Bokningsinformation – Corona

Jag har uppdaterat bokninginformationen för att alla ska få delta i författarkurser med trygghet och glädje, oavsett om du har valt en distanskurs eller en fysisk kurs i Stockholm. För att kunna fortsätta hålla författarkurser ansikte mot ansikte, har jag valt att använda Zoom, ett program som visat sig fungera förbluffande bra. Jag var lite orolig för hur mina elever skulle klara anpassningen, men när även Lisa som är 80+ sa att det här fungerar alldeles utmärkt, visste jag att det skulle gå utmärkt.

Som lärare i kreativt skrivande kan jag skicka ut länk till lektionen, skapa grupprum, spela in lektionen för repetition, och dela skärmen för att visa exempelvis film, övningar och inspirerande citat. Du som bokat en fysisk kurs kommer alltså att kunna genomföra din studier som planerat, men hemifrån. Alla som anmält sig till fysisk grupp i vår får gratis Zoom-träning ungefär en vecka innan vi börjar. En nybörjarguide till att använda Zoom hittar du här.  Distanskurserna fortsätter som vanligt, men även du som studerar på distans kommer att erbjudas Zoom-chatt. Tack vare digitala lösningar kan vi alla ta ansvar. Räkna med massor av inspiration och stöd till ditt skrivande!

Vad är det för skillnad mellan att välja mellan ”live-kurs” och författarkurs på distans nu när all undervisning sker digitalt? Jo, du får dubbelt så mycket live lektionstid när du går den variant som tidigare var fysisk. Det ingår mer tid för att skrivträna och diskutera live.

Vad gäller bokningsregler handlar det till stora delar om riktlinjer som jag alltid har följt, men det kan vara skönt att veta att:

– Du har möjlighet att ta igen lektioner om du blir sjuk under pågående kurs, både på distans och fysiskt.

– Blir du långvarigt sjuk får du välja mellan att få kursavgiften tillbaka, eller fribiljett för kommande kurs.

– Alla distanskurser innehåller minst två extraveckors tid, så att du har marginaler om du behöver ta igen studier.

– Alla kursdeltagare får ett kompendium med samtliga lektioner och övningar. Du kan alltså repetera kursen hur många gånger du vill.

– Alla får ett studiematerial via mail dagen efter lektionen. Är du tillfälligt förkyld tar du enkelt igen det hemifrån, och du är välkommen att ta igen den fysiska lektionen vid närmaste tillfälle.

– Förkyld kursledare? Givetvis får du en ersättningslektion.

– Det går att byta fysisk kurs till distanskurs vid behov.

– En distansplattform finns redo om vi skulle behöva flytta en hel grupp till distansundervisning.

Vi ska vara rädda om varandra och vårt skapande, och skriva så det brinner 💖🔥💖🖋

Jättekram,
Jorun och Shiva

Share