författarbok,  författardrömmar,  författare,  författartips,  genre,  gestaltning,  jorunmoden,  kickstarter,  litterär genre,  redigering,  roman,  romanprojekt,  romanskrivande,  skriv skriv skriv,  skriva,  skriva novell,  skriva roman,  skrivkramp,  skrivövningar,  skrivprocess,  skrivrutiner,  skrivskrivskriv,  skrivtid

Skriv Skriv Skriv –
en bok fylld med verktyg för författare!

Nu kan du beställa boken Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare i den vanliga bokhandeln (bland annat Bookis, Adlibris och Bokus har förmånliga priser)! I nätbokhandeln har Skriv Skriv Skriv fått jättefina recensioner och den har också blivit uppmärksammad på Instagram. Skriv Skriv Skriv ligger på topplistan för populära handböcker om kreativt skrivande hos Adlibris samt topplistan för språk & ordböcker hos Bokus. Finns även hos bibliotek.
Vill du få en signerad bok i brevlådan kan du beställa via mail till  jorun.moden@gmail.com. Det finns också extra fina bokpaket – se prislista längre ned på denna sida.

Titel: Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare
Författare: Jorun Modén
ISBN: 9789151930985
Omfång: 256 sidor hårdband
Format: 148 x 210
Bortbytingforlag.se
Facklitteratur
Utgivningsdag: 2021-03-31

Boken för dig som vill bli författare
Att skriva är en paradox: det är både ett hantverk och en passion. I den här boken hittar du verktyg och inspiration för att ta dig från idéstadiet till färdiga romaner och noveller. Du får lära dig att bygga skrivrutiner och ta dig över skrivhinder, komponera dramaturgiska mönster, skapa karaktärer med djup och skriva dialoger som ett proffs. Dessutom får du knep och övningar för att fånga detaljer, knäcka gestaltningskoden och vässa ditt manus. Skriv Skriv Skriv handlar också om att lita på den egna processen, skriva med inlevelse och kunna släppa taget för att hamna i flow. Boken kan användas som en inspirationsbok för författare, som komple-ment till en skrivarkurs eller till självstudier. Din handledare blir Jorun Modén, författare och lärare i kreativt skrivande, och grundare av Författarkurs.se. I boken ingår exempel från över tjugo av Joruns elever som är utgivna på bokförlag, till exempel Veronica Linarfve, Sara Molin och Susanne Fellbrink.

Om författaren
Jorun Modén är uppvuxen i Östersund och bosatt i Nacka. Hon har arbetat som bland annat språk-konsult, frilansjournalist och författare. Några av hennes mest uppmärksammade verk är Embla, Samael, Socioterna, Vidunder och Nära föräldrar. Hon har skrivit så länge hon kan minnas och anser att det finns en särskild våglängd för skrivande vänner. Efter tio år som lärare i kreativt skrivande samlar hon sina bästa verktyg i boken Skriv Skriv Skriv. Hon har även synts i SVT Morgonstudion som författare och skrivexpert. Inslaget kan du se HÄR eller klicka på bilden nedan.

Beställ en signerad Skriv Skriv Skriv direkt från förlaget
Maila din beställning till jorun.moden@gmail.com och ange önskat namn till signeringen.
– Enbart signerad bok kostar 229 kr + frakt 57 kr, totalt 287 kr.
– Signerad bok med en fin bokpåse, bokmärke och vykort kostar 229 kr + 50 kr + frakt 66 kr, totalt 345 kr.
Följ gärna processen till färdig bok på Instagram och Facebook, eller läs mer nedan.

För 50 kr extra får du en fin bokpåse, bokmärke med Post-its och ett vykort med din beställning. Klicka på bilden för att förstora.

Innehåll 
Om det finns en bok som du verkligen vill läsa, men som inte har blivit skriven ännu, då måste du skriva den. – Toni Morrison

Bokens 256 sidor innehåller 12 kapitel med olika teman. Varje tema utvecklas till en rad underrubriker med verktyg, inspiration och tips. Dessutom får du exempel på alltifrån drama till gestaltning från utgivna författare som har gått på författarkurser i min regi. I slutet på varje kapitel hittar du skrivövningar så att du kan omvandla teori till eget skrivande. Övningarna är nyskrivna, så att även du som har varit med på kurs hos mig tidigare, får glädje av att repetera dina kunskaper och fördjupa dig ytterligare.

1. Skriv din egen bok
2. Skrivtid, rutiner och kramp
3. Dramaturgi
4. Karaktärer
5. Dialoger
6. Miljöer och beskrivningar
7. Scener och kapitel
8. Gestaltning
9. Stil
10. Berättarteknik
11. Redigering
12. Skrivandet som kall

Illustrationer
Du kommer aldrig att kunna döda skrivkonsten för den är en del i den mänskliga planen. Vi blev till med den. – Margaret Atwood

I boken ingår också illustrationer av konstnären Anders Muammar till kapitlen om drama, karaktärer och redigering. Varje illustration är skapad för att ge aha-upplevelser om berättarkonst och karaktärer, men också för att vara dekorativ. Till vänster visas en skiss till en av Anders Muammars illustrationer till boken. Teckningen är vattenmärkt – det gula trycket kommer alltså inte att synas med i den färdiga boken. I boken sätts ormen i ett sammanhang och hjälper dig att forma din berättelse från början till slut.

Bortbyting förlag
Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare ges ut på Bortbyting förlag. Tanken bakom Bortbyting förlag är att öppna dörrar till andra världar, och vi hoppas att du med boken Skriv Skriv Skriv ska få verktyg till att göra dina författardrömmar till verklighet.

Teamet bakom boken 
Ett helt team står bakom när du får handboken Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare i din ägo:

Kursdeltagarna från tio års författarkurser som gav inspiration till en pedagogik för skrivande själar.

Carl Stjärnlöv som skapat inlagan, omslaget, grafisk design och bokens visuella koncept.

Vanja Vinter som i egenskap av redaktör jobbade med vässning av manuset.

Anders Muammar som har ritat illustrationer till kapitlet om dramaturgi och karaktärsblad.

Līga Kļaviņa har ritat den läsande bortbytingen som kommer att pryda både boken och bokpåsar med mera.

Seida Krauze Modén tog omslagsbilden och producerade videopresentationen till kickstartern.

Mina testläsare, däribland Alexander Chiffergarde Brus.

Författare som tidigare har gått mina författarkurser och nu är utgivna på bokförlag. Jag har bett några av dessa om exempel och citat till alltifrån drama till karaktärer och dialoger. Besök gärna fliken Vi blev utgivna hos Författarkurs.se för att läsa mer om kursdeltagarna som blev författare.

I boken Skriv Skriv Skriv får du ta del av verktyg för att förverkliga din egen författardröm, oavsett om du skriver för att utforska den kreativa processen eller drömmer om romankontrakt.

Skriv Skriv Skriv – succé på Kickstarter
Boken Skriv Skriv Skriv flög över mållinjen på Kick-starter med 300%. Målet var att skapa en hel-täckande och vacker handbok för aspirerande författare. Boken binds i hårdband med bokmärkes-band i koppar och detaljer i kopparfolie på omslaget. Kickstartern för Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare är nu avslutad, men i videon nedan berättar jag mer om projektet.

Jorun Modén postar bilder och uppdateringar kring processen med Skriv Skriv Skriv: Verktyg för författare och författarlivet på sin instagramsida: https://www.instagram.com/jorun.moden/
Så även på Facebook:
https://www.facebook.com/forfattarkurs/

Författarkurs.se
Vill du få konkret handledning, verktyg och tips till ditt skrivande? Då är du varmt välkommen att gå en författarkurs med Jorun Modén! Vi går igenom allt du behöver veta för att komma igång med att romaner och noveller.  Du kan söka bland de olika kurserna via menyn eller skicka en förfrågan via kontaktsidan.

Vill du få nyheter om författarkurser, skrivtips och inspiration kan du anmäla dig till mitt NYHETSBREV.

Boken "Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare" sedd framifrån. Omslaga och inlaga av Carl Stjärnlöv. Foto: Seida Krauze Modén
Boken ”Skriv Skriv Skriv – Verktyg för författare” sedd framifrån. Omslaga och inlaga av Carl Stjärnlöv. Foto: Seida Krauze Modén

Författarkurs.se
Vill du få konkret handledning, verktyg och tips till ditt skrivande? Då är du varmt välkommen att gå en författarkurs med Jorun Modén! Vi går igenom allt du behöver veta för att komma igång med att romaner och noveller.  Du kan söka bland de olika kurserna via menyn eller skicka en förfrågan via kontaktsidan.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.