flow,  inspiration

Gå på författardejt med dig själv!

Mycket nu? Då vill jag ge dig en läxa, nämligen att gå på författardejt med dig själv. Du ska helt enkelt hitta på något som får dig att känna inspiration och glädje. Aktiviteten får gärna vara kopplad till ditt romanprojekt men det är helt okej att göra något bara för att du behöver ha roligt. När du blir inspirerad brukar nämligen stressen smälta bort och du hamnar lättare i flow. Som en bonus mår hjärnan bättre och du kommer att få fler spännande tankar till ditt skrivande. När det är mycket i vardagen tänker vi ofta på den konstnärliga sidan hos oss själva som något som kan prioriteras bort, men precis som kärlek, vänner och träning är den livsviktig. Inte bara för att skriva utan för att må bra.

För dig som har ett romanprojekt: Gå på författardejt men föreställ dig att du är en av dina karaktärer.  

I galleriet har jag samlat några förslag att inspireras av. Gör gärna en lista på aktiviteter du skulle vilja unna dig själv. Blanda korta aktiviteter med längre. Det behöver inte alltid bli så komplicerat, utan en författarträff hemma i en lugn vrå kan bli precis det du behöver.

Vill du få ännu mer inspiration till din författardejt kan du läsa Julia Camerons tips om att gå på konstnärsdate med sig själv. Julia anser att du bör gå på egen hand men jag tycker det går jättebra att gå på date med en vän:
Juliacameronlive.com/basic-tools/artists-dates/

___________
Om du vill unna dig en hel rad författarträffar med dig själv och andra, så är du hjärtligt välkommen att gå en författarkurs med mig. Jag erbjuder både skrivarkurser i Stockholm och på distans. Välj mellan utbildningar för nybörjare, fördjupningskurser och författarkurser för dig som har ett manus som du vill vässa och skicka in till bokförlag. Du kan bläddra igenom hela utbudet här: Forfattarkurs.se/boka

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *