författardrömmar,  inspiration,  läsa

Nya tidningen Skriva – skaparglädje och fantasy

I första numret av Skriva år 2013 kan du läsa om skaparglädje och vad det är som gör författande till ett drömyrke. Möt Bodil Malmsten som är aktuell med sin nya bok om skrivkonst, Så gör jag, och som inför varje skrivprojekt går igenom något hon kallar helvetesperioden. Det blir också en djupdykning i fantasygenren med spännande samtal med författare och förläggare. ”Egentligen stämmer det inte att det inte ges ut fantasy i Sverige. Det är bara det att de stora förlagen nästan aldrig kallar det för fantasy”, säger Cecilia Wennerström exempelvis. Jag bidrar den här gången med en guide till konsten att skriva fantasy, inklusive fallgropar som kan vara värda att begrunda oavsett vilken genre man skriver i.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *