bloggare,  författardrömmar,  författarkurs på distans,  författarkurser,  journalistiskt skrivande,  skriva,  skrivarkurser,  skrivkurser

När skrivardrömmen blir verklighet – möt Madeleine som bloggar, skriver teatermanus och frilansar!

I samarbete med Madeleine Andersson – http://mymadeleine.se/

Till vänster: Madeleine Andersson som är resebloggare och driver http://mymadeleine.se. Till höger: Jorun Modén som är författare och driver http://forfattarkurs.se/

Bland det vackraste jag vet är när skrivardrömmar blir verklighet – och när Madeleine Andersson mailade mig för att berätta att hon numera driver en reseblogg för välmående och drömmar blev jag så klart tvungen att kika in och läsa. Bloggen har lockat över 3.000 läsare på en månad och jag förstår varför … fastnade direkt i hennes artiklar om att följa sina drömmarhur Madeleine bytte medicin mot löpträning och hur man blir hjärnstark. Som om inte bloggen var nog, har Madeleine sålt in flera artiklar och även fått ihop ett teatermanus som förhoppningsvis ska sättas upp i Eskilstuna under sommaren 2021! Madeleine betonar vikten av att våga ta språnget och bara göra det du innerst inne vill, och jag kan bara hålla med.

Jag hade nöjet att lära känna Madeleine och hennes skrivande under Författarkurs 1 och Skriv som en journalist. Något vi går igenom redan i början av varje skrivarkurs, är konsten att skapa struktur och skrivtid. I de allra flesta liv brukar det dyka upp hinder och plikter av de mest oväntade slag, så frågan är inte OM det kommer att bli knepigt att skapa tid för dig själv, utan hur du ska ta dig över och genom alla hinder.

Fem tips för att följa din skrivardröm
Några av mina tips för att göra verklighet av författardrömmen är:
– Avsätt tid för dig själv. Om du har svårt för att hitta tid, börja med att sätta dig ner med papper och penna under minst en timme för att planera in mer tid. Inspiration till att planera in skrivtiden hittar du här.
– Börja skriva, även om det blir i liten skala till att börja med.
– Träna upp din envishet, eller grit som man ibland säger. Läs mer om grit.
– Se också till att du skaffar dig de verktyg du behöver. Genom studier och återkoppling kan du få aha-upplevelser och genvägar.
– Läs! En av dina viktigaste källor till lärdom, flyt och stil är att läsa böcker och texter, både inom din genre och lite utanför för att utmana dig själv.

Besök Madeleines reseblogg för att få fler tips om hur du vågar följa din dröm: 
http://mymadeleine.se/

Vill du utveckla ditt skrivande och få massor av inspiration i sällskap med likasinnade? Varmt välkommen att utforska utbudet av författarkurser – du hittar alla kurser i menyn eller genom att klicka här. Du får lära dig skriva romaner och noveller, och det finns möjlighet att gå skrivarkurser både fysiskt i Stockholm och på distans.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.