Vi blev utgivna – sidan 2

Bland det vackraste som finns är att få se drömmar bli verklighet. Det känns därför som ett privilegium varje gång en nykläckt författare som gått en författarkurs hos mig  hör av sig och berättar att det är bokutgivning på gång. 2022 blev 28 elever utgivna – en ökning jämfört med föregående år! Ett jättegrattis till er alla – och tack för att vi nu får läsa era böcker!

starquality

Caroline Mllesand: Sommarvindar och sanningar 

Jättegrattis till Caroline Möllesand som debuterar med Sommarvindar och sanningar! Tack vare en kurskamrat upptäckte Caroline feelgoodgenren – sådant ville hon också skriva! Under 2021 bloggade hon om skrivprocessen på Debutantbloggen och i somras blev hon kontaktad av förlaget Word Audio Publishing International som ville läsa manuset. Caroline fick ett tvåboksavtal med rättigheter för ytterligare sex länder. Sommarvindar och sanningar är en roman där alla känslor får plats och relationer sätts på prov.
 
Saxat från bokbaksidan: Det har gått ett år sedan Melindas man dog och hon är inte alls i balans. När vuxna dottern Moa föreslår en kurs i självutveckling på Öland tvekar Melinda, men kanske är en hemester i vacker miljö kanske precis vad hon behöver? På anläggningen Ekerum får Melinda dela boende med en annan kursdeltagare. Till hennes förvåning är det någon hon känner. För många år sedan var den livliga Sanna och mer försiktiga Melinda bästa kompisar, men efter gymnasiet gled de isär. Sanna har levt ett rotlöst liv, hoppat mellan jobb och försakat vänner och familjerelationer. Melinda valde en stillsam småstadstillvaro med man, barn och villa. Kanske har de mer gemensamt än de tror?
När kursledaren visar sig vara en gemensam vän från förr tvingas de omvärdera sina val i livet. Det blir en dramatisk och omvälvande vecka på solens och vindarnas ö. En vecka som förändrar dem alla.

Caroline Möllesand bor i Kalmar och har en bakgrund som skribent och grafisk formgivare. Sommarvindar och sanningar är hennes debutroman och första delen i feelgoodserien ”Öland i våra hjärtan”. Trots att Caroline alltid har skrivit i jobbet hade hon aldrig drömt om att skriva en bok. Det verkade för komplicerat. 2019 var hon sjuk i utmattning och behövde fokusera på något nytt. Författarkurs 1 och 2 på distans för Jorun fick hennes trötta hjärna att vakna till liv och bli kreativ igen. Läs mer på Carolines författarsida: https://www.carolinemollesand.se/bocker/

starquality

Jessica Wallskog Svensk: När alla tittar bort 

Jättegrattis till Jessica Wallskog Svensk som debuterar med När alla tittar bort. Romanen handlar om tre vanliga kvinnor som lever helt vanliga liv men på lite olika sätt. Amanda är ensamstående mamma och älskar sitt arbete. Marléne är lyckligt gift med tre barn och söker sig till ett nytt, spännande arbete. Linda träffar av en slump drömmannen, gifter sig och får två barn. De har alla drömmar och mål – och det viktigaste i deras liv är barnen.
Alla träffar de på män som utnyttjar andra människor för att skaffa sig mer makt, män som vill styra kvinnors liv. Utåt sätt ser dessa män väldigt lyckade ut – bra jobb, tjänar mycket pengar, utger sig för att vara goda äkta makar och fäder. Börjar man skrapa på ytan är det inte lika vackert , men det är inte lätt att upptäcka. Männen är skickliga på att manipulera. Och det är lättare att titta bort än att konfrontera och ifrågasätta.
Jessica bor i Östersund med man och två döttrar. Skrivandet av skönlitterära texter har alltid varit en del av fritiden. När pandemin var ett faktum fanns plötsligt mer fritid än tidigare och Jessica deltog i en digital författarkurs. Manuset till ”När alla tittar bort” blev kursens arbetsmaterial. Utgivning juni 2022, beställ här: https://www.vistoforlag.se/nar_alla_tittar_bort

starquality

Thomas Mathiasson: Kanske kan det fixa sig ändå

Jättegrattis Thomas Mathiasson som debuterar med romanen Kanske kan det fixa sig ändå! Trettonåringarna Harald och Maya träffas på stranden i Skanör en höstkväll. De anar inte att just denna kväll blir starten på en rad händelser som för alltid ska förändra deras tillvaro. Den obalans i klimatet som människan själv skapat på jorden blir nu otäckt verklig. När inget längre är sig likt måste de som drabbats av naturens brutala svar på klimatförändringarna omvärdera vad som är viktigast här i livet. Hur ska deras liv se ut nu? Finns det något hopp för framtiden när katastrofen inträffar?
Författaren har utgått från en verklig händelse som ägde rum 1872 i Falsterbo och Skanör, den så kallade Backafloden, som under en novemberstorm översvämmade stora delar av tvillingstäderna. Tanken är att gestalta hur klimatförändringarna skulle kunna påverka de boende på Falsterbonäset, som har ett utsatt läge med stigande havsnivåer.
”För min generation var det hotet om kärnvapenkrig mellan väst och öst som fanns ständigt närvarande under 60- och 70-talen” , säger Thomas Mathiasson. ”Känslorna var snarlika dagens skrämmande framtidsscenarier. Men människan är stark i krislägen, något som vi ser på många håll i världen idag. Titeln och slutkapitlen ger hopp!”
Thomas Mathiasson har sedan tidiga år närt en dröm om att skriva. Han har tidigare skrivit som lärare, som rektor och som dagboksnörd (obrutet sedan 18 mars 1974). Efter att ha träffat Astrid Lindgren på Bokmässan 1991 var det nära att han satsade fullt ut på skrivandet. Det skulle dock dröja till 2019 innan drömmen blev verklighet.
”En digital skrivarkurs med Jorun Moden var en av nycklarna som låste upp skapandet och släppte fram lusten i full blom.”
Boken finns att köpa i bland annat nätbokhandeln.

starquality

Åsa Lovén: Minnenas musik
Jättegrattis till Åsa Lovén som deltar i antologin ”Minnenas musik” med en novell med musik som tema! Samtliga författare som medverkar i denna feelgoodantologi skriver om musikens inverkan på upplevelser, minnen och livet. Vackert och inspirerande omslag också! Boken ges ut hos Mirarmir förlag och kan köpas direkt från deras butik eller i nätbokhandeln. 

Saxat från bokbaksidan:
”Musiken från orkestern blandas med mina minnen, jag dansar till tonerna. Rör mig följsamt över ängen. Intensiteten ökar och trumpeterna tar över melodin. Stegvis stiger tempot och jag rör mig snabbare i växtligheten. Snurrar så nattlinnet står ut och skärpet från morgonrocken lossnar. Jag höjer armarna i crescendot och valthornens toner ljuder över trumpeternas. Eufonium och tromboner, pukorna dundrar som bultandet i mitt bröst, pulsen i mina tinningar. Jag ryser, skälver.”
Min tidigare elev Cathrin Monell är också med bland författarna, vars noveller valdes ut i en tävling. Beställ antologin HÄR.

starquality

Annelie Wahlstedt: Herr T

Jättegrattis Annelie Wahlstedt som romandebuterar med sin unika saga om ”Herr T” – mannen som redan i första kapitlet är på väg att avlida. Historien slutar så klart inte där, utan Herr T råkar hamna i en annan dimension. Det visar sig att han inte levt det behagliga konstnärsliv han önskat sig. Hela tiden har han fått anpassa sig efter sin bångstyriga fru Anita, eftersom han inte vill skiljas från sin älskade dotter Amanda. I romanen får vi möta Edgars nära och kära – dottern Amanda, den excentriske vännen Jean-Pierre, systern Elsi och Anita. Med värme och humor skildrar boken hur stagnerade relationer på nytt väcks till liv. En grå massa i hjärtat omvandlas till färgrikedom och glädje genom tro, hopp och kärlek.” 

Anneli Wahlstedt bor utanför Stockholm tillsammans med sin man. Hon brinner för att skriva för personer som är nyfikna på en större mening med livet. Kryddar gärna med en gnutta humor, 80-tal och smakar av med inspiration av olika konstnärliga uttryck. Herr T är hennes första roman men skrivandet har funnits med länge som en del av hennes kreativa ådra. 
 

starquality

Åsa-Helena Borkesand: Världens vackraste brott

Jättegrattis till Åsa-Helena Borkesand som romandebuterar med ”Världens vackraste brott” – finns nu som ljudbok hos Storytel och Nextory mfl. Linn, Micke och sonen Elias, den trivsamma trion, lever på utmätt tid, då de har fått veta att Elias inte kommer att leva så länge. Man har nämligen upptäckt att han har en obotlig hjärntumör. Men tumören växer inte och allteftersom ökar hoppet. Elias får det dock svårt i skolan och man behöver göra en neuropsykiatrisk utredning och han får diagnosen ADHD och lindrig Asperger syndrom. När han ska fylla tolv år börjar han plötsligt frenetiskt att skissa på olika 3D bokstäver. Han har blivit helt fascinerad av graffiti och Linn och Micke som inte har någon kunskap om fenomenet, uppmuntrar honom i sitt nya intresse.

Vad de inte anar är att de som föräldrar kommer vara djupt involverade i graffitivärlden i mer än ett och ett halvt decennium. En värld som är fylld av både ljus, mörker, liv och död. Elias blir bättre och bättre på att måla och snart målar han på offentliga platser och blir gripen av polisen. Han är helt uppslukad av graffitin och förklarar att han aldrig kommer att sluta måla. ”Världens vackraste brott” är en självbiografisk skildring av en familjs kamp mot ett allt djupare nedbrytande medberoende och hur man ska förhålla sig till det märkliga fenomenet graffiti, som är en fantastisk konstart men också olaglig. Ett obegripligt brott där utövarna riskerar åtal och skyhöga skadestånd utan att tjäna en enda krona. En konstform som i samma stund som den blir laglig och uppskattad av etablissemanget, övergår till att bli street art och värderad på samma monetära sätt som övriga samhällets moderniteter. Men vem vill bli en ”sell out”?, frågar Elias. ”Världens vackraste brott” är första delen i en självbiografisk trilogi. Jag har haft nöjet att följa Åsa-Helenas skrivande under flera författarkurser och även i Manusgruppen.

starquality

Hans Fowelin: Otillgänglighetspunkten

Stort grattis till Hans Fowelin som romandebuterar med Otillgänglighetspunkten – arktiskt drama hos Ord och visor förlag. Sara försöker förstå varför hennes bror omkom på sin fjällvandring tidigare på sommaren. Polisen säger bara att det var en tragisk olycka, men Sara har svårt att tro på den förklaringen. Hon börjar söka upp människor som kan hjälpa henne. Till slut inser hon att svaret kan finnas uppe i fjällvärlden och reser iväg till samma område som brodern. Där måste hon klara sig i en natur som verkligen inte är ofarlig, men oväntad hjälp erbjuder sig när hon träffar en man på fjället. Tillsammans går de mot olycksplatsen med förhoppningen om att broderns öde ska klaras upp. Samtidigt har Sara en känsla av att de inte är ensamma, att någon har följt efter henne ända upp på fjället. Efterhand går det upp för henne att mycket står på spel, inte bara hennes eget liv. Romanen är en spänningsskildring som även handlar om det mänskliga livets villkor. Den utspelar sig dels i staden Lund och dels i den lappländska fjällvärlden.

Hans Fowelin har alltid varit fascinerad av den skandinaviska fjällvärlden. Intresset för fjällen har resulterat i två guideböcker för fjällvandrare. För drygt tio år sedan började Hans skriva en roman med fjällvärlden som fond. Skrivandet var svårare än han trodde och Hans valde att gå Författarkurs 1-3 för att vässa sitt manus. Hans är ämneslärare i matematik och naturvetenskap och har arbetat med vuxenutbildning samt logistik. Rötterna sträcker sig från Skåne och Småland men han har i Lund över halva livet. Beräknad utgivning är april 2022.

starquality

Jenny Momquist: Den ofrivilliga jägaren

Jättegrattis till Jenny Momquist som debuterar på Lind&Co med sin roman Den ofrivilliga jägaren. Kommer som ljudbok hösten 2022 men finns redan nu som tryckt roman. Jenny Momquist är dramapedagogen som blev arbetslös i början av pandemin, men istället för att ge upp väckte hon liv i sitt skrivande. Efter två kurser hos Jorun var hennes huvudperson född och nu är romanen redo att delas med många läsare. Kommer som ljudbok via Lind & Co den 12/9 men i tryckt form redan 24/2. En pensionär förväntas gå på bingo, baka kakor och delta i kyrkobasaren. Men det är sannerligen inte vad Greta Jansson planerar att göra. Under den sista dagen som administratör på polishuset i Karlstad laddar hon över all information om ett gammalt fall på ett USB-minne och stoppar ner det i handväskan. Nu ska fallet lösas, det är hon fast besluten om, även om det innebär en hel del lögner och olagliga handlingar. Det är ju med goda avsikter, intalar hon sig. Gretas tre vuxna barn, en pensionerad poliskommissarie, och en före detta kollega blir alla både hinder och tillgångar för henne när hon nu måste leva sitt dubbelliv utan att bli avslöjad.

starquality

Sandra Lindblom: Inte vad jag vill

Vårterminen andra året på gymnasiet kan knappast börja bättre för Tove. Hon blir tillsammans med Vix och allt börjar äntligen kännas normalt igen efter det som hände förra året. Det som hon inte berättat om för någon. Men ingenting går riktigt som hon tänkt sig. Vix förra flickvän Nellie vägrar släppa taget om honom och som om inte det vore nog så kommer Joakim tillbaka till stan. Kärleken som borde vara enkel är plötsligt väldigt svår och allt ställs på ända. Vad hände egentligen förra året mellan Tove och Joakim? Vem ska betala priset för sanningen? ”Inte vad jag vill” är en spänningsroman om det som inte ska hända. Om kärlek och vänskap. Om hur man går vidare och återtar kontrollen. Om hur man ger igen. Sandra jobbar som idag administratör på ett socialkontor och har skrivit den större delen av sitt liv. Synopsisarna har samlats på hög. När även det yngsta barnet började bli lite större så bestämde sig Sandra att det var dags att satsa på skrivandet.

Sagt och gjort gick hon första kursen för Jorun där hon skrev och avslutade bokmanuset till ”Inte vad jag vill.” I väntan på svar från förlag gick hon även andra kursen för Jorun där hon skrev och avslutade bokmanuset ”Om jag kunde”. Sandra brinner för att skriva för yngre vuxna och samhällsfrågorna idag. Stilen är realtistisk och genren är romantik. Det finns alltid ett större, djupare ämne som blandas med vanliga bekymmer och såklart kärlek. Våren 2022 debuterar hon med boken ”Inte vad jag vill” som även kommer som ljudbok och e-bok. Hösten 2022 kommer ”Om jag kunde” både som bok, e-bok och ljudbok. Läs mer på Sandras hemsida:
https://sandralindblom.se

 

starquality

Alicia Stenfors: Med järnhand ska vi driva mänskligheten mot lyckan

Alicia Stenfors bok handlar om Sovjetunionen, en supermakt som existerade i 70 år och som kollapsade på grund av ekonomiska problem. Hur kunde detta hända ett så rikt land? Varför kunde en kommunistisk stat inte existera? Ett klasslöst samhälle där all exploatering var förbjuden och samhället satsade all kraft på att människor skulle vara jämställda och lyckliga. Ekonomin var planerad, arbetarklassen priviligerad och barnundervisningen inriktad på att uppfostra blivande kommunister och kommunismbyggare. Med järnhand ska vi driva mänskligheten mot lycka är en mors och dotters berättelse om sitt liv i Sovjet.

Det är en blick inifrån, från de första åren då staten byggdes upp, genom Stalins repressalier, genom kriget och bibliska bilder av Leningrads belägring och svält, genom efterkrigets år med alla de efterföljande statsöverhuvuden med sina olika sätt att härska, till fullständig kollaps av ekonomi och fall. En berättelse om hur vanliga människor hade det, olika slags människor som varje samhälle består av. Boken består av två delar; den första delen kallas för ”Brott utan straff” och den andra delen kallas för ”Köerna efter lyckan.” Författaren är ryska, föddes och växte upp i Leningrad, gifte sig där och arbetade som läkare fram till Sovjetunionens fall.

Alicia Stenfors stod själv i dessa köer, åkte i bussarna, stretade varje dag för att ha mat på bordet och kläder på kroppen. Efter Sovjetunionens fall gifte hon om sig med en svensk och flyttade till Sverige. Hon fortsatte arbeta som läkare här i ytterligare 15 år och efter pensioneringen skrev hon denna bok. Under arbetet med boken deltog Alicia i Författarkurs 1 och 2 hos Jorun Modén, Det var inte lätt för en debutant att ge ut boken, men efter många försök fick Alicia napp hos bokförlaget Norlén & Slottner. 

 

starquality

Tua Burlin: Konungens sändebud

 Den unga Matilda har brutit sig in i fogdens borg för att hämta bevis på hans förräderi mot kung Gustav Vasa. Men Matilda fångas och fängslas. 

Riddare Trond, som i hemlighet är utsänd av kungen, fritar henne och tillsammans ger de sig av på en strapatsfylld ritt mot huvudstaden. Det är inte bara fogdens soldater de måste undkomma, utan också heta – men otillåtna – känslor som blossar upp allt häftigare mellan Trond och Matilda. 

Konungens sändebud är första delen i en trilogi – het historisk romance när den är som bäst. Den kommer ut i mars 2022 men går att förboka redan nu via Bokus. Inläsare till ljudboken är Gunilla Leining.

  I gott sällskap med många andra bokslukare har jag länge velat skriva en egen bok, men de skönlitterära ambitionerna fick stå tillbaka till förmån för karriär och ett tidskrävande hästintresse.

När jag väl lät skrivardrömmen ta plats kastade jag mig med liv och lust in i projektet under devisen: Hur svårt kan det va’? Ganska svårt visade det sig … Att skriva manus är ett hantverk och det tog tid att lära sig verktygen. Där hade jag god hjälp av Joruns kurser (jag har gått alla fyra).

Valet av genre var däremot enkelt. Jag älskar historisk romance och ville skriva en som utspelar sig i Sverige.

I min debutroman har jag använt en dramatisk epok som kuliss för en äventyrsfylld kärlekssaga: tiden då Gustav Vasa omdanade riket och Dackefejden rasade. Samhället präglades av enorma klasskillnader, snäva könsroller och brutal rättsskipning, men längtan efter kärlek och tillhörighet var lika starka drivkrafter då som nu.

Till vardags arbetar jag som chef för en affärsavdelning på ett fastighetsbolag.

 

starquality

Fatima Said: Räkna till nio men inte till tio

För snart ett år sedan dök 14-åriga Fatima Said upp på Författarkurs 1, med målet att både förkovra sin svenska och skriva böcker. Eftersom kursen är tänkt för vuxna hajade jag till för en sekund men kom genast att tänka på att jag var lika gammal som Fatima när jag började jobba som frilansskribent. Sällan har jag blivit så imponerad av en deltagares driv och beslutsamhet. Fatima kommer alltid med kloka kommentarer och hennes sätt att skriva är helt unikt.

Nu ger hon ut sin första roman, ”Räkna till nio men inte till tio”. Boken handlar om Amanda, som råkar resa till forntiden. Där träffar hon en man som heter Max och tillsammans försöker de hitta vägen tillbaka till sin egen tid. Jättegrattis till bokutgivningen Fatima!

Läs mer om Fatimas skrivande och beställ hennes bok här: https://tinyurl.com/239pwf97

 

 

starquality

Elisabet Essegård: Bokcirkeln i Haparanda

Jättegrattis till Elisabet Essegård som debuterar med sin roman ”Bokcirkeln i Haparanda”! Precis när Bea förlorat det avskydda jobbet på apoteket i Umeå kommer samtalet från hemtjänsten i Haparanda. Hennes frånvarande pappa behöver hjälp med sådant hemtjänsten inte kan erbjuda. Bea åker till hemstaden och tvingas möta honom på ett nytt sätt.

Pappa som varit karismatisk och självständig ligger liten och sårbar i en säng med stålgrindar. Under sin tid i Haparanda hamnar Bea på en dambjudning med den kära gamla Liisa, Mirja med skrattet, Vivi som tänker innan hon pratar och Majsan med sminket och sexlivet. Tillsammans startar de ”Bokcirkel nummer , helst också av författare från Tornedalen, och ses varannan vecka. Människorna i Haparanda blir alltmer viktiga för Bea. Damerna i bokcirkeln, hemtjänstens personal och så förstås Åke. Även relationen till hennes pappa växer sig allt starkare medan han blir svagare. Samtidigt har hon sin man och barn i Umeå och ett jobb att hitta.

”Bokcirkeln i Haparanda” handlar om att lämna den grå vardagen för att göra det man har lust med. Det är en samtidsroman om familjeband och vänskap skriven med mycket kärlek och humor. Elisabet Essegård är barnmorska och bor med sin familj i Umeå. Hon är uppvuxen i Haparanda och återkommer ofta till hemstaden som alltid gett henne kärlek och inspiration till nya saker i livet.

Elisabet uppskattar årstiderna i naturen om hon får sällskap, för hon är oftast väldigt sugen på att samtala. Hon fiskar, plockar bär och trattkantareller och åker skidor på vintern. Boken växte fram genom att Elisabets syster gick i flera bokcirklar och blev så lyckligt upptagen med att läsa alla böcker. Samtidigt gick Elisabet författarkurser hos Jorun och upptäckte glädjen i att skriva. Hon har alltid berättat, fantiserat och känt lusten för att skapa. När skrivandet fått plats i livet så blev det helt enkelt Elisabets allra bästa stunder. Beställ ditt eget exemplar av Bokcirkeln i Haparanda från Bokus eller din närmaste bokhandel!

starquality

Sofia Skog och Karl Frid: Under skinnet

Jättegrattis till Sofia Skog och Karl Frid, som tillsammans har skrivit Under skinnet: En manlig strippas bekännelser som publiceras av Bokfabriken. Karl Frid (Karl of Sweden) är Sveriges mest anlitade manliga strippa. Men när han drabbas av problem med hjärtrytmen i fängelset ser det ut att vara på väg åt ett annat håll. Efter den traumatiska händelsen börjar Karl analysera sitt liv: vem är han och hur har han hamnat i en cell med Sveriges värsta brottslingar? Från början en blyg och annorlunda kille med stora drömmar, uppväxt i en dysfunktionell familj och i tonåren med våld och missbruk.

Men den blyga killen hårdnar, glider ifrån skolan och hamnar i kriminellt umgänge. Samtidigt blir han erkänd för sitt yttre och värvas till en dokusåpa. Ett vilt krogliv följer och tar Karl vidare till uppdrag som manlig strippa och en värld med droger, sprit och pengar. Karls pengahunger växer och drar in honom i ekonomisk brottslighet. Han åker fast och döms till fyra års fängelse. Hjärtrusningen i cellen blir början på Karls resa in i sig själv och till ett nytt liv. Med sin självbiografi Under skinnet, En manlig strippas bekännelser vill Karl inspirera andra till att oavsett vad du utsatts för, så går det att göra en förändring och ta kontroll över sitt liv. 

KARL FRID, född 1976, är verksam som hälsocoach och hjälper andra till en bättre livsstil. SOFIA SKOG, född 1977, arbetar som försäljnings- och marknadschef.

starquality

Emelie Joners: En annan del av mig

Jättegrattis till Emelie Joners som romandebuterar med ”En annan del av mig”!

Våra själar är som slöjor i vinden, skira, böljande och så lätta att tappa taget om. Och har vi en gång förlorat greppet spelar det ingen roll hur långt vi springer, eller hur högt vi hoppar. Vi kan inte nå dem. Vi kan bara stå med nakna, såriga fötter på jorden och se hur de virvlar upp mot himlen, innan de slutligen försvinner.

När Anna Svensson blir lämnad av sin pojkvän, rasar hennes liv samman. Samtidigt dör hennes kalla och reserverade mormor Alva och tar med sina hemligheter i graven.

För att få veta mer om Alvas liv och komma ifrån hem­staden, beger sig Anna till Hälsingland och den övergivna släktgården. Där träffar hon Evert, som bor ensam i skogen och skyr omvärlden, och hans enda vän, lantbrukaren Jonas, vars liv har stagnerat.

Emelie Joners är förskollärare och lantbrukare. Hon är född och uppvuxen i Gästrikland men bor numera i Järvsö, Hälsingland, där hon driver ett jordbruk tillsammans med sin man. Hon började skriva i tidiga tonåren, och i samband med att hon blev förälder bestämde hon sig för att satsa helhjärtat på drömmen att bli författare. För att utveckla sitt skrivande, studerade hon ett år på Skrivarakademin i Stockholm, och gick också två kurser för Jorun Modén. Genom textsamtal och handledning växte skrivandet fram, och hon började skriva på manuset som nu har resulterat i hennes debutroman, En annan del av mig

starquality

Ingela Sand: Från Djursholm till Danvikstull


Foto: Eva Lindblad/1001bild.se

Jättegrattis till Ingela Sand som romandebuterar med Från Djursholm till Hornstull hos Lind&Co! Att hon skrev under ett äktenskapsförord när hon var ung hade Gunhilde faktiskt glömt bort. Men nu, nästan fyrtio år senare, blir hon bryskt påmind och måste lämna sitt liv som lyxhustru i Djursholm och flytta till en sliten lägenhet på Södermalm. Sviken och bedrövad inser hon att hon måste ta tag i sitt liv. Hon måste kunna försörja sig på egen hand och intalar sig själv att hon klarar sig utmärkt utan en man. Hon har ju sin orkidé och domherren att prata med och Richard Gere håller henne sällskap när hon vill.

Men ett litet lapptäcke ger hennes nya liv en skjuts. Och när hon svarar på en lapp i porten om hundvakt blir ingenting som hon tänkt sig.

 

Författaren Ingela Sand bor på Södermalm i Stockholm. Precis som sin huvudperson Gunhilde gillar hon att dansa och hon har sytt lapptäcken till alla sina barnbarn, en teknik som hennes mormor lärde henne. Från Djursholm till Hornstull är hennes romandebut och hon skriver redan på uppföljaren. Köp din egen Från Djursholm till Hornstull här.

Jag har haft glädjen att följa Ingela Sands skrivande under flera författarkurser!

starquality
Katarina Petersmo: Där floden dansar
Jättegrattis till Katarina Petersmo, som är aktuell med novellsamlingen Där floden Dansar. Det är en samling med nio noveller, där kreativitet och kärlek står i fokus. Boken inleds med en definition på ordet Hängivelse, vilket genomsyrar alla texterna. Som att äta sig fet för att vara inspiration till sin partners lerfigurer, eller vara skrivlärare och använda sina studenter för att nära sin egen kreativitet. I själva verket finns hängivelse i det mesta hon skriver. För tio år sedan vann hon Icakuriens stora novelltävling, med en berättelse om en kvinna som sov i en hundkoja – för att vara nära den hon älskar. Ända sedan dess har hon haft en dröm om att skriva en novellsamling.

Men Katarinas debut blev en roman, Jag skriver mig bort från dig nu (2018). I år finns hennes novell Mitt lilla honungsbi med i Faktum Novell (en novellsamling som säljs till förmån för hemlösa). Till vardags jobbar hon som frilansande skribent och copywriter. Hon har studerat Kreativt skrivande på Högskolan i Gävle och kortare distanskurser i skrivande.

Under senare år har hon gått två av Jorun Modéns författarkurser, vilket hon beskriver som en fantastisk plats att testa och utveckla idéer och manus. Där har hittat skrivvänner och testläsare som finns kvar även när kurserna är avslutade. Boken finns även som ljudbok. Välkommen till hennes instagram: katarinapetersmo_skrivliv Och hemsida: Katarinapetersmo.se

starquality

Therése Johansson: Jag firar inte jul

Jättegrattis till Therése Johansson som är aktuell med feelgoodromanen ”Jag firar inte jul” på Saga Egmont förlag. Du får följa Lizzie som absolut inte firar jul. Det spelar ingen roll hur mycket hennes jultokiga chef på caféet i Gränna än försöker – hon vägrar att delta. Julen är inte för henne och punkt slut. Det är så det blir när man haft en trasslig barndom, med en mamma som tyckte det var viktigare att festa än att fira med sin lilla dotter. Men allt det där har Lizzie hållit för sig själv. Inte ens storasyster Ellen vet något. Hon var ju ändå alltid i fjällen med pappa om jularna.

När julhelgen närmar sig får caféet allt oftare besök av den ensamstående pappan Marcus och hans dotter Elin. Lizzie kan inte blunda för att hon känner sig attraherad av Marcus – han är ju faktiskt vrålsnygg. Men allt eftersom de kommer varandra närmare inser Lizzie att saker och ting börjar bli komplicerade. Marcus är helt fantastisk och lilla Elin önskar sig en bonusmamma i julklapp. Om det bara inte vore för att Lizzie alltid hatat julen så skulle det kanske kunna bli så. Men det förflutna går inte att ändra på – hur innerligt man än önskar. Men kanske kommer denna julen bli annorlunda? Therése Johansson är en svensk författare från Smålandsstenar. Hon har arbetat inom skola och barnomsorg i mer än tjugo år och har även ett stort intresse för teater och historia. Therése skriver berättelser med lyckliga slut, men vägen dit är ofta långt ifrån spikrak. Jag firar inte jul ges ut som ljudbok – läs mer på Theréses hemsida eller köp ditt eget exemplar i nätbokhandeln.

starquality

Ännu fler har blivit utgivna efter författarkurser hos mig – nedan hittar du länkar till fler kursdeltagare som blivit författare. De senaste åren har 20-28 författare per år blivit utgivna. 

VI BLEV UTGIVNA SIDAN 5

Har du gått en skrivarkurs hos Författarkurs.se och blivit utgiven? Hör av dig så sprider vi nyheten och inspirationen vidare! Vill du också skriva noveller eller romaner, eller kanske helt enkelt för att det är så roligt och utvecklande? Välkommen att gå en författarkurs med mig. Du hittar alla skrivkurser via toppmenyn,

Share