Skriva fackbok – en författarkurs för fackböcker

Har du en idé om att skriva en fackbok som handlar om ditt specialintresse, en fråga du brinner för eller din verksamhet? Välkommen till Skriva Fackbok – en författarkurs för dig som vill skriva fackböcker. Under en intensiv grundkurs på sex veckor får du verktyg för att planera, strukturera och hitta ton till din fackbok! Vi träffas i studio Cinemantrix på Olofsgatan 18 alldeles vid Hötorget, en kreativ miljö där du får ta del av verktyg för proffs från fackbokens, skönlitteraturens och journalistikens värld. Vi kommer även att skapa massor av inspiration och diskutera konsten att nå i mål med ditt projekt. Målet är att du under dessa veckor ska ta fram en plan för struktur, stil och innehåll samt några provskrivna texter till din fackbok. Programmet presenteras längre ned på denna sida samt på bokningssidan.

Din kursledare blir Jorun Modén, författare till både romaner och flera fackböcker för både barn och vuxna. Anmäl dig direkt här eller via bokningsknappen nedan (med säkert bank-ID):

Boka din författarkurs

PROGRAM – FÖRFATTARKURS FÖR FACKBOK
Tid: Torsdagar 20:15 – 22:15. Plats: Cinemantrix på Olofsgatan 18 alldeles vid Hötorget. Pris: 3.200 kr inklusive kursdokumentation.

4 april

Presentation av deltagarna och kursprogram. Konsten att våga börja. Skrivtid och disciplin.

11 april
Från idé till urval. Att testa sin idé, identifiera målgrupper, avgränsa idén och börja tänka utifrån läsarens perspektiv. Efterforskningar och planering.

25 april
Skrivtekniker för fackbokförfattare. Att skriva för målgruppen. Anpassa stil och ton (skriva lättläst och direkt). Provskrivning på lektionstid.

9 maj
Att använda knep från skönlitteraturens värld: storytelling och gestaltning. Avstämning: hur långt har var och en kommit i sin process?

16 maj
Skrivprocessen: grit för författare. Redigering.

23 maj
Presentation av hur långt var och en kommit i processen. Frågor om förlag och utgivning.

Förberedelser inför kursen
Det går bra att komma som du är, med en idé i huvudet, men om du vill få maximalt utbyte av kursen kan du skriva ned dina tankar kring fackboken + en exempeltext ur ett kapitel på max 5 A4-sidor. Kursledaren ger dig råd och bollplank under utbildningen. Välkommen att maila jorun.moden@gmail.com om du har frågor eller funderingar.

Share