Skrivkurser sommaren 2023

 

Sommaren är för många den bästa tiden för att förverkliga sina författardrömmar. Med en skrivkurs får du både struktur och inspiration, men också verktyg som hjälper dig att höja ditt personbästa. Välj mellan skrivkurser med videos där du studerar helt på egen hand, eller  lärarledda författarkurser via ZOOM och lektionssajt. Du får handledning av Jorun Modén, en av Sveriges mest anlitade skrivlärare.

Vid det här laget innehåller skrivarkurserna fler verktyg, lösningar, kortfilmer och tips än någonsin. Utöver hantverket får du lära dig hur du skapar skrivtid, överlistar din inre kritiker och går hela vägen i mål med ditt skrivprojekt. Vi skriver både noveller och romaner, och en och annan fackbok. Författarkurserna har fått högsta betyg av tidigare deltagare.

Skriv hela sommaren – Författarkurs 1 GRUND

Vill du unna dig en skrivsemester i sommar? Författarkurs 1 GRUND är kursen som följer med dig vart du vill! Du studerar i egen takt med hjälp av videolektioner och en välfylld lektionssajt. Kursen fungerar även via mobilen. Din kursledare blir Jorun Modén som har hållit författarkurser i 10 år. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Denna kurs har flexibel start, dock tidigast den 19 juni och senast den 30 juni. Kursen pågår fram till och med den 31 augusti. Pris: 1.200 kr för hela sommaren. LÄS MER OCH BOKA.
Om du redan har gått Författarkurs 1 GRUND kan du i stället välja att boka FÖRFATTARKURS 2 GRUND.

Vässa din roman – MANUSKURS

Har du skrivit ett romanutkast som behöver bli klart eller vässas? Då är du välkommen till en romansommar där du får lära dig hur du tar ett utkast till flygfärdigt manus som tål att skickas in till ett bokförlag. LÄS MER OCH BOKA

Allt det här ingår:
Fyra seminarier via ZOOM, där du får tips för hur du lägger upp arbetet, verktyg och inspiration. Du får veta hur bokförlagen resonerar och vilka manus som är som mest eftertraktade just nu, men också hur du kan hitta en väg om du skriver smalare eller litterärt. Varje seminarium pågår i cirka 90 minuter (med paus) och spelas in så att du kan ta igen eller repetera när du vill. En lektionssajt fylld med åtta lektioner med videos och tips för att lyfta hela ditt manus – dessa studerar du i egen takt och när du vill under sommaren:

1) Analys i stora drag för ditt manus 2) Anpassa dramaturgi till din genre 3) Redigera som proffsen 4) Kapitel och klippning samt scenteknik 5) Inre gestaltning 6) Yttre gestaltning 7) Bildspråk och stil 8) Knep för redigering på detaljnivå

Feedback på ett synopsis och din handling
Lektörsläsning av totalt 5.000 ord som du får dela upp hur du vill. Ytterligare lektörsläsning kan beställas i mån av tid och om det behövs.

Feedback på ett följebrev.
Målet är att du efter sommaren ska ha de verktyg du behöver för att ditt manus ska bli redo att skickas till bokförlag. Kanske är du rent av redo att skicka iväg din roman? LÄS MER OCH BOKA

Författarkurser hösten 2023

Vill du gå en skrivkurs eller författarkurs hösten 2023 i stället? Några av kurserna är bokningsbara redan nu, men det kommer att bli nya tillfällen att gå Masterclass med Jorun Modén (på distans), Salong Zonen – författarkursen som också är en fest (i Stockholm) och Manusgruppen i Stockholm. I Manusgruppen jobbar vi med att utveckla och förädla romanmanus och noveller – för dig som vill bli utgiven och redan har gått minst del 1 och 2. Programmet uppdateras löpande. Maila gärna jorun.moden@gmail.com om du har frågor och funderingar.

Om kursledaren
Jag som leder författarkurserna heter Jorun Modén och det har sedan start varit en viktig grundpelare att jag också är yrkesverksam författare.  Under åren som ledare av skrivkurser hos studieförbund, på arbetsplatser och i egen regi, har kurserna kompletterats med fler verktyg och lösningar än någonsin. Du kan vänta dig att jag gör mitt bästa för att erbjuda guider och lösningar på de flesta tänkbara skrivproblem. Fler och fler som gått Författarkurs 1 – 4 är nu utgivna författare. Ett stort antal tidigare kursdeltagare har vunnit novelltävlingar och blivit publicerade i antologier – läs gärna mer om dem här och bli inspirerad! Jag ser fram emot att få följa ditt skrivande!

Share