författardrömmar

Ge bort en författarkurs i julklapp

Jag gör gärna i ordning ett fint presentbrev som du kan skriva ut och överlämna.
Jag gör gärna i ordning ett fint presentbrev som du kan skriva ut och överlämna.

Vill du ge bort en författardröm i julklapp eller kanske som gåva till en student eller jubilar? Eller vill du rent av unna dig själv en grundkurs i skönlitterärt skrivande? Den populäraste presenten är en intensivhelg, alternativt presentkort så att deltagaren själv kan boka det datum som passar bäst. Under två intensiva dagar får deltagaren en första verktygslåda till skrivandet, lär sig drama, gestaltning, dialogteknik och mycket mer! Du får ett fint presentbrev att skriva ut och överlämna till mottagaren. För varje bokad present skänker Författarkurs.se 100 kronor till projektet Lär en flicka läsa – för att fler flickor i världen ska få en chans att lära sig läsa och skriva, och därmed påverka sin framtid.

Vill du hellre ge bort en distanskurs för någon som vill koppla av med kreativt skrivande så är skrivarkursen Flow Power och Författarkurs 1 på distans mycket omtyckta (övriga kurser hittar du via menyn längst upp på sidan). Läs mer om intensivhelg nedan – och välkommen med dina frågor eller din bokning till jorun.moden@gmail.com!

julklappskursIntensivhelg – Författarkurs på Älta kulturknut
Vårens helgkurser ges i vår fina kurslokal på Älta kulturknut i naturnära Älta: buss 401 till Älta centrum tar ca 25 minuter från Slussen, med bil tar det ca 10 minuter. Antalet timmar blir nästan detsamma som när du väljer att gå kursen under åtta veckor. Tempot är högt och du får många olika verktyg och tekniker som snabbt tar dig till nästa nivå i ditt skrivande.
18 – 19 februari 2017  
22 – 23 april 2017
Juli 2017 – datum presenteras så snart schemat är klart.
Pris: 3.500 kr inklusive kursdokumentation (levereras som pdf). Kursen börjar 9 och slutar 17 både lördag och söndag.


FÖRFATTARKURS 1  INTENSIVHELG – KURSPLAN
jorun_moden1
Författarkurs 1 är en skrivarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som författare samtidigt som du får en första verktygslåda för skrivandet och massor av inspiration. Vill du ta med och utveckla en manusidé under helgen, går det utmärkt. Du har också möjlighet att få utbyta feedback på upp till 5 texter, max 3 sidor vardera. Kursledaren läser minst en av dina texter och ger dig lektörskritik. Vill du hellre skrivträna får du i stället övningar där du tränar på de verktyg vi gått igenom under dagen.

Jag som leder kursen är författare och lektör, samt grundare av forfattarkurs.se. Kursen har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Läs gärna recensioner via Kurser.se här.

LÖRDAG
9:00 – 10:00 Inledning + att hitta sin bokidé
10:00 – 11:00 Dramats anatomi
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12 Levande karaktärer
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Dialoger: konflikt och smarta verktyg
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Miljöer för effekter, drama och som målarlåda
17:00 Slut för dagen

SÖNDAG
9 :00 – 10:00 Språk, stil och gestaltning
10:00 – 11:00 Feedbackgrupper
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12:00 Berättarknep – workshop
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Konsten att knyta ihop + redigering
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Publicering och manuspaket
17:00 Slut. Fritt forum och deltagarna får studieintyg.

altakulturknut_avlang

FIKA OCH LUNCH
Caféet Söta drömmar, kinesisk restaurang, pizzeria och en ICA-butik med salladsbuffé finns ett stenkast från kurslokalen. Jag kommer att boka bord för de som önskar äta gemensam lunch (kostnad 70 – 100 kr). Du kan också ta med dig egen lunch. Kaffe/ te, frukt och eftermiddagsfika ingår i kurspriset.

Så hittar du till Älta Kulturknut
Adress: Älta Kulturknut, Oxelvägen 42, 138 30 Älta
Närmaste busshållplats är Älta centrum. Buss nr 401 från Slussen tar ca 25 minuter. När du kommer till Älta centrum korsar du gatan. Kulturknuten ligger i Älta Centrumhuset och ingången finns på övre gatuplan vid parkeringen (samma ingång som till apotek och butiker). Det går också bra att gå in via nedre gatuplan och ta trappan upp. Bussar går även från Tyresö och Gullmarsplan – sök på SL.se
Om du kör bil/ använder GPS, ställ in på Oxelvägen 42 i Älta (Obs! Skriv in ÄLTA – det finns en till Oxelvägen med samma namn i Huddinge). Fri parkering finns precis utanför Ältakulturknut. Du kan också hämta vägbeskrivning här: http://tinyurl.com/cp7hqmz

Välkommen önskar Jorun Modén, författare, trebarnsmamma och grundare av Författarkurs.se! Kontakt och anmälan: jorun.moden@gmail.com

weirdwriter

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.