författardrömmar

Funkar din handling?

Såg precis en ny artikel av författaren Frances Beckham på Writing-world.com – om en metod för att utvärdera handlingen och scenerna i din roman. Metoden består av ett antal frågor att fundera över, till exempel om handlingen är tillräckligt originell (något som blir allt viktigare nu när marknaden översvämmas av likartade manus). Läs hela artikeln här. En enkel tankegång för att testa din handlingar är att:
1. Fråga dig själv om början väcker nyfikenhet.
2. Trappas händelseförlopp, intriger och psykologiska utmaningar upp under berättelsens mitt?
3. Håller handlingen ihop hela vägen till slutet? Knyts de viktigaste trådarna ihop?

Vill du lära dig mer om författaryrket? Gå en skrivarkurs på distans, en fysisk författarkurs i Stockholm alldeles vid Hötorget, eller lär dig skriva journalistiskt! Du hittar alla bokningsbara skrivarkurser i menyn överst på den här sidan, inklusive kurser i journalistiskt skrivande. Om en författarkurs är fullbokad kan du stå på kölista, så hör jag av mig om en plats blir ledig. Du får också förtur inför nästa kursstart. Kontakta mig via mail: jorun.moden@gmail.co

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *