Författarkurs 3 – Manus, lektörsläsning och inspiration

Författarkurs 3 ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ges både fysiskt och på distans. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter.

Manusutveckling, lektörsläsning och inspiration – Hötorget
Nästa kursstart för manusutveckling och redigering blir den 29 januari 2019. Därefter ses vi den 12 februari, 12 mars, 9 april, 14 maj och 4 juni – och kursen räcker därmed hela vårterminen Skicka din ansökan till jorun.moden@gmail.com så hjälper jag dig med bokningen. Med tanke på gruppens höga nivå kan det hända att jag ber dig skicka en exempeltext om du tidigare har gått andra skrivarkurser.

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Räkna med att få tips som hjälper dig att förbättra hela ditt manus!

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman). Manuset behöver inte vara klart men du ska vara redo att komma med inlämningstexter till varje träff.
Pris: 3.300 kr inkulusive utförlig kursdokumentation.
Tidsestimering: 3 – 7 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Kursen består av sex lektionspass, sammanlagt 12 timmar som är utspridda över hela terminen.

sylvia

Kursplan – en överblick
Programmet anpassas till deltagarna och kan variera något – nedan följer ett exempel på hur upplägget kan se ut. 
Vecka 1. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus.
Vecka 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Vecka 3. Scenteknik, driv mm.
Vecka 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Vecka 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Vecka 6. Guerillamarknadsföring för författare. Avstämning av mål, planering framåt.

dorothy_pAllt det här får du
– Sex intensiva lektionspass med verktyg för lektörsläsning, redigering och manusbearbetning. Lektionen består av en teoridel, och en del där vi utbyter feedback eller jobbar med övningar.

– Bonusmaterial med guider och tips kring exempelvis vanliga fallgropar i manus.

– Du får personlig feedback på ett urval egna texter från både kursledaren och andra deltagare. Din lärare Jorun Modén har flerårig vana av att lektörsläsa manus.

– Möjlighet att knyta kontakter och inleda lektörssamarbeten med andra författare.

– Om du missar ett enstaka tillfälle ordnar vi så att du tar igen det på distans. Du kommer att få en lektions-pdf och har möjlighet att skicka in dina uppgifter via mail.

Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och anmälan till jorun.moden@gmail.com!
Vill du hellre gå kursen på distans? Klicka här.

Share