författardrömmar

Slitna komissarier

Nu flaggar förlagen för att de redan har nog med deckarförfattare och behöver ta hand om dem de redan har, skriver Jenny Leonardz i artikeln ”Förlagen trötta på slitna komissarier” (SvD). Likriktningen börjar bli ett problem för förläggare som desperat söker efter förnyelse. Drygt en tredjedel av alla obeställda manus som kommer in till bokförlagen hör till spännings- eller deckargenren.
”Man kanske tänker på Läckberg och Marklund, men deras första böcker hade aldrig kommit ut i dag, konkurrensen var inte så stor då”, säger författaren Sören Bondeson i artikeln som du kan läsa i sin helhet här.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *