författarkurser,  skrivtävlingar,  skrivtid

Bli din egen chef

Att skriva en roman har en hel del likheter med att bli egenföretagare. Du behöver hitta ett sätt att vara chef över dig själv och se till att jobbet blir gjort, för även om skrivande är det roligaste du vet, är det lätt att skjuta upp det till senare. Pröva gärna att chefa lite över dig själv, till exempel genom att ha ett utvecklingssamtal med dig själv. Varför inte skriva ner det hela i dialogform, här är några ord från chefen som kanske kan hjälpa dig att komma igång.

– Nu ska du ta och skriva en ny roman. Deadline är… (sätt ett rimligt datum)
– Det betyder att du ska skriva … (sidor eller minuter) om dagen.
– Du börjar i morgon klockan …
– Lycka till, jag vet att ingen annan än du kan skriva den här boken!

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *