författardrömmar

Inte ens Strindberg skrev som Strindberg

Många aspirerande författare blir oroliga när de inser att en text inte är helt perfekt, men kom ihåg att inte ens Strindberg skrev en text han blev nöjd med på första försöket. En gång fick jag en utgåva av ”Den fredlöse” av August Strindberg (som jag inte idolförklarar på något sätt men han har oundvikligen en plats i litteraturhistorien) – i boken fanns både ett tidigt utkast och den färdiga versionen. Det var befriande att veta att Strindberg skrev utkast som han bearbetade, att texter säkert hamnade i papperskorgen mer än en gång och att han stretade vidare mot nästa version. Att skriva handlar mycket om att bearbeta och skriva om.

Vill du gå en författarkurs med mig? Du kan läsa mer om vem jag är här, träffa mina utgivna elever här, och botanisera bland aktuella skrivkurser här. Välkommen!

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *