Författarretreat på Hellasgården

Foto: Johan Fredriksson, Wikicommons samt privat.

Inspiration, flow och verktyg för proffs blir ledorden för vår författarretreat på Hellasgården den 10 – 11 augusti. Nybörjare och författare som kommit längre är lika välkomna för att lära tillsammans, av varandra och helgens seminarier. Vi kommer att skriva mitt i naturen men endast ca 12 minuter från Stockholm! Pris 2.700 kr för inspirationspaket och 3.300 för proffspaket (se vad som ingår längre ned på denna sida). Du föranmäler dig till författarretreat på Hellasgården direkt här eller klicka på knappen nedan. Föranmälan är gratis och du får en betallänk eller faktura lite närmare tiden. Bokningen blir bindande en månad före kursstart. Utveckling, inspiration och verktyg för proffs
Din kursledare Jorun Modén tar med sig ett program med verktyg och övningar, men du har också möjlighet att skicka in din egen önskelista i förväg. Har du skrivkramp eller behöver hjälp att hitta rätt struktur till ditt manus? Vi löser det och du åker hem med en plan för ditt skrivande! Föreläsningar och seminarier med verktyg och inspiration varvas med samtal och skrivtid i de vackra omgivningarna. Du kan inleda eller avsluta dagen med en promenad eller ett dopp i sjön och hela helgen har vi tillgång till en rymlig konferenslokal med utsikt mot vackra Källtorpsjön. Hellasgården ligger på bekvämt resavstånd om du bor i Stockholmstrakten. Deltagare som behöver boende ordnar detta på egen hand.

Foto: Holger Ellgaard, Wikicommons

PROGRAM 10 – 11 AUGUSTI
Välj det paket som passar dig bäst: inspirationspaket eller proffspaket.

Det här ingår i inspirationspaketet
1. Möjlighet att skicka in förslag och frågor innan helgen.
2. Minst 5 föreläsningar samt uppföljande workshop eller övningar med Jorun Modén, författare och grundare av Författarkurs.se. Räkna med att höja ditt personbästa som författare!
3.  Seminarier och spännande samtal om skrivprocessen, samt möjlighet att utbyta feedback med andra kursdeltagare. Sammanlagt 12 timmar kurs.
4. Skrivövningar där du tränar de verktyg vi går igenom.
5. Bollplank kring dina frågor om skrivandet
6. Guider till skrivtid, självredigering, konstruktiv kritik och hela helgens material i PDF-form.

Det här ingår i proffspaketet
Allt ovanstående men dessutom lektörsläsning och bollplank på ett romanprojekt. Du får bollplank och lektörsfeedback på ett synopsis på upp till två sidor samt lektörsläsning av 20 sidor ur ditt romanprojekt. Det går bra att dela upp sidorna i upp till 3 texter, till exempel ett kapitel ur början, ett kapitel ur mitten och ett ur slutet. Idéer och utkast är lika välkoman som projekt som närmar sig slutskedet är lika välkomna. Manussidorna ska ha minst 1 1/2 radavsstånd och 12 punkter, Times New Roman. Du väljer mellan att maila texterna i förväg eller ta med dem till helgen. Antalet biljetter till proffspaket är begränsat.

KURSPLAN DEN 10 – 11 AUGUSTI 
Nedan följer kursplanen för retreaten. Programmet kommer att justeras något beroende på deltagarnas behov och frågeställningar.

Det är en fantastisk känsla när författarelever blir mina nya kollegor!

LÖRDAG
10:00 – 11:00 Författarnas egna frågor och önskningar, till exempel bot mot skrivkramp och skrivtid.
11:00 – 12:00 Att utveckla idéer och göra dem mer originella.
12:00 – 13:00 LUNCH. Ta med egen picknickkorg eller beställ i Storstugan.
13:00 – 14:00 Berättelsens anatomi – några principer kring drama och början, mitten och slut.
14:00 – 15:00 Samtal om skrivande. Välj mellan feedbackgrupp, övningar eller egen skrivtid.
15:00 – 16:00 Fika samt skrivutmaningar eller egen skrivtid. Vi löser låsningar och skissar på berättelsen utifrån var du befinner dig i processen.
16:00 – 17:00 Författarnas egna frågor och önskningar. Exempel: Ta itu med dina låsningar och skrivhinder, välja och avsluta idéer, skapa skrivtid.

SÖNDAG
10:00 – 11:00 Hitta och utveckla din stil.
11:00 – 12:00 Skriva levande. Gestaltning och rekvisita.
12:00 – 13:00 LUNCH. Ta med egen picknickkorg eller beställ i Storstugan.
13:00 – 14:00 Analysera ett manus: undvik de vanligaste fallgroparna i nybörjarmanus. Att betrakta texter som en lektör.
14:00 – 15:00 Flow. Att våga kasta dig in i skrivandet och bortom alla rädslor.
15:00 – 16:00 Fika samt skrivutmaningar eller egen skrivtid. Vi löser låsningar, skriver eller utbyter feedback.
16:00 – 17:00 Författarnas egna frågor och önskningar.Exempel: Guider till att skriva synopsis och följebrev. Planering inför en skrivande höst.

Vill du gå Författarkurs 2 Intensivhelg? Klicka här. 

Share