden skräck. Uggla har skapat ett fascinerande persongalleri och ett obehagligt och vetenskapligt uppbyggt scenario som för tankarna till Stephen Kings Pestens tid.

Emelie har bland annat gått Författarkurs 1 och för några år sedan hade jag även nöjet att vara hennes lektör. Besök E.P. Ugglas Facebooksida för att läsa de senaste nyheterna om hennes författarskap – och läs ett smakprov ur boken här.

starquality

Britt Nyman: Antologiutvald till ”Kasta Loss” Hösten 2017 gör Britt Nyman författardebut med en seglarhistoria som kunde ha slutat med katastrof och död. I antologin Kasta Loss – berättelser från de sju haven får du 24 berättelser från de sju haven. Spännande, humoristiska, gripande och ibland helt galna historier, såväl från yrkessjömän som från fritidsseglare. Både mer kända och nya författarnamn ingår i antologin, som ges ut av Bokanjärerna.

Britt Nyman har gått Författarkurs 1 och 2 samt Skriv som en journalist där hon började sälja in artiklar redan under pågående kurs. Britt frilansar för bland annat Hemmets Veckotidning samtidigt som hon skriver på roman och hon ser fram emot att besöka Bokmässan 2017.

starquality

Kristina Suomela Björklund: Karne – Skriet från häxberget Karne: Skriet från häxberget utspelar sig i nutid och under 1670-talets häxprocesser i Ångermanland. Prästen Laurentius Christophori Horneaus blir ökänd för att genom våld och hot tvinga barn att peka ut kvinnor som tagit dem till Blåkulla. I nutiden arbetar Märit på Ödets förlag, och får höra talas om en kvinna som räddades ur lågorna av sin älskare under häxprocesserna. År 1675 halshöggs och brändes över 70 personer, dömda för häxeri. Märit får i uppdrag att skriva om häxprocesserna, men innan hon vet ordet av är det hon själv som blir jagad, inte bara i nutiden utan i sina mardrömmar. Drömmar som är otäckt verkliga.

Idéen till boken fick författaren Kristina Suomela när hon besökte häxberget en sommar. ”Redan på vägen upp på stigen som är full av stenar och rötter, började idéerna att ta fart. Platsen kändes mystisk, skrämmande och fin på samma gång. Det är nog sant som det står på minnesstenen: Tidens tro drabbar människan.”

starquality

Cathrin Monell, Karolina Larsson och Eva Jansson:  #älskanoveller

I senaste upplagan av #älskanoveller – 30 nyanser av frihet, som är den fjärde antologin från Ordberoende Förlag, medverkar tidigare kursdeltagare Cathrin Monell, Karolina Larsson och Eva Jansson. Deras noveller valdes ut i konkurrens med hundratals andra bidrag. Så här skriver förlaget i sitt pressmeddelande: “Årets ämne är stort, brett och kan innebära en mängd olika saker för olika människor, som att finna inre ro, ta plats, slå sig fri från det som begränsar och håller tillbaka eller ta kontroll över sitt eget liv. Vi har låtit en mängd etablerade författare såväl som debutanter fritt tolka ämnet i sina bidrag. För vad är frihet om inte det?”

Stort grattis till alla novellförfattarna!

starquality

Karolina Larsson, Anna Keiler och Carina Aynsley: Över en vårfika

Carina Aynsley med nytryckta ”Över en vårfika”.

I novellantologin Över en vårfika – En novellantologi om saker vi inte pratar om (utgiven på Ariton förlag) deltar bland annat Karolina Larsson, Anna Keiler och Carina Aynsley. Det är första gången som hela tre författare i en novellantologi har gått skrivarkurs hos mig. Så här skriver förlaget på sin hemsida: ”Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I novellantologin ”Över en vårfika” har vi samlat 26 berättelser om saker vi inte pratar om. Allt från missbruk, panikångest, otrohet och aktiv dödshjälp till handsvett, snor, självskadebeteende och barnlöshet. Berättelser om att smyga med en hemlighet, hur man definierar sin sanning och om att vara ensam tillsammans.”

starquality

Kristina Suomela Björklund: Azoria Rubinprinsessans återkomst Vill du läsa en spännande fantasyberättelse där ingenting är som det ser ut att vara, så är Azoria, Rubinprinsessans återkomst en bok för dig! ”Mira är en snart trettonårig tjej som älskar historier om alver, dvärgar och drakar. Det som hon tycker bäst om är att hitta på historier tillsammans med pappa. Men en dag är pappa försvunnen. Kvar lämnade han en porslinsälva åt Mira och ett brev, skrivet med konstiga tecken, till mamma. Sen börjar det hända mystiska saker. Någon hänger saker i hennes hunds halsband när de är i skogen och hon finner en lapp skriven på ett konstigt språk. Lappen leder Mira på hennes livs äventyr och hon är inte den hon trodde att hon var.”

Boken är utgiven på författaren Kristina Suomelas eget förlag Miramir, och är tänkt som den första delen i en serie. Kristina Suomela har även gett ut e-boken Mogården: En otäck julsaga i samarbete med tre andra författare. Besök också Kristinas författarblogg där hon berättar om sin skrivprocess och sprider inspiration!

starquality
lenanordenjack

Lena Nordenjack: Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd Lena Nordenjack debuterade som författare hösten 2016 med sin feelgoodroman Doften av falska påvar och nybakade wienerbrödHuvudpersonen Jan är en karaktär som kan lukta sig till om en tavla är äkta, och som har en förkärlek för siffran tre. Han trivs som allra bäst när allt är som vanligt. När hans vän och arbetsgivare Vincent försvinner i förälskelsens rus i Venedig, blir Jan tvungen att ansvara för ett vernissage. Någon är också ute efter tre screentryck signerade Andy Warhol som antas vara falska, men Jan vet bättre. Om du tycker om att umgås med annorlunda människor och är intresserad av kultur, så kommer du att ha mycket roligt i Jan L Ohlssons sällskap.

Lena Nordenjack är en kreatör och bokmal samt lärare i svenska och bild, och hon arbetar även mycket med måleri. Hon intresserar sig mycket för olika människors sätt att tänka och har arbetat med autism/ aspergersklass.

starquality

Mikael Mansén – Djävulens alla döda, Guds synd och Elin: Kärleken är ful och fylld av smärta

Tack Michael Mansén för ett samtal som ledde till den här artikeln. Klicka på bilden för att läsa mer om hans roman.

Författaren Mikael Mansén är aktuell hos Danje förlag med sin novell Djävulens alla döda som har beskrivits som ”makaber brutal poesi” och Guds Synd, en vampyrroman som garanterat skickar kalla kårar längs med ryggraden. Fler noveller och böcker är på gång, håll ögonen öppna (om du vågar). Mikael Mansén debuterade i juni 2016 med Elin – Kärleken är ful och fylld av smärta. En thriller med inslag av skräck och erotik.

”Med ett ansikte missbildat bortom vildaste fantasier, har 23-åriga Elin levt hela sitt liv undanskymd från människors blickar och hån. För att skingra ensamheten söker hon kontakt med olika män på nätet. Korta och ofta brutala möten. Väl medveten om sin fulhet, förväntar hon sig inget annat än sex, utan närhet, utan känslor. Elin har accepterat sitt öde… tills hon en dag får ett oväntat erbjudande.”

Elin – Kärleken är ful och fylld av smärta finns att köpa som tryckt bok på Bokus och som e-bok på Adlibris och Bokon. Besök Mikael Manséns hemsida om du vill veta mer om hans författtarskap eller läsa ett utdrag ur Elin, och missa inte bokvideon nedan, där du får en försmak av stämningen i romanen. Sedan publiceringen av Elin har Mikael Mansén fått fler böcker utgivna, samt kontrakt på både Danje förlag och Miramar förlag.

starquality

Lisa Hågensen Lisa Hågensen kallar sig gärna indieförfattare och är utgiven på det egna förlaget Fuchse förlag samt medlem i Sveriges Författarförbund. Hon debuterade 2014 med Hennes ögon blå som är en thriller med övernaturliga inslag.

Hennes ögon blå har fått högsta betyg hos Adlibris.se där du också kan köpa boken. Dessutom har Lisa gett ut äventyrsböckerna Mysteriet på High Chaparral (12 – 15 år), Span & Span och Den stora guldkuppen (6 – 9 år).

Nu har förlagen Actes Sud i Frankrike och Czarna Owca i Polen köpt rättigheterna till Hennes ögon blå och kommer att ge ut dem inom två år. Hon började skriva sin andra bok medan hon gick på kurs via Författarkurs.se – Rummet – en tänkt uppföljare till Hennes ögon blå.

starquality
karolina_WF

Karolina Larsson – 30 nyanser av saknad Karolina Larsson är aktuell med novellen Spelet som inleder antologin 30 nyanser av saknad. I en tuff tävling valdes Karolinas novell ut till antologin 30 nyanser av saknad som ges ut av Ordberoende Förlag i juni 2016. Både etablerade författare och debutanter medverkar i boken. Varje novell har valts ut för att den berör, inspirerar och manar till tanke. Förbeställ ditt exemplar här! Det kommer att bli releasefest i Stockholm och i Malmö – där kan du möta Karolina och de andra författare som medverkar.

Jag har haft nöjet att följa Karolina Larssons skrivande på Författarkurs 1 och 2.

 

starquality

Anders Nystedt – Fågeltornet Anders Nystedt debuterar i november 2015 med sin roman Fågeltornet, ett bokmanus han har arbetat på under flera års tid. Fågeltornet är Anders Nystedts debutroman. Vi serveras en thriller om vad som kan hända med ett mänskligt psyke när samhället sviker. Nystedt låter oss parallellt följa händelseförloppet ur olika synvinklar, ända fram till det rafflande slutet.

Så här säger Anders i sin författarpresentation på Faun förlag:

”Fågeltornet bygger på mina erfarenheter av arbetet med barn och ungdomar med särskilda behov och rent konkret på en klassresa som jag själv gjort, med en liten grupp elever i en specialklass, upp till de vidsträckta myrarna i Muddus nationalpark. Ett antal skrivarkurser i Jorun Modéns regi hjälpte mig att sätta ihop alltsammans till en bok.”

Köp Anders bok på Adlibris eller direkt från Faun förlag.

starquality

sarah2

 Sarah Taubes Claesson blev en av fem finalister i Litteraturmagazinets tävling Årets debutant. Sarah är en bokslukare som tycker om att vara ute i skogen med sina hundar och när hon inte skriver tänker hon på att skriva.

Juryn har vaskade fram finalisterna bland över 300 bidrag och vinnaren korades under Novellfesten i centrala Stockholm. Sarah har tidigare gått Författarkurs 1 och 2.

 

 

starquality
susanne_agnvall_o_carina_aynsley
Susanne Agnvall (till vänster) och Carina Aynsley (till höger).

Susanne Agnvall och Carina Aynsley Susanne Agnvall och Carina Aynsley är båda pristagare i Ariton förlags novelltävling ”Över en fika” (bland över 150 bidrag!). Pristagarna kommer att få sina noveller publicerade i en antologi och det ryktas att det kommer att vankas fikaturné.

Läs mer om tävlingen här: http://www.aritonforlag.se/medverka-novellantologi-om-vardagsbetraktelser/ Både Susanne Agnvall och Carina Aynsley har tidigare gått Författarkurs 1-3.

debutant bokutgivning

starquality

majabritzelli

Maja Britzelli – Som om inget hade hänt Maja Britzelli debuterar i maj med sitt bokmanus ”Som om inget hade hänt” på Hoi förlag. Följ Maja på hennes författarsida på Facebook. Maja har tidigare gått Författarkurs 2 och även deltagit i min manusgrupp i Stockholm och om jag känner henne rätt kommer vi att få läsa en kusligt spännande roman. ”Inget behöver vara antingen eller, allt kan vara både och. Däremellan finns det oceaner av variabler!” säger Maja om sin bok.

starquality

Yvonne Carlsson – Fjärilsvingar

Yvonne Carlsson debuterar med sin bok Fjärilsvingar, om att förlora sin dotter två gånger, först till drogmissbruk och sedan till cancer. Hon arbetar som sorgterapeut och skrev boken för att komma tillbaka till livet men också för att hjälpa andra.

Från Yvonnes hemsida: ”En morgon vaknade jag av ett samtal från min yngsta dotter. Detta samtal fick jag den 27 februari 2011.

– Mamma jag hade en mardröm, jag hittade ett brev från dig där du skrev att du inte orkade bära sorgen längre. Jag önskar du ville skriva en bok om Linda och hur du kunde överleva utan din dotter. Snälla gör det för att hjälpa dig själv men det kan även hjälpa andra.

Dessa ord fick mig att börja skriva om min relation, kampen mot droger och cancern som sedan tog min dotters liv, men även om att vara medberoende som anhörig. Jag skriver också om vad som hände efteråt, min sorgbearbetning och människors beteende runt omkring mig.”

Boken finns just nu som e-bok men kommer även att ges ut som fysisk bok. Köp den på Adlibris, Bokus eller Cdon, eller direkt från Yvonne via hemsidan. https://www.adlibris.com/mondo/e-bok/fjarilsvingar—missbruk-medberoende-cancer-och-vagen-tillbaka-9789163738029

Yvonne har gått Författarkurs 1 och 2.

starquality

Linda Åkerström – ny titel på gång!

Linda Åkerström är vid det här laget etablerad författare som skrivit flera böcker för barn, ungdomar och vuxna. Hon är en författare och journalist som gillar att tänka, fotografera, läsa braiga böcker och rida islandshäst. Författardebuten skedde år 2014 med serien Ödeckarna där första boken heter Ingen vanlig tjuv, del 2 Rymlingen och del 3 Saknad. Sedan dess har hon skrivit fler böcker – och just nu jobbar hon på en ungdomsbok med planerad utgivning 2019 hos Rabén & Sjögren.

Pixibok Noel börjar på fotboll, Pixibok, Bonnier Carlsen, utkommer under 2019

Lättläst barn/ungdom Mumien i spökhuset, lättläst kapitelbok från 9 år, Nypon Förlag, 2018 Vandrande pinnar på rymmen, lättläst kapitelbok från 9 år, Nypon Förlag, 2017

Lättläst vuxna: Mellan glädje och sorg, lättläst bok i serien Vilja jobba, från 15 år och vuxna, Vilja Förlag, 2018 Samira i kassan, lättläst bok i serien Vilja jobba, från 15 år och vuxna, Vilja Förlag, 2017

Kapitelböcker barn/ungdom: Ödeckarna – Saknad, 9-12 år, Idus förlag, 2014 Ödeckarna – Rymlingen, 9-12 år, Idus förlag, 2014 Ödeckarna – Ingen vanlig tjuv, 9-12 år, Idus förlag, 2013

Linda Åkerström är författare och journalist.Tidigare har hon gått flera skrivarkurser, bland annat Författarkurs 1-3 på distans – läs mer om hennes väg till skrivandet här.

starquality

carl

Carl Stjärnlöv – Neogenesis ”Jag har jobbat hårt för att lära mig. Det är ett hantverk som vilket annat, skillnaden är bara att verktyget, språket, använder vi alla dagligen och därför är det lätt att tro att det bara är att sätta sig ner och skriva. Men bara för att du använder händer och fötter varje dag innebär det inte att du automatiskt har svart bälte i karate. Det är samma sak med skrivarkonsten.” Carl Stjärnlöv.

Det känns högtidligt att få läsa intervjun i Barametal med Carl Stjärnlöv, begåvad författare och dödsmetallgitarrist som debuterar med Neogenesis, en apokalyptisk roman som har jämförts med Cormac McCarthys Vägen.

Neogenesis är inte bara en bok utan också gruppen Diabolicals konceptalbum, där musiken och litteratur samspelar och ger ett större utrymme för filosofi och buskap. Läs mer om Neogenesis här.

Både boken och skivan har fått strålande recensioner. Carl Stjärnlöv har gått Författarkurs 1 och 2. Carl gav mig också hedersuppdraget att bli hans lektör.

starquality

Helen Engstrand  – När dörrar öppnas Helen Engstrand har startat förlag och på egen hand gett ut När dörrar öppnas som beskrivs så här på hemsidan:

”En stark skildring om en människa som genom att söka sitt mod och möta det svåra, hittar sig själv.

När dörrar öppnas” är den första i en serie av tre. Det är en naken och mycket närvarande skildring om vad som händer när tragiska händelser stoppas undan och lämnas obearbetade. Genom gamla brev, artiklar, journaler och inte minst Helens egna upplevelser och funderingar, läggs pusselbitar till varandra.

starquality

 

 

 

10 sinnen i kvadrat Författare: Ann-Louise Abbestam, Anna Adolfsson, Linnea Björk, Anna Connysdotter, Beata Fabi, Carina Järvenpää, Gunilla Kempe, Ulla Linse, Annitta Nielsen, Birgitta Sandblom

Den första boken som kursdeltagare gav ut var Tio sinnen i kvadrat – en gemensam antologi som i sig är en metafor för skrivandets magi.

”Hösten 2011 samlas några kvinnor för att skriva. Det blir mest skönlitterära texter, men också lyrik och memoarstycken. Egentligen har de bara detta gemensamt, intresset för det skrivna ordet. De bor utspridda över Sverige och lever helt olika liv, men år 2011 gör detta ingenting. Via en hemsida, med en författarcoach och kommentering av varandras texter betar de av skrivuppgifter och jobbar på egna projekt. Kursen blir en katalysator för skrivlusten. Skrivverktygen räcks fram, ett efter ett, i lektioner och lärarkommentarer och bidrar till en kreativ explosion.”

starquality
Ännu fler har blivit utgivna efter författarkurser hos mig – nedan hittar du länkar till fler kursdeltagare som blivit författare. De senaste åren har 20-28 författare per år blivit utgivna. 

VI BLEV UTGIVNA SIDAN 5

Har du gått en skrivarkurs hos Författarkurs.se och blivit utgiven? Hör av dig så sprider vi nyheten och inspirationen vidare! Vill du också skriva noveller eller romaner, eller kanske helt enkelt för att det är så roligt och utvecklande? Välkommen att gå en författarkurs med mig. Du hittar alla skrivkurser via toppmenyn,

Share