författardrömmar

Premiär för ”Författarkurs 1” i Gamla Stan!

forfattarcafe6

En dröm slår in i höst – att erbjuda ”Författarkurs 1” på ett café i Gamla Stan i Stockholm! Från och med den 29 augusti samarbetar jag med Renée Ripman som nyligen öppnat ett café speciellt anpassat för författare: Coffee Stop på Skomakargatan 9. Kaffe eller te ingår i kursen, liksom den inspirerande miljön, kurskamrater och handledning som hjälper dig nå ditt personbästa, oavsett om du vill skriva roman eller utforska skrivandet för nöjes skull. Renée välkomnar särskilt författare till sitt café, där det även finns tillgång till wifi.

forfattarcafe3Allt det här får du:
– Tio teorilektioner (fördelade på åtta veckor med normal studietakt), inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och får berättarknep som driver handlingen framåt och höjer spänningen. Du lär dig gestaltning och stilknep som omedelbart höjer din nivå. Dessutom går vi igenom hur du presenterar ditt manus för bokförlag på ett proffsigt sätt.

– Personlig handledning. Tillfällen att ta med dig egna texter och få feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt. Vi jobbar med konstruktiv kritik och du får med dig tips för att utveckla ditt skrivande.

– Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

– Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt. För att få fullt utbyte av kursen är det en fördel om du kan avsätta minst 3 timmar i veckan utöver lektionstiden.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Pris: 3.200 kr för 10 lektioner fördelade på 8 träffar, två timmar per träff.
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar eller diskutera en bokidé så gör vi det.

HÖSTTERMINEN 2016 – GAMLA STAN I STOCKHOLM
forfattarcafe6Det blir endast en kursstart för del 1 i höst – men när platserna tar slut går det även bra att boka på distans eller intensivhelg i Älta. Vi kommer att hålla till på Coffee Stop på Skomakargatan 9 i Gamla Stan.
Kursstart 1: Start måndag den 29 augusti 18:00, därefter samma tid åtta måndagar: 29 augusti, 5 september, 12 september, 19 september, 26 september, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober (den 3 oktober är vi lediga).

Möjlighet finns att gå del 2 redan samma termin – välkommen med din intresseanmälan till jorun.moden@gmail.com

Tid: 18 – 20. Kort fikapaus med kaffe/te och tilltugg ingår.
Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Plats:  Lokal på Söder nära Skanstull

skrivoavsettvad

Jag som leder kursen heter Jorun Modén och har under flera års tid fått högsta betyg från mina kursdeltagare. Fler och fler som gått kursen är nu utgivna författare, men du är precis lika välkommen om du vill utforska skrivandet som kreativt uttryck.
Författarkurs 1 ges även som intensivhelg på Älta Kulturknut i Nacka. Dessutom finns möjlighet att gå kursen på distans, allt du behöver är en dator med internetuppkoppling. Nästa tillfälle att gå distanskursen  blir den 26 juni 2016 och i form av Bootcamp, därefter den 30 augusti och då som 8-veckorskurs. Intensivhelg: 30 – 31 juli ges på Älta kulturknut. Läs mer här

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

En kommentar

 • Sigrid ridderstolpe

  Hej Jorun. Vi är två kvinnor som börjat släktforska tillsammans och nu har vi båda fått intressanta material som vi skulle vilja kunna berätta om på ett intressant sätt. Ingen av oss vill skriva rent skönlitterärt. Vi skulle vilja göra berättelser av det vi funnit och knyta det till de sammanhang som rådde vid tiden när de levde. Tex har jag forskat om min mormors mor som levde ett lite speciellt liv på 1800-talet. Jag vet en hel del om henne som jag vill berätta. Men till dessa historier vill jag kunna berätta om Värmland, Stockholm, villkoren för fattiga/rika människor, villkoren för kvinnor, barnmorskornas situation mm. Hoppas du kan begripa ungefär hur jag menar?
  Vi har inte hittat någon bra kurs på folkuniversitetet som kan matcha våra önskemål. Nu råkade jag ta en fika på författarcafeet och fick då uppslaget att kontakta dig.
  Jag förklarar gärna mer om du tror att vi kan passa på dina kurser.
  Med vänlig hälsning,
  Sigrid Ridderstolpe
  079-3477042

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *