Bokningsinformation – Corona

Jag har uppdaterat bokninginformationen för att alla ska få delta i författarkurser med trygghet och glädje, oavsett om du har valt en distanskurs eller en fysisk kurs i Stockholm. För att kunna fortsätta hålla författarkurser ansikte mot ansikte, har jag valt att använda Zoom, ett program som visat sig fungera förbluffande bra. Jag var lite orolig för hur mina elever skulle klara anpassningen, men när även Lisa som är 80+ sa att det här fungerar alldeles utmärkt, visste jag att det skulle gå bra.

Som lärare i kreativt skrivande kan jag skicka ut länk till lektionen, skapa grupprum, spela in lektionen för repetition, och dela skärmen för att visa exempelvis film, övningar och inspirerande citat. Du som går fysisk kurs kan alltså fortsätta friktionsfritt även om du tillhör en riskgrupp, eller får symptom på förkylning. Alla som anmält sig till fysisk grupp i vår får gratis Zoom-träning ungefär en vecka innan vi börjar.

Rymlig lokal – vi håller avstånd 
Vi har tillgång till en mycket rymlig lokal, där vi kan sprida ut oss med 1 – 2 meter mellan varje deltagare utan problem. Jag ber alla som går fysisk kurs att stanna hemma och studera vid tecken på förkylning eller sjukdom. Det är aldrig mer än 10 personer samtidigt i vår stora lokal.

Vad gäller bokningsregler handlar det till stora delar om riktlinjer som jag alltid har följt, men det kan vara skönt att veta att:

– Du har möjlighet att ta igen lektioner om du blir sjuk under pågående kurs, både på distans och fysiskt.

– Blir du långvarigt sjuk får du välja mellan att få kursavgiften tillbaka, eller fribiljett för kommande kurs.

– Alla distanskurser innehåller minst två extraveckors tid, så att du har marginaler om du behöver ta igen studier.

– Alla kursdeltagare får ett kompendium med samtliga lektioner och övningar. Du kan alltså repetera kursen hur många gånger du vill.

– Alla får ett studiematerial via mail dagen efter lektionen. Är du tillfälligt förkyld tar du enkelt igen det hemifrån, och du är välkommen att ta igen den fysiska lektionen vid närmaste tillfälle.

– Förkyld kursledare? Givetvis får du en ersättningslektion.

– Det går att byta fysisk kurs till distanskurs vid behov.

– En distansplattform finns redo om vi skulle behöva flytta en hel grupp till distansundervisning.

Vi ska vara rädda om varandra och vårt skapande, och skriva så det brinner 💖🔥💖🖋

Jättekram,
Jorun och Shiva

Share