inspiration

Författarens önskelista 2014

forfattarensonskelista1. Författardator med MATT skärm
En laptop med matt skärm fungerar nämligen utmärkt även i dagsljus och på café (blank yta fungerar bättre för spel och i mörka hörn). En författares laptop ska dessutom vara lätt att ta med sig och starta snabbt. Samsung har flera modeller – den här väger endast ett och ett halvt kilo och har bästa tänkbara skärm för den som vill skriva länge.

2. Halsband för författaren med citat av Lord Byron
”If I don’t write to empty my mind, I go mad.” Hittade halsbandet på Etsy men den händige kanske skapar ett själv?

5. Romaner och facklitteratur som inspirerar
Välj efter din författares tycke och smak. I The Five Minute Writer av Margret Geraghty finns mängder av övningar som går att göra på bara fem minuter. Perfekt för den som vill skriva men har tidsbrist, eller bara vill värma upp inför skrivandet av monumentalromanen.

4. Handmålad bokscarf
Sök på Etsy efter ”book scarf” och välj mellan att värma halsen med Edgar Allan Poes The Raven, Jane Austens Pride and Prejudice. Motiv från Antoine de Saint-Exupérys Le Petit Prince hittar du här (se även bild till vänster).

6. Anteckningsböcker
Viktigt: ta reda på om författaren önskar sig blanka eller linjerade blad. Omslaget ska helst vara så vackert att det känns högtidligt, ja nästan förbjudet, att skriva i dem. Paperblanks har oerhört fina omslag, en del av med dem magnetlås. Finns i bokhandeln, Amazon med flera.

7. Frixion pennor med suddbart bläck
Det är som bekant inte alla tankar som blir perfekta på första försöket. Finns i välsorterade bokaffärer och på Penstore. Skaffa en bunt refiller på samma gång, de tar snabbt slut.

8. Torgvantar eller halvvantar
Författarvantar är bra att ha både för hastiga anteckningar utomhus och för att vara rädd om handlederna om det är kyligt i skrivstugan. Sticka själv, sök på Tradera efter ”torgvantar” och ”pulsvärmare”, eller beställ ett par torgvantar med inspiration från Tant Brun hos Moas Lovely (se bild till vänster).

9. Kalender för 2014
Den ska inte bara vara praktisk utan också inspirerande. Moleskin är ett klassiskt val, men A Woman’s Diary med citat av kvinnor blir en fin julklapp till författaren som önskar sig något tänkvärt varje dag.

10. Skrivtid
Ge en författare nära dig barnvakt, mänskliga arbetstider, eller en vecka på skrivarretreat i Frankrike.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *