Författarbesök och föreläsningar

Jag kommer gärna på författarbesök med mina böcker EmblaVidunder och Samael – senaste framträdandet hos Stadsbiblioteket var oerhört inspirerande och både yngre och äldre deltagare ställde massor av intressanta frågor. Dessutom erbjuder jag föreläsningar om skrivandets hantverk och magi – och jag kan skräddarsy evenemang och utbildningar för författare på alla nivåer. Jag har även hållit i skrivutbildning för företag, då inriktat på konsten att nå fram till sin läsare och vässa sin kompetens för yrkesskrivande.

Författarbesök
År 2017 utkom min senaste bok Vidunder: magiska väsen och deras läten på Max Ströms förlag, ett drömprojekt illustrerat av Henrik Tamm och Peter Bergting, samt ljudsatt av Nakatomi Productions. Vidunder är en bok för alla som vill låta sig förtrollas av sagoväsen och monster, men som också vill veta mer om var de kommer ifrån.
Min debutroman heter Samael och handlar om tre bröder som härstammar från fallna änglar, men också om att förlora ett syskon. Ett utdrag ur ”Samael” finns med i antologin ”Svenska i dag – Från Tolkien till Thydell.” Våren 2013 fick jag hederspris i MIX förlags och SF-bokhandelns novelltävling för min novell ”Socioterna”. Jag har precis avslutat en ny roman med en knivsudd magisk realism.

Vad jag gör under författarbesöken
1. Vidunder: om magiska väsen och deras läten. Vi bläddrar i den vackra boken Vidunder och pratar om favoritväsen. Barn från 9 – 12 år bjuds in att rita sina favoritmonster och gissa vilka läten som hör ihop med vilka varelser. Vi pratar om sagor och myter, men också om hur seglivade troll, skogsrån och vampyrer är. De lever ju vidare i vår tids böcker, filmer och dataspel! Med större barn och vuxna diskuterar vi också var myterna kommer ifrån. Finns det rent av bevis för att det har funnits väsen och vidunder? För större sällskap tar jag med en presentation med ljud.

2. Bland änglar och demoner. Har du någon gång känt dig annorlunda, monstruös eller speciell? Jorun Modén bjuder in till ett program om utanförskap och att övervinna sina egna fördomar. Hennes kritikerrosade roman Samael handlar inte bara om fallna änglar, utan också om att känna sig annorlunda, monstruös eller speciell.

BOKA FÖRELÄSNING GENOM FÖRFATTARCENTRUM
eller maila direkt till jorun.moden@gmail.com så hittar vi en lösning. Minimiarvode enligt Sveriges Författarförbunds rekommendationer.

FÖRELÄSNINGAR OM SKRIVANDETS HANTVERK OCH MAGI
Behöver du en inspiratör som är lika van vid att vända sig till nybörjare och lekmän som till proffs? Boka en föreläsning där du får aha-upplevelser och inspiration kring berättarstruktur, konsten att skriva för att bli läst, beröra eller uppröra! På Egenutgivardagen 2018 (med BoD som arrangör och vackra Nalen som inramning) handlade föreläsningen om konsten att skapa och hålla en röd tråd. Författare och representanter för bokbranschen träffades, knöt kontaktar och diskuterade i den härliga stämningen.

Jag har uppslag och material kring det mesta som rör kreativt skrivande, kontakta mig gärna så diskuterar vi möjligheter kring ditt evenemang. Använd kontaktformuläret eller maila jorun.moden@gmail.com

Share