författardrömmar

Motivation – min bästa hemlighet

I dag ska jag avslöja min bästa hemlighet om motivation. Är du en sådan varelse som sprintar ut med ett smittsamt leende på läpparna och en målbild innanför pannbenet så behöver du nog inte läsa det här. Tipset är snarare för dig som vaknar med våt sand i hjärnan och helst vill krypa ned under täcket igen. Hemligheten lyder … du behöver inte motivation för att göra saker. Slösa inte en massa tid på att försöka hitta motivation. Det blir bara ett extra moment. Jag har både dagar med och utan motivation men gör samma saker i alla fall. Däremot skadar det inte att vara lite snäll mot sig själv och ta ett steg i sänder.

Om jag konstaterar att jag inte vill träna, så går jag ut ändå. När jag ser hur grått det är, svär jag så mycket jag behöver och går vidare till utegymet. Om redskapen är täckta med regn och sand svär jag igen, borstar av och lägger mig ned. Här intalar jag mig själv att det är okej att göra ett halvt pass eftersom jag är på så uselt humör. Sätter på musik (samma sak om jag ska skriva). Rätt ofta blir det mörk choklad som belöning. Nu kommer vi till det magiska. Jag har aldrig någonsin mått sämre av ett träningspass eller några timmars skrivande.

Kroppen börjar nämligen att tillverka lite knark efter ett tag: endorfiner och annat vi mår bra av. Stressniåverna sjunker. Med lite tur hamnar du i flow. Kommer på att det råkade bli ett helt pass i alla fall. Annars har du åtminstone gjort något vettigt för dig själv.
I min bok ”Skriv Skriv Skriv” lär jag ut motivation för författare. Kika gärna in på Kickstartern om du vill förboka ett exemplar: https://www.kickstarter.com/…/jorunmoden/skriv-skriv-skriv

Vill du bli författare? Välkommen att gå en författarkurs med mig! Du kan BOKA DIREKT eller läsa mer om författarkurserna här.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *