inspiration,  stil

Vilka är dina favoritord?

Författare är ofta på jakt efter vackra, fascinerande och fula ord för att uttrycka en tanke så träffande som möjligt. Vill du smaka på andra människors favoritord kan du besöka tidningen Språks sida för favoritord, alltifrån vanliga kombinationer ur Svenska akademins ordlista till nya kombinationer och skapelser. Några axplock ur dagens samling: oförblommerad, irribannad, lagom, sällnare, skrymlig, antediluviansk, berså, dagsmeja, eljest och mojna. Du kan skicka in dina egna favoritord här.

10 favoritord ur min vokabulär
dagavill – känslan av att inte riktigt veta vilken dag det är.
eufori – jag vill brinna hela tiden.
flanera – inte bara gå, utan gå utan att ha ett särskilt mål.
gaupa – jamtska för lodjur.
lagavulin – whiskysorter inte bara smakar poesi…
ocean – ett havsord som är som ljuv musik.
skymning – ett ord som har en förtrollande blå färg.
triceratops – ett av de första långa ord som fascinerade mig.
unna – betyder ursprungligen att älska och jag brukar säga till deltagare i mina författarkurser att de ska unna sig skrivtid.
älskling – kräver ingen vidare förklaring.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *