Distanskurser

Samtliga skrivarkurser ges även som distanskurser och är då helt internetbaserade. På den här sidan har jag samlat information om samtliga distanskurser på ett ställe. Du är varmt  välkommen att höra av dig till jorun.moden@gmail.com om du har frågor och funderingar, eller om du vill förboka en plats.

FÖRFATTARKURS 1 – DISTANS
Nästa kursstart blir den 25 juni och är en intensivkurs – läs mer här. Till hösten börjar nästa kurs den 30 augusti och kursen pågår under 8 veckor. Allt du behöver för att delta är en dator med internetuppkoppling. Kursplanen hittar du längre ned på den  här sidan. Välkommen att maila jorun.moden@gmail.com om du har frågor eller vill anmäla dig!

Som distanskurs heter kursen ”Författarkurs 1 – Skriv var du vill!”. Kursplan och innehåll är mycket likt upplägget för en fysisk kurs, men eftersom jag utgår från deltagarna i varje grupp, händer det alltid något nytt. Det här är en författarkurs för dig som inte bara är ute efter skrivövningar, utan också vill få en första verktygslåda som författare. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, använder berättarknep, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog. Vi går också igenom hur du går till väga när manuset är klart och du vill få din bok utgiven. Skrivlust och kreativitet är ledord under den här författarkursen – det ska vara roligt att fördjupa sig i skrivandet. Varje kurs utgår från deltagarna, så om du till exempel vill ha tips om hur du tar dig förbi skrivblockeringar eller hur du ska komma vidare i handlingen, får du det.

En distanskurs pågår i åtta veckor och du får en ny lektion varje vecka plus två bonuslektioner. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare. Varje vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, oftast kvällstid eller helg för att tiderna ska passa så många som möjligt. Om du missar en enstaka chatt är det ingen fara, chattarkiven läggs upp på lektionssajten och du har även tillgång till ett diskussionsforum samt kan maila kursledaren.

Pris: 2.600 kr för tio lektioner fördelade på åtta veckor, chatt varje vecka (45 minuter).

Chattschema onsdagar 19:00 eller 20:00
Kursstart hösten 2017: Start den 30 augusti. Föranmälan tas emot via mail till jorun.moden@gmail.com

FÖRFATTARKURS 2 – DISTANS
Nästa fortsättningskurs med normal studietakt startar den 30 augusti – välkommen med din föranmälan till : jorun.moden snabela gmail.com
Sommaren 2017 finns även möjlighet att studera del 2 som intensivvecka – läs mer här.

Distanskursen ”Fördjupning för författare” passar dig som redan skriver mycket eller som har gått en nybörjarkurs och vill utvecklas vidare i ditt författarskap. Vi kommer inte bara att fördjupa oss i gestaltning och stil, utan också ta upp andra viktiga frågor, som drama på mer komplicerad nivå, att jobba med olika konfliktlager, proffsens dialogtekniker och hur man skapar en författarplattform. Ni får också med er mina bästa lektörsknep för att redigera manus.

Jag som leder kursen är författare och lektör, samt grundare av forfattarkurs.se. Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd.

Allt det här får du
1. Tio lektioner under åtta veckor, inklusive övningar och diskussioner. Fokus i den här kursen är att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment som ”tre lager konflikt” samt proffsens dialogtekniker. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid minst fem tillfällen får du lärarfeedback på en av dina texter, men du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater (totalt ca 20 – 25 boksidor, 5000 ord eller 30.000 tecken). Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Chatt varje vecka. Schema återfinns längre ner på sidan. Du får direkt svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta på den ordinarie chattiden kan du även diskutera när det passar dig.

4. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på 10 – 12 deltagare. Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig.

5. Individuell coaching. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

Studietakt och schema
Kursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 3 timmar i veckan på kursen.

Chattschema Författarkurs 2/ Distans –  tisdagar 20:00 – 20:45
Nästa kursstart beräknas till den 31 januari 2017. Vi har vår första chatt den 31 januari, därefter den 7 februari, 14 februari, 21 februari, 7 mars, 14 mars, 21 mars, och 28 mars.

FÖRFATTARKURS 3 PÅ DISTANS

Nästa kursstart på distans blir våren 2018. Maila mig gärna för att anmäla dig eller stå på intresselista: jorun.moden@gmail.com

Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat. Under åtta veckor och tio lektioner utforskar vi skrivandets process djupare och prövar verktyg för att skriva mer levande. Ett annat mål är att förstå hur sinnena och hjärnan samverkar hos författare och läsare.

Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler, Julia Cameron och Margaret Atwood.

Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London.

Nivå: Medel till avancerad. Du har antingen gått någon skrivkurs tidigare eller är van vid att skriva mycket.
Pris: 2.600 kr för 10 lektioner fördelade på åtta veckor, chatt en gång i veckan.

Kursplan – en överblick
1. Resan börjar – Författartyper och skrivritualer
2. Den kreativa hjärnan
3. Karaktärer som gör som de vill
4. Psykologiska knep och relationer
5. Arketyper i berättelser
6. Hjältens resa
7. Verktyg för berättarproffs
8. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig
Nivå: Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).

Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt om du önskar.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Pris: 2.600 kr för 10 lektioner på distans (ca 8 kursveckor).
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

VÄLKOMMEN!

Share