Lektörstjänst

Söker du en lektör som kan läsa ditt manus, eller skulle du vilja ha en författarkonsult som kan ge dig rådgivning om hur du kan utveckla din bokidé? Jag kan hjälpa dig att få perspektiv på hur ditt manus kan bli så bra som möjligt. Som författare och före detta språkkonsult, journalist och chefredaktör brinner jag för språk och berättande, från enstaka ord till budskap som berör. Du ska kunna få svar på alla dina frågor och funderingar och få relevanta förslag utifrån din unika vision.

Lektörstjänst
FULLBOKAT. Just nu är jag fullbokad och tar endast på mig nya uppdrag i mån av tid – men det går bra att skicka en förfrågan. När du beställer lektörstjänsten får du en utförlig kommentar på formen och detaljer i miljöskildring, karaktärer, dialog, berättar/tidsperspektiv, språk och logik.  Du får ungefär en sida kommentar per tio sidor och dessutom en sammanfattande bedömning av formen som helhet. Som lektör arbetar jag med att se mönster på flera nivåer, vilket innebär att jag brukar läsa igenom ditt manus flera gånger innan jag skriver utlåtandet. Lektörstjänsten kan du endast beställa när du har ett helt utkast klart.

I samband med förfrågan om lektörstjänst ber jag dig berätta lite om ditt manus och gärna bifoga en sida text. Om jag har möjlighet att läsa ditt manus, får du en gratis kommentar på din bifogade sida. Jag vill ge dig det för att du ska få en bild av hur samarbetet kan se ut. Olika författare kan behöva olika lektörer.

Pris för lektörstjänst: 6.700 kronor för de första hundra sidorna exkl. moms (med dubbelt radavstånd och storlek 12 pt Times New Roman), därefter 25 kr per sida, exkl. moms. Välkommen att kontakta mig med din förfrågan.

Författarkonsult
Jag får ofta förfrågningar från författare som önskar sig en mentor; ett bollplank som förstår både ditt och läsarens perspektiv men också tänker på hur förlag och bokbranschen fungerar. Som konsult kan jag ge dig nya tankebanor, inspiration och konkreta förslag. Att ägna tid åt planering och struktur av din bok gör resten av arbetet lättare och roligare. Just nu är jag fullbokad men du är välkommen att höra av dig med en intresseanmälan.

Pris för konsulttjänst: 950 kr per timme exkl moms för fysiska träffar, 750 kr per timme på distans. Du får svar på alla frågor och funderingar du har samt rådgivning och idéer kring upplägg, research och perspektiv. Rådgivningen kan ges via möte i Stockholm eller virtuellt. Om det krävs förberedelser inför mötet, till exempel att läsa igenom ett manus eller göra en övergripande lektörsanalys, så läggs den tiden också till. Du får ett förslag på beräknad tidsåtgång och fast pris innan du bestämmer dig. Exempel: Förberedelser 1 timme, möte 2 timmar = tre konsulttimmar. En skriftlig sammanfattning av råd och riktlinjer till ditt projekt ingår.

Tycker du att det här låter intressant för dig, kan du maila mig på jorun punkt moden snabela jorun punkt com eller fylla i kontaktformuläret.

Share

2 reaktion på “Lektörstjänst

  1. Pingback: Fler författarkurser « Skriv var du vill!

  2. Pingback: Fler författarkurser | Författarkurs 1 – Skriv var du vill!

Kommentarer inaktiverade.