bokbranschen,  författardrömmar,  författarkurser,  läsa

Författarkurs.se etta på Google…

… när man googlar just på Författarkurs i dag. Skulle kolla hur mitt viktigaste sökord ligger till och fick en glad överraskning. Höstens författarkurser för nybörjare och fortsättning är redan fullbokade och jag funderar som bäst över om det finns utrymme för någon extragrupp. Helt fantastiskt att intresset för att uttrycka sig i skrift är så stort. Härom dagen hade jag en deltagare som oroade sig lite över att det finns så många som vill bli författare. Det är helt sant att konkurrensen är benhård, men man slutar väl inte hoppas på drömjobbet för att det är många som sökt? Dessutom finns det bättre förutsättningar än någonsin för de som vågar ta steget att bli sina egna förläggare, både ekonomiskt och tekniskt. Jag hoppas på en gräsrotsrörelse bland författare, mindre bokförlag och bokslukare, för jag kan inte vara den enda som vill ha ett större utbud litteratur än ett ställ bästsäljare på ICA? Har precis följt Odysseus långa väg hem genom Eyjvind Johnssons Strändernas svall (1946); den grekiske hjälten gestaltas som en krigsveteran och jag kan inte låta bli att undra om den skulle ha haft en chans i dagens utgivningsklimat? En fantastisk bok, rekommenderas.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *