författardrömmar

Tre tips för skrivfokus i solen

Det kan kännas svårt att hitta fokus och skrivdisciplin när solen gassar. Här kommer därför några tips som passar bra när värmböljan slår till:

  1. Ta ett dopp
    Ett svalkande dopp är välgörande för en överhettad hjärna. Ta med block och pennor till stranden eller klippan för att skriva för hand efter badet.
  2. Iskafferast
    Jag gör min iskaffe med ekologiskt snabbkaffe, massor av isbitar, havremjölk och havregrädde. En klassisk skummad frappé är också svalkande. Sätt dig ned och skriv under minst lika lång tid som det tar att dricka upp. Får du flow? Gör en till!
  3. Skriv i skymningen (eller gryningen)
    När det skymmer blir vindarna svalare. Många är dessutom som mest kreativa tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Passa på!

Skriv skriv skriv! 
Vill du ha ännu fler skrivtips? Jag är aktuell med boken Skriv Skriv Skriv: Verktyg för författare, en bok fylld med allt jag önskar att jag hade förstått innan jag blev utgiven, men också allt jag har fått lära mig under 10 år som lärare i kreativt skrivande.

Välkommen på författarkurs
Vill du gå en författarkurs med mig? Höstens program är nu klart och det blir både skrivarkurser på distans samt helgkurser i Stockholm! När du väljer Författarkurs 1 PROFFSPAKET kommer klassrummet och jag hem till dig via ZOOM och en välfylld lektionssajt där du postar texter och får lärarfeedback. Du får lära dig att komponera ett drama, skapa trovärdiga karaktärer, skriva dialog, fånga miljöer och stämningar

I höst kommer också en nyhet för dig som hellre studerar på egen hand och utan att få feedback, nämligen Författarkurs 1 GRUNDPAKET. Kursen innehåller samma verktyg, men lektionerna är förinspelade och du studerar i egen takt. Dessutom får du tillgång till en sluten Facebookgrupp som enbart är till för kursdeltagare.

Om du föredrar att träffas live och behöver en intensivkurs för att raskt gå igenom grunderna i kreativt skrivande kan du boka kursen i form av en intensivhelg på Midsommargården. Läs mer om Författarkurs 1 intensivhelg här.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.