Författarkurs 1

skrivoavsettvadFörfattarkurs 1 finns både som fysisk kurs på ett mysigt café i Gamla Stan i Stockholm (mer info längre ner på sidan) samt som intensivhelg på Älta Kulturknut i Nacka. Dessutom finns möjlighet att gå Författarkurs 1 på distans, allt du behöver är en dator med internetuppkoppling.

Fler och fler som gått kursen är nu utgivna författare, men du är precis lika välkommen om du vill utforska skrivandet som kreativt uttryck och hobby. Jag som leder kursen heter Jorun Modén och har under flera års tid fått högsta betyg från mina kursdeltagare.

forfattarcafe0FÖRFATTARKURS 1
Boka Författarkurs 1 i Gamla stan med start den 29 augusti här (mer om programmet längre ned på sidan).

Boka Författarkurs 1 i Gamla stan med start den 7 november här eller via knappen nedan (mer om programmet längre ned på den här sidan).

 

Kursbeskrivning
”Vill du bli författare?” är en författarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som författare samtidigt som du får en första verktygslåda för skrivandet och massor av inspiration.

Allt det här får du:
– Tio teorilektioner (fördelade på åtta veckor med normal studietakt), inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och får berättarknep som driver handlingen framåt och höjer spänningen. Du lär dig gestaltning och stilknep som omedelbart höjer din nivå. Dessutom går vi igenom hur du presenterar ditt manus för bokförlag på ett proffsigt sätt.

– Personlig handledning. Tillfällen att ta med dig egna texter och få feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt. Vi jobbar med konstruktiv kritik och du får med dig tips för att utveckla ditt skrivande.

– Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

– Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt. För att få fullt utbyte av kursen är det en fördel om du kan avsätta minst 3 timmar i veckan utöver lektionstiden.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Pris: 3.300 kr för 10 lektioner fördelade på 8 träffar, två timmar per träff.
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar eller diskutera en bokidé så gör vi det.

HÖSTTERMINEN 2017 – GAMLA STAN I STOCKHOLM
forfattarcafe6Hösten 2017: Kursstart 1 den 29 augusti klockan 18:00 – 20:00, därefter den 5 september, 12 september, 19 september, 26 september, 3 oktober, 17 oktober och 25 oktober. Vänligen observera att alla kvällar är tisdagar utom den sista som är en onsdag.
Plats: Café Coffee Stop i Gamla Stan, Skomakargatan 9.

Kursstart 2 2017: Start 7 november 18:00- 20:00, därefter den 14 november, 21 november, 28 november, 5 december, 7 december, 12 december och 19 december.

Kort paus med kaffe/te ingår. Fika finns att köpa på plats, ta med dig eget mellanmål/ fika om du behöver (till exempel på grund av allergi).

Intensivhelg: 11 – 12 november på Älta kulturknut. Läs mer här

Distans: Nästa kursstart blir den 30 augusti. Läs mer här.

Share