boksläpp,  embla,  författare,  genre,  historisk roman,  jorunmoden,  magisk realism

Blir det någon tidsresa i Embla?

Det är flera som varit nyfikna på Embla – Om du ändå levde nu och som förväntar sig en romantisk tidsresa i Outlanders anda: antingen att Axel får färdas bakåt i tiden till bronsåldern, eller att Embla ska få hamna i vår tid. Redan när idén om Axel och Embla kom till, visste jag dock att det inte skulle bli någon tidsresa. Mellan de två tidstrådarna finns en rad speglingar och samband, men romanen styrs av verklighetens obönhörliga lagar och de två älskande som skiljs åt av 3.000 år kommer aldrig någonsin att kunna träffas.

I bokhandeln sorteras Embla under historiska romaner och den kan beskrivas som en fullkomligt omöjlig kärlekshistoria med en knivsudd magisk realism. Till min läsare kan jag ändå lova en tidsresa: du kommer att få uppleva bronsåldern som om du var där, och jag har gjort mitt bästa för att detaljer ska vara autentiska och trovärdiga. Romanen är en hyllning till själar som är lite eljest, och som har en benägenhet att vilja gå lite djupare.

Vill du läsa mer om Embla – Om du ändå levde nu samt ta del av specialmaterial och intervjuer? Läs mer här.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.