författardrömmar

I väntans tider …

IMG_20150906_185820Härom dagen skrev jag om författare och deras husdjur … planerna på valp var redan långt gångna och nu är vår nya familjemedlem äntligen tingad: Shiva Fenrisdotter. Tankarna har funnits där länge – att skaffa en ny familjemedlem som kan vara lekkamrat till barnen, gå på mysiga promenader, hålla mig sällskap medan jag skriver och vara en trogen vän. Shiva är till största delen schipperke, en belgisk pråmhund som gärna hänger med i alla väder samtidigt som den är av en behändig storlek (förväntad vuxenvikt är  3 – 5 kilo). Hennes mor är en av de behagligaste hundar jag någonsin träffat så jag hoppas att Shiva ska brås på henne. Just nu är hon sju veckor och ser ut som en blandning mellan katt och björnunge (min man säger att hon ser ut som en fruktfladdermus). Som vuxen blir hon lite mer rävlik.

hundtopplista
Rasförslag från Animal Planet – ett förvånansvärt träffsäkert test där man bland annat får ange önskemål om storlek, hur ofta man vill träna hunden och livsstil.

Hur söt hon än är så utgick jag mest av allt från hur familjen ser ut och fungerar när jag letade efter en lämplig ras. Bland annat gjorde jag ett test på AnimalPlanet och där fanns schipperke med som en av de raser som skulle passa bra ihop med vår livsstil (jag hade också funderat på en Parsons Jack Russel). Jag blev nyfiken på schipperke, läste allt jag kunde komma över om rasen och tillbringade en hel dag med Shivas härliga familj.

Min största önskan som barn var en hund och när jag var sju år fick jag Skipper, en foxterrier som älskade min mor över allt annat och som levde tills jag var tjugoett år. Han fick stå ut med att jag låtsades att han var en varg och var en underbar vän som följde med överallt, okopplad och följsam. Skipper kunde se på andra hundar med vad som liknade ett milt överseende när de inte lydde sina ägare och såg sig noga för när vi gick över gatan. Däremot var han fullkomligt odräglig mot brevbäraren.

IMG_20150906_171830Vi ska göra vårt bästa för att ge Shiva kärlek, vänskap och en vettig grundfostran. Just nu läser jag Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt samtidigt som jag hör mig för bland andra hundägare om tips och råd. Nedan lägger jag in ett par bilder till på Shiva (som betyder ”charmerande” på persiska) och även hennes mamma Aska. Vi får hem Shiva den 11 oktober, gissa om vi längtar och särskilt barnen vars största önskan så klart är en hund.

Förväntad hund som vuxen.
Förväntad hund som vuxen.
Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *