författare,  husdjur,  inspiration

Berömda författare och deras husdjur

Virginia Woolf hade en spaniel, Montaigne hade en katt, Charles Dickens hade en korp och Flannery O’Connor var mycket fäst vid sina påfåglar. Bland moderna författare kan listan på djurägare också göras lång – katter och hundar verkar dominera. Jag har än så länge en liten gerbil som heter Mango och akvariefiskar. Det vore oerhört roligt om ni vill skicka in era bilder på författardjur i en tråd jag har startat på Författarkurs.se Facebooksida 🙂

Edith Wharton med två valpar.
Edith Wharton med två valpar.

marktwainkitty

Hemingway trivdes bäst med katter.
Francoise Sagan är melankolisk med en sympatisk hund.
Montaigne med sin katt som han också filosoferade om.
Donna Tartt med Pongo.
William Faulkner och hans hundar.
Charles Dickens korp.
Kurt Vonnegut får författarmotion på stranden med sin härliga jycke.
John Steinbeck med hunden Charlie.
Dorothy Parker med Misty.
Virginia Woolf och Pinka samt Vita Sackville-West med Pippen.
Truman Capote myser med Maggie.
Gerbilerna Gandalf (som min dotter äger) och Mango (som jag delar med min son).
Gerbilerna Gandalf (som min dotter äger) och Mango (som jag delar med min son).
Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *