författardrömmar

Fritt inträde till författarkurs – med filminspelning

Fira nationaldagen med att delta i ett fritt seminarium om konsten att döda i fiktion – oavsett om du skriver thriller, skräck eller drama. Nybörjare och etablerade författare är lika välkomna, men antalet platser är begränsat (boka via biljettlänken eller maila jorun.moden@gmail.com). Detta är alltså en enstaka lektion snarare än en hel författarkurs. Vi får sällskap av ett filmteam från Frankrike: Régis Croizer är dokumentärfilmare och ska skapa ett reportage för serien Échappées belles som visas på France 5 (en av de stora franska kanalerna). Programmets idé är att visa olika länders själ och kultur. För Sverige har de valt att utgå från besattheten för skrivande och det svenska författarfenomenet. Svenskar skriver allt fler böcker, går på författarkurser och blir även utgivna författare som går på export.
Kom ihåg att föranmäla dig. Här hittar du Facebookeventet:
https://www.facebook.com/events/572001606623888/?active_tab=about

Kvällens program kommer att innehålla:

18:00 Samling på Cinemantrix . Inledning till kvällens tema. Skrivuppdrag utomhus i de vackra omgivningarna kring Adolf Fredriks kyrka.

– Mörka karaktärer och seriemördare – hur skapar man dessa?
Hur viktig är trovärdigheten? Vad är fiktiv trovärdighet?
Källforskning.
– Författarnas frågor. Ställ vilka frågor du vill om mord i skrivkonstens tecken.
– Slut på temakvällen ca 20:00.

Mer om dokumentärserien http://europe.tv5monde.com/en/tv-shows/documentary/echappees-belles

Fotograf: Pia Tohveri ♥

Söker du snarare en längre författarkurs med feedback, verktyg till ditt skrivande och massor av inspiration? Läs mer här: https://forfattarkurs.se/forfattarkurs/

Print Friendly, PDF & Email

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.