Distanskurser

Samtliga skrivarkurser ges även som distanskurser och är då helt internetbaserade. Här hittar du information om alla författarkurser på distans på en sida.

FÖRFATTARKURS 1 – SKRIV VAR DU VILL! – DISTANS
Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Våren 2018 börjar nästa 8-veckorskurs den 11 april. Allt du behöver för att delta är en dator med internetuppkoppling Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

Du kommer att få utforska vad som händer med ditt skrivande när du får lära dig proffsens verktyg och tekniker, oavsett om du skriver för nöjes skull eller med målet att bli publicerad. Flertalet författare som gått just Författarkurs 1 är nu utgivna författare men du är lika välkommen för att utveckla ditt skrivande för ros skull.

Författarkurs 1 på distans med start den 11 april är FULLBOKAD. Anmälan till författarbootcamp på distans tas emot här eller via länken nedan. Mer information om sommarens bootcamp på distans på denna sida.

skrivarkursFörfattarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som inte bara är ute efter övningar och diskussion, utan också vill få en första verktygslåda som författare och konstruktiv feedback. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, använder berättarknep, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog. Vi går också igenom hur du går till väga när manuset är klart och du vill få din bok utgiven (till vänster ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare). Kursplanen och innehållet är mycket likt upplägget för en fysisk skrivarkurs, men eftersom jag utgår från deltagarna i varje grupp, händer det alltid något nytt.

Skrivlust och kreativitet är ledord under den här författarkursen – det ska vara roligt att fördjupa sig i skrivandet. Om du upplever att du har svårt för att hitta skrivtid, har en jobbig inre kritiker eller inte vet hur du ska fortsätta din historia, så hjälper jag dig att lösa det. För mig är skrivtid och konsten att lösa blockeringar minst lika viktiga som teknik, annars blir det kanske ingen bok över huvud taget.

Distanskurs – så funkar det
Du kan gå distanskurs i olika takt: normal, intensiv och Bootcamp.
Normal studietakt pågår i åtta veckor och du får en ny lektion varje vecka plus två bonuslektioner. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 7 timmar per studievecka. Varje vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, oftast kvällstid eller helg för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten.
Intensiv studietakt pågår i fem veckor. Du får två nya lektioner i veckan och på slutet en extra vecka till att lämna in uppgifter samt knyta ihop. Förväntad studietid är 7 – 14 timmar per studievecka. Två gånger i veckan erbjuds lärarledd live chatt. Arkivet läggs upp på lektionssajten utifall att du inte har möjlighet att närvara.
Bootcamp är en högintensiv studieform som ges på sommar och ibland andra lovperioder. Du studerar under åtta dagar och får en lektion om dagen. Varje dag bör du avsätta 3 – 7 timmar. Varje kväll ses vi i en lärarledd live chatt.

fika för skrivarkursAllt det här får du:

– Tio teorilektioner (fördelade på åtta veckor), inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och får berättarknep som driver handlingen framåt och höjer spänningen.

– Du lär dig gestaltning och stilknep som omedelbart höjer din nivå. Dessutom går vi igenom hur du presenterar ditt manus för bokförlag på ett proffsigt sätt.

– Personlig handledning. Du får en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter både från kursledaren och andra deltagare. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt. Vi jobbar med konstruktiv kritik och du får med dig tips för att utveckla ditt skrivande.

– Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

– Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Författarkurs 1 start 11 april: Skrivarkurs på distans – 8 veckor
Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Studietakt: Normal.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Övrigt: Du går tillgång till en lösenordsskyddad lektionssajt där du studerar teori och skrivtränar. Lärarledd chatt en gång i veckan (45 minuter), diskussionsforum och egen skrivarsida.

Pris: 2.700 kr för tio lektioner fördelade på åtta veckor, chatt varje vecka (45 minuter).
Chattschema onsdagar 19:00 eller 20:00.

För intensivkurs på fem veckor: 2.700 kr för tio lektioner fördelade på fem veckor, chatt två kvällar i veckan 20:00 (45 minuter per träff). Chattarna ges måndagar och torsdagar, missade tillfällen går att ta igen. 

FÖRFATTARKURS 2 – DISTANS
Nästa fortsättningskurs med normal studietakt startar onsdag den 11 april. Om du vill gå Författarkurs 2 på distans kan du anmäla dig direkt här/ genom att klicka på bokningsknappen – eller läs mer om kursens upplägg nedan.
Distanskursen ”Fördjupning för författare” passar dig som redan skriver mycket eller som har gått en nybörjarkurs och vill utvecklas vidare i ditt författarskap. Vi kommer inte bara att fördjupa oss i gestaltning och stil, utan också ta upp andra viktiga frågor, som drama på mer komplicerad nivå, att jobba med olika konfliktlager, proffsens dialogtekniker och hur man skapar en författarplattform. Ni får också med er mina bästa lektörsknep för att redigera manus.

Jag som leder kursen är författare och lektör, samt grundare av forfattarkurs.se. Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd.

Allt det här får du
1. Tio lektioner under åtta veckor, inklusive övningar och diskussioner. Fokus i den här kursen är att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment som ”tre lager konflikt” samt proffsens dialogtekniker. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid minst fem tillfällen får du lärarfeedback på en av dina texter, men du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater (totalt ca 20 – 25 boksidor, 5000 ord eller 30.000 tecken). Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Chatt varje vecka. Schema återfinns längre ner på sidan. Du får direkt svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta på den ordinarie chattiden kan du även diskutera när det passar dig.

4. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på 10 – 12 deltagare. Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig.

5. Individuell coaching. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

Studietakt och schema
Kursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 3 timmar i veckan på kursen.

Chattschema Författarkurs 2/ Distans –  onsdagar 21:00 – 21:45
Nästa kursstart blir onsdag den 11 april. Chattkvällar blir den 11 april, 18 april, 25 april, 9 maj, 16, maj, 23 maj, 30 maj och 6 juni.

FÖRFATTARKURS 3 PÅ DISTANS
Nästa kursstart på distans beräknas till hösten 2018. Kursen går inte att boka online förrän lite närmare tiden. Maila mig gärna för att stå på intresselista och få schemat när allt är klart (ej bindande): jorun.moden@gmail.com

Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat. Under åtta veckor och tio lektioner utforskar vi skrivandets process djupare och prövar verktyg för att skriva mer levande. Ett annat mål är att förstå hur sinnena och hjärnan samverkar hos författare och läsare.

Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler, Julia Cameron och Margaret Atwood.

Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London.

Nivå: Medel till avancerad. Du har antingen gått någon skrivkurs tidigare eller är van vid att skriva mycket.
Pris: 2.700 kr för 10 lektioner fördelade på åtta veckor, chatt en gång i veckan.

Kursplan – en överblick
1. Resan börjar – Författartyper och skrivritualer
2. Den kreativa hjärnan
3. Karaktärer som gör som de vill
4. Psykologiska knep och relationer
5. Arketyper i berättelser
6. Hjältens resa
7. Verktyg för berättarproffs
8. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig
Nivå: Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt om du önskar.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Pris: 2.700 kr för 10 lektioner på distans (ca 8 kursveckor).
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

VÄLKOMMEN!

Share