Författarkurs 3 – DISTANS – Manus, lektörsläsning och inspiration

Författarkurs 3 ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ges både fysiskt och på distans. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter.

Nästa kursstart på distans blir den 3 april 2019 och det går bra att boka din plats redan nu – klicka på anmälningsknappen nedan för att komma till en sida med säkert bank-ID.Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor.

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).
Pris: 2.500 kr inkulusive utförlig kursdokumentation.
Tidsestimering: 3 – 7 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Kursen pågår i sex veckor med minst två extra veckors tillgång till lektionssajten.

sylvia

Kursplan – en överblick
Vecka 1. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus. Alla postar sina synopsis i skrivarlyorna.
Vecka 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Vecka 3. Scenteknik, driv mm.
Vecka 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Vecka 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Vecka 6. Guerillamarknadsföring för författare.
Vecka 7. Avstämning. Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

dorothy_pAllt det här får du
Kursen pågår i sex veckor + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Du får en ny lektion varje vecka plus ett antal bonusmaterial med guider och tips, samt kortfilmer. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 7 timmar per studievecka. Varje vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, kvällstid för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten.

Chattschema våren 2019
Start den 3 april 2019, därefter den 10 april, 24 april, 8 maj, 15 maj, 22 maj och 29 maj. Tillgång till lektionssajten minst till och med den 5 juni.

Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och anmälan till jorun.moden@gmail.com!

Vill du hellre gå den fysiska kursen? Klicka här!

Share