författardrömmar,  författartips

Spring som Haruki Murakami

Fick precis ett mail om att det är dags för alla löparsugna medlemmar i Sveriges Författarförbund att anmäla sig till Midnattsloppet. Som jag nämnt tidigare drar författaren Haruki Murakami gärna paralleller mellan skrivdisciplin och maratonlöpning i sin bok Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Tycker att träning är en intressant koppling till skrivande med tanke på att hjärnan reagerar på hård fysisk träning och en tuff mental utmaning på ett liknande sätt, nämligen genom att producera dopamin (det händer också när vi blir förälskade eller äter choklad) som ger en känsla av belöning och eufori.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *