författare,  författarkurs,  författarkurser,  noveller,  skriva,  skriva novell,  skrivarkurser

Ny novell: Skogsrået

Novellantologin Folktro är här – jag medverkar med en novell där en av Skogsråets döttrar skickas ut för att dräpa sin första man. Boken är fylld med nyskrivna noveller med djupa rötter i tradition. Det känns speciellt att flera av mina antologisyskon är tidigare elever och vänner ? Boken är tillfredsställande tung och välfylld… har redan slukat några fantastiska noveller. Folktro finns att beställa via nätbokhandeln. Har även ett fåtal ex hemma till försäljning, 170 kr styck (ev porto tillkommer). Nedan kan du läsa första sidan ur Skogsrået – klicka på bilden för att se den i större storlek.

Saxat ur beskrivningen av Folktro från bokförlaget: Det knakar i skogen. Något rör sig mellan träden, bakom den stora stenen. Jag stannar. Lyssnar. Det prasslar i buskarna. Jag tvingar mig att fortsätta och upptäcker små fotspår, av bara fötter, på den mossbeklädda marken.

En melodi fångar min uppmärksamhet, så skön att jag inte kan låta bli att följa dess toner. Kvällens mörker sänker sig över skogen och små ljus leder vägen mot den forsande älven bakom berget. Ljusen tänds och släcks, lockar tillsammans med tonerna, och får mig att le.

En rörelse i periferin får mig att stanna upp. Jag vänder mig sakta om. En ung kvinna, vacker så det gör ont, ler mot mig. Hon höjer handen och vinkar åt mig att komma. Jag kan inte längre kontrollera fötterna, de styr mig mot den förföriskt leende kvinnan. Jag är förtrollad, förförd och förälskad.

De medverkande författarna är: Cecilia Larsson Kostenius, Michéle Glatthard, Sten Rosendahl, Jimmy Håkansson, Linda Broberg, Cathrin Monell, Mikael Mansén, Rikard Slapak, Susanne Wiik Ekebergh, Beatrice Lindberg, Monika Chanovian, Jens Nilsson, Emelie Beijer, Marielle Jansson, Sara Sundqvist, David Renklint, Evelinn Carlsson Camilla Brandt My Lemon, Linn Liljemo, Frida Gråsjö, Hannele Partanen, Annah Oj, David Rylander, Jenny Töredal, Jorun Modén, Peter Westberg, Hanna Olsson Drammeh, Olof Lindberg, Kristina Suomela Björklund.

Författarkurser med hantverk och inspiration
Vill du skriva novell eller roman tillsammans med författaren Jorun Modén? Varmt välkommen till en skrivarkurs online eller fysiskt i kreativa lokaler alldeles vid Hötorget! Läs mer om författarkurserna här – eller BOKA DIREKT. Tidigare kursdeltagare har gett skrivarkurserna toppbetyg och jag hoppas att du ska bli lika nöjd.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.