Skriva novell
noveller,  novelltävlingar,  skriva,  skriva novell

Ny novell: Den mekaniska varulven

Skriva novell
Älskar att skriva noveller – nu senast ”Den mekaniska varulven” och snart är jag även aktuell med novellen ”Skogsrået”.

Har fått hem 13 svarta sagor 1873, där jag medverkar med novellen ”Den mekaniska varulven”. När jag fick inbjudan till antologin från Jonny Berg (som driver Swedish Zombie) befann jag mig i en fransk liten by i närheten av Poitiers. Samma kväll fick jag en idé som gav mig kalla kårar och just därför tycktes alldeles oemotståndlig. Jag började skriva novellen och lät historien utspela sig i samma skog där jag precis hade tagit en promenad, inspirerad av en mystisk barnagrav, autentiska berättelser om historiska seriemördare och min egen isande rädsla.

13 skräckgotiska berättelser tar dig med på en resa jorden runt i ett alternativt 1873. Från Storfurstendömet Finland till Brittiska Honduras. Det blir intriger och äventyr i en värld där mekaniska vidunder, modifierade djur och lömska mördare lurar i skuggorna.

Antologin finns nu i handeln inom någon vecka och kan beställas från din bokhandlare, Adlibris eller Bokus. Medverkande författare: Lupina Ojala, Kristina Hård, Hans Olsson, Elisabeth Östnäs, Jorun Modén, Christin Ljungqvist, Frida Arwen Rosenlund, Carl-William Ersgård, Marcus Olausson, David Renklint, Jonas Olanders, Peter Erik Du Rietz, Johanna Glembo och Mårten Dahlrot.

Vill du lära dig knep för att skriva noveller? Välkommen till en författarkurs med mig! Skrivarkurserna ges både fysiskt i Stockholm och på distans.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *