författarkurs,  författarkurs i stockholm,  författarkurs på distans,  författarkurser,  noveller,  skriva,  skriva novell,  skriva roman,  skrivarkurs på distans,  skrivarkurser,  skrivkurser

Att skriva en roman är som ett äktenskap

Att skriva en novell är ungefär som att drabbas av förälskelse. Att skriva en roman är snarare som ett äktenskap. Du behöver vara trofast, dedikerad och passionerad.

När du skriver en novell kan den impulsiva inspirationen ta dig hela vägen genom historien, men det är en vanlig känsla att energin tryter, eller att bli förvirrad under den långa process som krävs för att skriva en roman. Det finns säkert författare som lyckas skriva en roman på första försöket, men de allra kämpar med flera utkast och inte sällan under flera år. Med hjälp av verktyg som dramaturgi och berättarknep kan resan bli enklare och roligare. Jag har samlat mina bästa tips i boken Skriv skriv skriv: Verktyg för författare som är utgiven på Bortbyting förlag.

Vill du skriva novell eller roman med mig? Du hittar utbudet av författarkurser via toppmenyn. Välj mellan att skriva noveller och romaner på distans, eller gå en fysisk kurs i Stockholm. Jag är författare till ett tiotal romaner och noveller, inklusive den populära handboken Skriv skriv skriv: Verktyg för författare.

RELATERAT
Skriva novell – är det en egen konst? 

Så får du massor av idéer till att skriva romaner och noveller 

10 skäl att skriva en novell 

Facit till att skriva en fantastisk roman

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.