Författarkurs på distans – Bootcamp sommaren 2019

Vill du komma i skrivform på åtta dagar och få med dig en verktygslåda så att du enkelt kan repetera och gå igenom olika moment på egen hand? Under en intensiv författtarkurs med massor av skrivglädje studerar du på tider som passar dig i sällskap med andra skrivsugna och din kursledare. Allt du behöver är en dator och internetuppkoppling, sedan kan du studera skrivkonst oavsett var du råkar befinna dig i sommar.  Det här är en skrivarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som skribent, vässa författarblicken och om du önskar kan du passa på att påbörja ett eget skrivprojekt. Efter intensivkursen har du tillgång till lektionssajten under resten av sommaren samt får med dig en PDF med allt vi gått igenom så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill. Även Författarkurs 2 ges som Bootcamp på distans, med start den 28 juli. Mer info längre ned på sidan.

Boka din plats på Författarkurs 1 – Bootcamp inför kursstart 1 den 23 juni via bokningsknappen nedan! 

 

 

Boka din plats på Författarkurs 1 – Bootcamp inför kursstart 2 den 28 juli via bokningsknappen nedan! 

 

Jag som leder författarkursen är författare och lektör, samt grundare av forfattarkurs.se. Kursen har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Du behöver avsätta minst 2 timmar om dagen under de åtta dagar som kursen pågår för att få fullt utbyte av dina studier

Pris: 2.700 kr för åtta studiedagar och tio lektioner, inklusive övningar, feedback på texter och live chatt. Efter avslutad kurs får du ett kurskompendium (mailas som pdf) med alla lektioner och övningar vi jobbat med, samt möjlighet att beställa studieintyg.

Allt det här får du:
1. Tio teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, får berättarknep som omedelbart höjer din nivå, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och lär dig hur du presenterar ditt manus för bokförlag.

2. En egen skrivarlya. Du får personlig lektörskritik på upp till fem egna texter under kursen (max 1000 ord per text) och kan posta fler texter för utbyte av kritik med dina kurskamrater. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina alster och för att vi har så roligt.

3. Tillfälle att chatta varje kväll, totalt åtta tillfällen. Du får direkt svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet och författarkursen till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta på den ordinarie chattiden kan du även diskutera när det passar dig.

4. Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar eller diskutera en bokidé så gör vi det.

5. Efter intensivkursen har du tillgång till lektionssajten under resten av sommaren samt får med dig en PDF med allt vi gått igenom så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill.

Studietakt och schema
Det här är en författarkurs som är maximalt flexibel: du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 2 till 3 timmar om dagen på författarkursen beroende på ambitionsnivå.

Chattschema – Författarkurs 1
23 juni 19:00 – 19:45 Inledning, hitta sin bokidé, konsten att skapa skrivtid och rutiner.
24 juni 19:00 – 19:45 Drama, planera och strukturera noveller och romanbyggen.
25 juni 10:00 – 10:45 Levande karaktärer
26 juni 19:00 – 19:45 Dialoger
27 juni 19:00 – 19:45 Miljöer
28 juni 19:00 – 19:45 Berättarknep
29 juni 19:00 – 19:45 Språk och stil
1 juli 19:00 – 19:45 Knyta ihop, redigering och publicering.

Kursledaren är tillgänglig via e-post, chatt och kommentarer. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig! Mejla mig gärna på jorun.moden@gmail.com

Författarkurs 2 – BOOTCAMP på distans
Fokus under Författarkurs 2 är att vässa verktygen för författandet, men också lära oss några nya, till exempel dialogtekniken puls, polaritet och berättarteknik, samt olika knep som gör dig skickligare på att jobba med scener och nå fram till din läsare. Du kan ha med dig ett eget roman/ novellprojekt till kursen. Till varje teorimoment i författarkursen finns både övningar för den som vill jobba med själva verktygen, och övningar som går att tillämpa på eget projekt. Boka din plats på Författarkurs 2 – Sommarbootcamp via knappen nedan eller läs mer om programmet längre ned på sidan.

 

Start den 28 juli 19:00 – sista dagen blir den 5 augusti

Pris: 2.700 kr för åtta studiedagar och tio lektioner, inklusive övningar, feedback på texter och live chatt. Efter avslutad kurs får du ett kurskompendium (mailas som pdf) med alla lektioner och övningar vi jobbat med, samt möjlighet att beställa studieintyg.

Allt det här får du

1. Tio lektioner under åtta veckor, inklusive övningar och diskussioner. Fokus i den här författarkursen är att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya. Du får också tips om hur du redigerar din text som en lektör och en bonuslektion om guerillamarknadsföring för författare.

2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Du får personlig lektörskritik på upp till fem egna texter under kursen (max 1000 ord per text) och kan posta fler texter för utbyte av kritik med dina kurskamrater. Just den här delen i författarkursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina alster och för att vi har så roligt.

3. Chatt varje vecka. Schema återfinns längre ner på sidan. Du får direkt svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta på den ordinarie chattiden kan du även diskutera när det passar dig.

4. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på 10 – 12 deltagare. Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig.

5. Individuell coaching. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

6. Efter intensivkursen har du tillgång till lektionssajten under resten av sommaren samt får med dig en PDF med allt vi gått igenom så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill.

Studietakt och schema
Kursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 2 till 3 timmar om dagen på kursen beroende på ambitionsnivå.

Chattschema – Författarkurs 2
Följande chattider gäller sommaren 2019:
28 juli 20:00 – 20:45 Presentation, skrivtid och teknik för att hitta den röda tråden.
29 juli 20:00 – 20:45 Premiss, drama/ berättelsens stigar, prolog.
30 juli 20:00 – 20:45 Djupanalys av karaktär, psykologi och gestaltning.
1 augusti 20:00 – 20:45 Dialoger och psykologi. Teknik: Använda puls.
2 augusti 20:00 – 20:45 Polaritet, kontrast och konflikt.
3 augusti 20:00 – 20:45 Gestaltning, stilutveckling, öva på att skriva målande/ avskalat.
4 augusti 20:00 – 20:45 Scenteknik och miljöer. Dra in läsaren i scenen/ tjurens öga.
5 augusti 20:00 – 20:45 Stryka och förhöja. Redigera som ett proffs/ lektörsgranska  ditt eget manus.
Bonuslektion: Guerillamarknadsföring för författare.

Kursledaren är tillgänglig via e-post, chatt och kommentarer. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig! Mejla mig gärna på jorun.moden@gmail.com

Share