författardrömmar,  inspiration

Författarens önskelista 2013

1. Skrivtid. Erbjud dig att se till att författaren i ditt liv får obruten skrivtid under hela 2013. Kanske kan du ställa upp med barnpassning, ge bort en vecka på skrivarretreat eller erbjuda dig att stå för helpension varje söndag?

2. Anslagstavla med magnetfunktion. För att få perspektiv på romanprojektet, sätta upp inspirerande bilder och scenskisser.

3. Snygga anteckningsböcker. Ta reda på författarens tycke och smak, några vill ha linjerade sidor, andra kan bara skriva på nakna ark. Moleskine är aldrig fel.

4. Pennor som flödar friktionsfritt. Gärna med svart eller mörkt blodbrunt bläck, eller kanske en fjäderpenna.

5. Post-itlappar i olika färger.

6. Inspirerande litteratur. Några förslag: Your Writing Coach av Jurgen Wolff, Om konsten att läsa och skriva av Olof Lagercrantz eller en prenumeration på Tidningen Skriva.

7. Lätt och smidig laptop. Den ska vara enkel att ta med sig och skärmen bör vara matt så att den fungerar även i dagsljus. Asus har budgetalternativ under tvåtusen kronor, till exempel denna. Jag gillar även Samsung för lång batteritid och skärmar som lämpar sig för skrivande.

8. En laserskrivare i bordsmodell. Gärna så smidig att den går bra att ställa i ett skåp när den inte används.

9. Lektörstjänst. Om du är grym på språk kan en manusgranskning bli årets julklapp.

10. Berättarspel och inspirerande kortlekar. Ger avkoppling, tränar upp kreativiteten och kan också ge uppslag till skrivandet. Storyworld och Rorys Story Cubes passar hela familjen.

Har du fler förslag på julklappar för författare? Dela gärna med dig!

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *