författardrömmar,  inspiration,  motivation

Snygg skrivarlya snabbt

Jag brukar säga att en skrivmiljö är lyx snarare än en nödvändighet. Börja med de förutsättningar du har. Om du väntar på den dag du får sitta i en stuga med havsutsikt, kommer du kanske aldrig igång. Större delen av första utkastet till min roman Samael skrev jag inklämd i ett hörn på ett café. Nu när jag skriver mycket hemifrån gillar jag att snabbpynta skrivhörnan efter säsong och humör. Rekvisitan är enkel: blommor, tända ljus och servetter ger fin cafékänsla. Här kommer några bildexempel att inspireras av och de flesta tar bara fem minuter i anspråk.

IMG_20160126_124830Tulpaner och dödskallelyktan Skull från Kosta Bodas serie Still Life, geoder och bergskristall som får fint sken från ljuset, anteckningsböcker och post-itlappar från Paperchases kollektion Mystic Rose.  Eftersom jag flyttar runt ofta när jag skriver står datorn på ett miniskrivbord som också avleder värme. Kaffe och mörk choklad finns alltid i närheten när jag skriver. Färgerna på skrivboken får bestämma vad jag ställer fram.

IMG_20160126_125108Närbild på ljuslyktan Skull.

IMG_20160126_125344Maken kom hem med rosor … jag ställde vasen på en servett med rosmotiv, tog fram en anteckningsbok från Pip Studio inköpt på bokaffären i Tyresö och en cerise ljuslykta. Chokladen står på underlägget ”Wonder woman”.

IMG_20160126_125505Vårligare stämning med ljuslyktor från ICA dekorerade med krokus och vitsippor. Jag låtsas att sankt paulan är en blåsippa, den har jag snott ur ett av mina egna fönster. Turkos servett, mörkblå kaffemugg, miniblickfång i hemmagjort ”tittskåp”.

20151128_232435Kvällsskrivande i vardagsrummet med hundvalpen Shiva och världens godaste öl Snow Cat Coffee Stout med toner av kaffe, choklad och apelsinskal. Tapeten har motiv av en uppslagen bok.

20151006_171727När jag leder författarkurser i Loiredalen kan skrivarlyan se ut så här … enkel, fransk och alldeles oemotståndlig. Gamen som dricker espresso är en present från mina barn som fick följa med på resan.

IMG_20151121_203519Favoritcaféet Gildas Rum på Söder – här är rummen redan perfekt inredda för samtal och skrivande. Det är bara att sätta sig och njuta! Hundar är också välkomna.

Har du några favoritcaféer för skrivande? Eller tips om hur man snabbt inreder en inspirerande skrivarlya? Tipsa gärna på https://www.facebook.com/forfattarkurs eller hör av dig till mig på jorun.moden@gmail.com.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *