Skriva fackbok – en författarkurs på distans

Har du en idé om att skriva en fackbok som handlar om ditt specialintresse, en fråga du brinner för eller din verksamhet? Just nu finns ingen kurs specifikt för fackböcker men jag har flerårig erfarenhet av att handleda fackbokförfattare och har själv fyra fackböcker i bagaget som författare. Du är välkommen att anmäla dig till en vanlig författarkurs och jag kommer att ge dig bonusmaterial och bollplank med tanke på din inriktning. När du skriver fackbok behöver du till exempel planera lite annorlunda.

Du behöver också se över stil och ton med tanke på dina läsare. Anmäl dig genom att maila mig på jorun.moden@gmail.com. Du får tillgång till live zoominarier samt lektioner på en lösenordsskyddad lektoinssajt med en skrivarlya där du lägger upp dina texter och får feedback på synopsis + ett urval övningar eller kapitel. Under kursen studerar du verktyg för proffs från fackbokens, skönlitteraturens och journalistikens värld.  Målet är att du ska få kunskaper för att skapa en plan för struktur, stil och innehåll samt upp till fem provskrivna texter till din fackbok. Du som valt att skriva fackbok får en skräddarsydd PDF med tips till ditt skrivande, utöver den vanliga verktygslådan

Vi kommer även att skapa massor av inspiration och diskutera konsten att nå i mål med ditt projekt. Du deltar i samma zoominarier och teman som övriga deltagare men du kommer ibland att få en egen vinkel på en uppgift. Lektionssajten håller öppet i minst två extra veckor så att du kan studera färdigt i lugn och ro. Alla chattarkiv publiceras på lektionssajten så att du kan ta igen missade tillfällen.

Förberedelser inför kursen
Det går bra att komma som du är, med en idé i huvudet, men du kan också ha med dig ett utkast som du önskar utveckla.

Välkommen att maila jorun.moden@gmail.com om du har frågor eller funderingar kring författarkursen.

Share