författardrömmar,  författarkurser,  inspiration

Packlista inför Frankrike

IMG_20141007_041109

På lördag blir vi ett tiotal deltagare som åker till La Pomme d’Or i Frankrike och jag är i full färd med att packa väskan. Alla som ska gå författarkurs eller delta i skrivarretreat har fått mail med tips om saker att ta med sig. Det här slinker ned i mitt bagage:

– Minilaptop med bra batteritid.

– Anteckningsböcker.

– Pennfodral, pennor och refiller, suddbart bläck i svart och brunt. Har blivit beroende av Frixion och är så glad att Penstore.se finns så att man kan fylla på förrådet direkt via brevinkastet.

– En biografi om min franska husgudinna George Sand + symboliska cigarrer (hon bar ibland manskläder och rökte cigarr).

– Portabel högtalare som funkar både till mobil och laptop.

– Hörlurar.

– Kläder som kan användas lager-på-lager. Vädret lär bli 18 – 22 grader, 5 soldagar och ett par regndagar enligt prognosen. Solglasögon och paraply alltså 🙂 Packar några klänningar i (förhoppningsvis) material som inte behöver strykas + en varm och mysig morgonrock.

Packat i mobilen
Vissa saker kan vara kul att ha med i sin smartphone, jag laddar med:

1. Kurs i franska för att friska upp minnet. Duolingo verkar bra.

2. Ett par romaner till Moon Reader (eller valfri bokläsare).

3. Relax MP. Melodier för avslappning, meditation och sömn + timer. Perfekt för en powernap på flyget.

4. Postens Riktiga Vykort. Så att jag bara kan ta en bild, skicka till barnen och veta att den troligen kommer fram redan nästa dag. Riktiga vykort och brev blir det så klart också, men när man vill använda ett eget nytaget foto och få leverans innan jag är hemma igen är det här en väldigt bra app.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

En kommentar

  • Ralf Bertlin

    Jag undrar om det blir någon mer skrivarkurs i frankrike under våren 2015 eller hösten samma år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *